Hard News
Door Hard News

Frontliner, aka The Melodyman, staat bekend om zijn veelzijdige benadering binnen het genre Hardstyle. Normaal gesproken staat hij hoog boven het publiek uit te draaien op vrijwel iedere grote mainstage, maar eigenlijk is hij gewoon ‘one of the guys’. We stelden Frontliner een aantal vragen.

Onlangs onthulde je een speciaal project ‘The Summer of Frontliner’ waarbij je gedurende de zomer elke week een track gaat uitbrengen, kun je hier wat meer over vertellen?
Ja zeker! 14 tracks die allemaal een ander stukje van mij laten zien, een kijkje in mijn creatieve brein ;-).

Zit er een chronologische volgorde aan de releases?
Nee, ik vond het belangrijk om met mijn samenwerking met Kristina Antuna te beginnen, genaamd ‘Galaxies Collide’. ‘TBA 2’ kan ik natuurlijk niet nog langer uit stellen dus die zal snel volgen!

De langverwachte ‘TBA2’ zal ook binnen dit project worden uitgebracht, is deze hype er omheen ook de reden dat de track zo gaat heten?
Die ‘hype’ is gebasseerd op een filmpje van 7 seconden. Ik ben er gewoon zelf aan gewend geraakt dat hij zo heet, want iedereen noemt hem zo. Hij heeft wel een alternatieve titel en zal uitgebracht worden als ‘Frontliner – TBA 2 (one more time)’.
10433137_812817745417247_5374576702156552979_n

Betekent dit project dat je eventuele plannen voor een album komen te vervallen?
Dit betekent helemaal niets anders dan dat ik gewoon lekker, allemaal verschillende tracks, op een leuke manier uit kan brengen! Wie weet komt er nog een album, misschien niet. Om eerlijk te zijn ben ik die hardstyle albums een beetje zat.

Behalve dit project gaf je ook aan dat er zich een nieuw lid zal voegen bij ‘Keep It Up Music’.
Klopt! Ik heb een hele fijne samenwerking gehad met twee producers uit Australie, Dillytek. Het voelde zo natuurlijk om met hen aan de gang te gaan en daar komt bovenop dat ze nauwelijks sturing nodig hebben. Serieuze talenten zijn het, Aaron en Aaron.

Je hebt zojuist een track gemaakt met Radical Redemption, wat voor jullie beiden even totaal anders was. Hoe heeft dit uitgepakt?
Wij hebben vooral allebei gedaan waar we erg goed in zijn, ik heb alleen voor het eerst een rawstyle kick gemaakt. Het is ontstaan omdat Joey gewoon ontzettend tof is, gewoon gezellig, dagje knallen in de studio!

Wat zijn de grootste veranderingen die je merkt aan je nieuwe studio ten opzichte van de oude?
Ik zat in een glazen hokje en nu zit ik in akoestisch geoptimaliseerde control room waarin ik met mijn stoel kan rollen zonder bijna door het glas heen te gaan! Haha heerlijk, ik kan bewegen en muziek maken :D.

Je bent een (correct me if I’m wrong) veganist. Hoe is dit zo ontstaan en in hoeverre beïnvloed dat je leven?
Ik ben een bijna veganist. Ik eet eieren (van een kip die ik ‘ken’) en ik eet honing, verder eet ik geen dierlijke producten en ik kan je vertellen dat dat heel lastig is. Thuis weet je waar je moet zijn om aan goed en lekker biologisch eten te komen. In Australie of Chili heb je een probleem, dan gaat er gewoon een koffer vol koekjes mee.

Ik voel me beter als ik rekening houd met de wereld om me heen. Het klinkt misschien wat zweverig, dat snap ik echt wel.. Maar als ik me goed voel, werk ik goed!
fronty2

Zijn er artiesten buiten de Hardstyle scene waar je erg tegenop kijkt?
Ik ben een huge fan van Timberland, daar zou ik wel eens een dagje mee de studio in willen.

Je gaf onlangs één van je eigen kicks weg, zodat beginnende hardstyle producers die konden gebruiken in hun tracks. Wist je van tevoren dat andere artiesten je wellicht met schuine ogen zouden aankijken en ben je niet bang dat beginnende producers nu minder een eigen sound ontwikkelen?
Ik heb van begin af aan gezegd dat het niet de bedoeling is dat ze daar tracks mee gaan maken.. Uiteraard wist ik dat dat zou gaan gebeuren maar er zijn ook heel veel mensen die hun eigen kick er naast leggen en er wel iets moois uit halen. Muziek maken is voor 99,99% creativiteit, de 0,01% die overblijft is de kennis van de techniek.

Waarom zou je zo moeilijk doen en de techniek geheim proberen te houden om concurrentie uit te sluiten? Het maakt mij niet uit wie mij scheef aan kijkt, ik kijk alleen maar uit naar alle vette demo’s van jonge producers die eindelijk hun mix goed krijgen en gestimuleerd worden om Hardstyle te blijven maken.

Kom maar op met de concurrentie! Houd mij lekker fris!

Zo nu en dan laat je de fans live met je meekijken in de studio. Dit wordt natuurlijk ontzettend gewaardeerd, heb je er ooit over nagedacht om hier echt iets mee te doen?
Ja! Maar dat ‘klote’ internet in mijn studio laat niets toe. Ik kan alleen glasvezel laten aanleggen, maar je wilt niet weten wat dat kost! Ik zit er nu aan te denken om gewoon af en toe wat op te nemen en online te zetten.
fronty

Is er iets van Frontliner dat maar weinig mensen weten?
Ja! Van mij mag je echt alles weten, maar het is me heel lang gelukt om geheim te houden dat ik stiekem gewoon al weer 6 jaar gelukkig getrouwd ben volgende maand. Ik ben echt gewoon een doodnormale jongen.. met een hobby.. een hele leuke.

Heeft Frontliner zijn jou veranderd als persoon zijnde, of heeft het bijgedragen aan een verandering?
Het enige dat er aan mij veranderd is is dat ik lange vluchten niet meer economy vlieg. Dat breekt je gewoon echt op, in 5 dagen tijd 52 uur vliegen, je bent dan zo uit de roulatie en met mijn 1,95 moet ik dat ook niet meer willen!

Heb je veel moeten opofferen om te komen waar je nu bent?
Ik werk alleen nog maar, ik heb nooit vrij. Gelukkig doe ik werk wat ik anders in mijn vrije tijd had willen doen. Vroeger was ik heel sportief dat mis ik wel, ik heb heel lang gevolleybald dus als er binnenkort nog iemand wil beach volleyballen met mij ;-).

Ik heb wel een bootje kunnen kopen dit jaar, dat was al lang een droom van mij dus stiekem heb ik er alleen maar meer voor terug gekregen. Ik ben helemaal happy waar ik ben en had me geen betere baan kunnen bedenken.

We zouden graag willen afsluiten met jouw visie op de Hardstyle over 5 jaar.
Ik hoop op veel meer producers. Ik hoop dat ik het nog kan bijbenen, maar nu focus ik me vooral op de 14 releases die ik af moet hebben.

Volg Frontliner online:
http://www.twitter.com/djfrontliner
http://www.youtube.com/DJFrontliner
https://www.facebook.com/djfrontliner/

Reageren