Hard News
Door Hard News

D-Block & S-te-Fan en Isaac zijn twee gevestigde Hardstyle acts die al een lange tijd meelopen binnen de scene. Ze hebben samen een aantal tracks gemaakt en onlangs is hun nieuwste samenwerking ‘Alive’ uitgekomen op het label Derailed Traxx. Hard News had de eer om deze jongens wat vragen te stellen.

1. Jullie nieuwste samenwerking is onlangs uitgekomen, gefeliciteerd. Het was zeker niet de eerste samenwerking (In The Air, Speed of Sound), hoe is deze tot stand gekomen?
Isaac is voor ons altijd al één van de grondleggers geweest voor de huidige “Hardstyle-sound”. Ook waren we al sinds het begin fan van zijn stijl. Tijdens onze studiodagen kwamen we een gesigneerde kopie tegen van een Isaac plaat die in ons bezit was uit 2004. Wij gingen voor ons album destijds een aantal samenwerkingen doen en Isaac was één van de namen die hoog op ons lijstje stond. Gelukkig was hij daar ook in geïnteresseerd en zijn wij op die manier begonnen met “Music is Why”. Dat was ons allemaal zo goed bevallen dat wij inmiddels jaarlijks proberen de tijd te nemen om met elkaar wat te maken. Uiteindelijk is “Alive” ontstaan uit een studiosessie waarin we een melodie schreven en Isaac met het idee kwam daar Chris Madin voor te benaderen. Hij schreef de tekst voor “Alive” en wij voelden het meteen!

2. Voor deze track hebben jullie ook meteen groots uitgepakt met de videoclip, hoe is dit verhaal in de clip ontstaan?
Het verhaal voor de video is ontstaan doordat we graag eens een clip wilden maken die echt helpt de track te ondersteunen. Het nummer “Alive” gaat er voor ons echt om dat het tijd wordt om in te zien dat, hoe donker het er soms uit lijkt te zien, we niet moeten vergeten te leven! Je kiest voor een groot deel wat je er zelf van maakt, dus maak er ook wat van.

Uiteindelijk is het in de clip behoorlijk gedramatiseerd wat ook de clip meer lading geeft. We hebben zoveel mooie reacties ontvangen van mensen die daadwerkelijk zelf in een situatie hebben gezeten waarin ze niet meer de keuze hadden om er wat van te maken. Zij staan ook allemaal achter de boodschap van de clip en dat doet ons enorm goed! Sta gewoon eens een keer stil bij wat je wel hebt in het leven en maak je niet te druk om wat je niet hebt..

3. Hoe verlopen jullie samenwerkingen?
Onze samenwerkingen verlopen eigenlijk altijd redelijk vlot. We zijn wel alle drie sterk in onze meningen maar we komen altijd wel snel tot een punt waarin we allemaal erg tevreden zijn. Ook is het leuk dat we alle drie heel vrij zijn in de opvattingen rondom muziek maken. We proberen echt gewoon iets te maken wat wij vet vinden en zijn dan ook erg trots op het resultaat van “Alive”.

4. Hebben de lyrics van ‘Alive’ ook betrekking op jullie eigen levens (gehad)?
Zoals hierboven aangegeven zijn de lyrics nog wat algemener te interpreteren dan puur het verhaal van de clip. Maar we denken dat de tekst op iedereen in een bepaalde vorm wel betrekking heeft. Iedereen denkt wel eens; Had ik maar.. of Kon het maar.. Eerlijk gezegd zijn wij sinds een jaar of drie echt een stuk bewuster van alles geworden. We genieten echt van alles en zijn ons zeer bewust van ons leven. Het heeft ons ook erg veel rust gebracht en verschrikkelijk veel plezier!

5. Jullie zijn alle 3 top namen binnen de hardstyle scene en reizen dan ook de hele wereld af om overal op te treden. Komen jullie elkaar in het buitenland ook vaak tegen?
Wel grappig dat deze vraag nu gesteld wordt! Afgelopen weekend zaten we samen in het vliegtuig naar Canada en daarna naar Los Angeles waar we nu letterlijk samen de antwoorden aan het geven zijn voor dit interview! We zitten ook bij hetzelfde boekingsbureau dus het komt zeker voor dat een organisator ons allebei boekt voor zijn/haar event. We zoeken elkaar dan ook echt op, trouwens in Nederland ook. Je kunt wel spreken van een goede vriendschap.

6. In welk opzicht verschilt het Nederlandse publiek van bijvoorbeeld het publiek in Amerika/Canada?
Het Nederlandse publiek is veel algemener. Omdat Hardstyle in Nederland echt tot de grootste stromingen behoort is eigenlijk iedereen wel bekend met het fenomeen. In landen als Amerika en Canada is het nog meer een underground stroming. Toch zijn er veel grote organisaties erg geïnteresseerd in de stijl en merken we wel dat mensen op de feesten snel om zijn wat betreft de muziek. Laten we eerlijk zijn; Er is bijna niks lekkerder op een feest dan een goede portie harde beats!

