Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Het label Theracords is een gevestigde naam in de hardstyle scene. Pieter Heijnen, beter bekend als DJ Thera, zette dit label 10 jaar geleden op. Nu wil het label graag innoveren en meegaan met de tijd. Door deze wil, is het sub-label Theracords LABS geboren. Wij spraken met DJ Thera over het ontstaan van LABS, een album en de toekomstplannen.

Theracords LABS: nieuw label, nieuw talent

In de enorme berg van labels die er tegenwoordig bestaan, komt Theracords met het nieuwe LABS. Dit sub-label is er voor alle Theracords DJ’s, zowel gevestigde namen als nieuw talent. “Met LABS willen we ruimte creëren voor nieuw talent en huidige artiesten de mogelijkheid bieden om veel te experimenteren”, licht DJ Thera toe. Zoals doktoren experimenteren in een laboratorium, testen DJ’s onder LABS nieuwe muziek uit. Dát is het doel van Theracords LABS.

Ressurectz, Criminal Mayhem, Re-Shock, Outlaw en Aversion. Dat zijn de vijf nieuwe talenten die nu muziek uit gaan brengen onder het nieuwe sub-label. “We halen erg veel voldoening uit het begeleiden van nieuwe talenten naar een hoger level”, vertelt Thera. Maar succes is en blijft hard werken. De DJ vertelt dat hij het noodzaak vindt om een label als LABS op te zetten om nieuwe artiesten stap voor stap te helpen. “Het is als label belangrijk om je te blijven ontwikkelen. Vers bloed draagt daar zeker aan bij. Daarom stemmen wij de begeleiding van elke artiest volledig af zodat er ook op het juiste moment de juiste stappen worden gemaakt.” Maar talenten een opstapje en begeleiding bieden, brengt juist ook hele mooie dingen met zich mee. “Het geeft simpelweg heel veel voldoening om aan de basis te staan van iemands carrière met daarin de mogelijkheid dat dit uitgroeit tot een succes. Dat jij jouw steentje daaraan kan bijdragen, is gewoon geweldig”, stelt Pieter Heijnen.

V.l.n.r. Outlaw – Criminal Mayhem – Ressurectz – Re-Shock – Aversion

Fans zijn belangrijk voor elke artiest. Dus voor de Theracords familie geldt niks anders. Volgens Thera zullen zij wel tevreden zijn met een nieuw sub-label als LABS. “Vanaf het ontstaan van Theracords af aan, hebben we altijd open gestaan voor nieuw talent. Nu bieden we opkomende DJ’s zelfs nóg meer kans om zich te bewijzen.” Ook de band tussen fans en DJ’s is daarvoor van belang, maar ook dat zit wel goed volgens Pieter. “De band met de fanbase is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Ik ben er super trots op dat we na zoveel jaar, nog steeds zo’n hechte band hebben met onze achterban.” 

Interview met Thera: “Een voorstelrondje van alle nieuwe artiesten”

Naast het opzetten van het sub-label, moeten de artiesten ook nog bekend worden natuurlijk. Daar is een ideale oplossing voor bedacht: De talenten van LABS komen gelijk met een album. “Het album is een overzicht van wat LABS de fans te bieden heeft. Ik heb zelf de openingstrack gemaakt die iedereen welkom heet in ons laboratorium. Verder zijn het nummers van de nieuwe artiesten”, vertelt Pieter ons over het nieuwe album. LABS Chemical Compound Vol. I is vanaf 26 april te beluisteren op alle portals.

In de hardstyle wereld worden steeds meer albums uitgebracht. Dat is natuurlijk mooi, want in ieder ander muziek genre is het niet meer dan normaal dat artiesten een cd uitbrengen. Dit album is toch net iets anders dan wat we gewend zijn. “Er is in de hardstyle scene nog nooit een album uitgebracht waar meerdere nieuwe artiesten gelijk een kans krijgen om een track op te releasen”, licht de Theracords DJ toe. “Dit is alleen maar iets moois dat dit nu wel kan!”

10 jaar Theracords

Naast al dit mooie nieuws, is er ook nog een jubileum te vieren voor DJ Thera. Het label Theracords viert dit jaar namelijk haar 10e verjaardag. “Ik voel me ergens heel trots natuurlijk, maar toch zijn die 10 jaar voorbij gevlogen. Ik heb het gevoel dat ik nog helemaal niet zo lang bezig ben”, vertelt de DJ. Ook geeft Thera ons al iets meer informatie over het tienjarig bestaan van Theracords. “Achter de schermen zijn we al druk bezig met het een en ander.” Verdere informatie hierover verschijnt eind deze maand of begin mei.

Maar als het aan DJ Thera ligt, is dit het einde zeker nog niet. “Met onze nieuwe setup aan labels met Theracords, Theracords Classics en nu LABS, kunnen we wat mij betreft nog 20 jaar doorknallen. Laat de toekomst maar komen!”

Bron beeldmateriaal: Theracords

Reageren