7. Denken jullie dat hardstyle ooit nog groter zal worden in Amerika dan in Nederland?
Erg lastig te voorspellen. We hebben net een show gedaan in San Bernardino samen met Isaac en Adrenalize. Hier was 4000 man op de been, terwijl er drie weken geleden ook een soortgelijke show was van Q-dance in LA. Er is dus zeker in de Regio Californië een behoorlijk grote hardstyle-basis! De rest van het land loopt nog wel een beetje achter maar het begin is gemaakt!

8. Jullie hebben alle 3 een succesvolle podcast (SLAM!Harder en Hardstyle Sessions). Merken jullie dat er nog veel vraag is naar zulke podcasts of wordt dit steeds minder?
Voor ons is de podcast nog vrij nieuw dus de we kunnen dit nog niet echt beoordelen. Het is een feit dat er veel podcasts zijn maar we denken dat dit juist goed is voor de scene. Doordat elke artiest toch een bepaalde eigen sound kan laten horen en ook nog meer z’n best doet om met frisse dingen te komen in zijn show komt er ook steeds meer talent bovendrijven. Die krijgen nu steeds meer platforms om hun muziek naar een groot publiek te verspreiden. Tevens wordt onze show ook op Slam FM uitgezonden wat jarenlang niet voor mogelijk werd gehouden. Dit helpt bij de acceptatie van onze muziek. Voor sommige mensen klinkt dit “commercieel” maar voor ons is het gewoon een bevestiging dat de muziek waar wij ons al 10 jaar hard voor maken eindelijk de erkenning krijgt die het verdiend!

9. DBSTF: Wat vinden jullie van het feit dat steeds meer artiesten uit elkaar gaan? Want jullie zijn tenslotte een duo wat al heel lang samen is. En hoe komt het dat dit niet bij jullie van toepassing is?
Het is natuurlijk voor de fans van die duo’s niet altijd even leuk, maar net als in relaties of vriendschappen raak je weleens met iemand de chemie en/of het plezier kwijt of zijn er andere redenen waardoor het niet meer gaat. Er zitten heel veel voordelen aan het werken als een duo, maar je alleenrecht is natuurlijk wel weg. Binnen DBSTF is voor ons altijd een duidelijke lijn geweest waar onze sterke en zwakke punten zitten en hoe we de taken verdelen. Ook heeft één vuistregel ons altijd geholpen; Wanneer één van ons het ergens niet mee eens is, is het niet goed genoeg. Op die manier blijf je samen dezelfde kant op kijken. Uit elkaar gaan is in de afgelopen 10 jaar voor ons dan ook nooit een optie geweest.

10. Isaac: Zou je soms wel eens willen dat je een duo was geweest?
In al die jaren heb ik geleerd om alleen te reizen en ik vind het vaak ook lekker.
Af en toe neem ik bij lange tours een tourmanager mee om me volledig te kunnen concentreren op mijn muziek. Daarbij ben ik regelmatig omringd door collega’s en is het vrijwel nooit saai.

11. DBSTF: In de wandelgangen wordt gesproken over jullie ‘Remix’ EP’. Wanneer gaat deze komen en kunnen jullie al wat meer vertellen over de tracks (Voor zover we weten hebben Ran-D en Crypsis al iets gemaakt?)
De laatste remix is BIJNA af en is van Luna en E-Force. Zij doen een remix van het nummer “Underground Tacticz”. Zodra deze er is zullen we de fans van het hardere werk niet veel langer laten wachten en zsm gaan plannen voor de release. Verder willen we dit jaar ook nog een remix e.p. laten maken van wat meer melodieuze artiesten. We merken dat veel mensen de themaatjes uit nummers van vroeger nog steeds erg tof vinden en het is voor ons leuk om weer een frisse versie van zo’n nummer te hebben om te draaien.

12. Isaac: Je hebt onlangs een remix gemaakt van de track ‘Last Night Ever’, die het erg goed doet op de dansvloer. Hoe is deze remix van de Yellow Claw heren tot stand gekomen?
Het origineel van ‘Last Night Ever’ vond ik erg vet maar net niet geschikt voor mijn sets. Ik vertelde dit tegen de jongens van Yellowclaw & LNY TNZ en zodoende onstond het idee om het te gaan remixen. De video edit staat sinds een week online. Als je 18 jaar of ouder bent, zou ik hem zeker gaan bekijken;)

13. Als laatste zouden we jullie beide graag willen vragen of er een opkomende naam is binnen de hardstyle scene die mensen in de gaten moeten houden?
DBSTF: Wij zijn er zeker van dat de mannen van Noisecult wel wat stappen gaan maken de komende tijd. Toffe producties, ontspannen gasten en een frisse kijk op de muziek.

Isaac: Er is gelukkig erg veel nieuw talent momenteel.
Ik ben erg fan van Audiotricz. Hun producties worden telkens beter en ik support ze dan ook regelmatig in mijn Hardstyle Sessions Podcast.

Je kunt de nieuwste samenwerking van D-Block & S-te-Fan vs Isaac hier downloaden:
iTunes: http://bit.ly/DT009iTunes
Spotify: http://bit.ly/DT009SPT
Beatport: http://bit.ly/DT009BP
Hardstyle.com: http://bit.ly/DT009HST

Reageren