Hard News
Door Hard News

Hard News kreeg de kans om een aantal vragen te stellen aan Vincent auf der Haar, beter bekend als The Vision. Zijn laatste releases als ‘I Know You’re Here’, ‘Honor 2 Serve’ en ‘Maximum Power (ft. X-Pander)’ die hij uitbrengt op DWX Anarchy liegen er niet om. Samen met zijn eigen podcast “Visions of Hardstyle” weet The Vision een sterke positie in de Hardstyle scene te veroveren.

Laten we beginnen met een introductie, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Vincent auf der Haar, 30 jaar en kom uit Kampen. Naast het maken van muziek werk ik 4 dagen als gymdocent op een VMBO school in Lelystad. Verder doe ik aan voetbal als de tijd er is. Ook woon ik samen met mijn vriendin waarmee ik al dik tien jaar een relatie heb.

Kennen die leerlingen je daar ook als The Vision?
Ja het gaat als een lopend vuurtje en leerlingen willen zelfs mee . Ik hou werk en muziek wel zoveel mogelijk gescheiden. Maar het is wel leuk om te zien hoe enthousiast ze worden. Opeens ben je de favoriete leraar!

Hoe ben je in aanraking gekomen met Hardstyle?
Sinds begin 2000 begon ik veel naar muziek te luisteren. Mijn smaak was toen heel breed. Rond 2003 kwam ik in aanraking met Hardstyle en mij eerste feest was Qlimax. Sinds dien was ik verkocht en ging het steeds meer luisteren. Het bezoeken van feesten werd een vaste prik en ik was verkocht aan Hardstyle.

Waar komt de naam The Vision vandaan?
Ik wou iets met mijn naam doen en al snel kwam ik op The Vision. Dit viel mooi samen met mijn visie op Hardstyle.

Je bent onderdeel van de DWX Anarchy familie, kun je wat vertellen over de gang van zaken hier?
Eigenlijk is heel Dirty Workz een grote familie. We hebben veel contact en zien elkaar vaak tijdens de boekingen. Misschien is het een nadeel dat we ver uit elkaar wonen, maar internet maakt veel mogelijk. Nu ik bij Anarchy zit ben ik wel meer in contact gekomen met de heren van Deepack bijvoorbeeld. Dit is wel cool om bij mijn helden op het label te zitten. Al met al een leuke groep bij elkaar!

In 2010 kwam je met de ‘Pandorum’, wat nog steeds een ijzersterke productie is. Wat was de inspiratie van deze track?
Toen ik de trailer van de film zag was ik gelijk verkocht. Hier moest ik een track van maken enzo begon ik. Uiteindelijk is de track veel gedraaid en als hoogtepunt kwam het voorbij tijdens Qlimax door deepack. Heel vet was dat!

Afgelopen jaar heeft X-Pander een remix van deze track gemaakt. Hiernaast heb je zelf ook een track met hem gemaakt. Hoe is deze samenwerking ontstaan?
Ik hield Valentin al een tijdje in de gaten. Ik vond hem een goede producer en heb contact gezocht. Uiteindelijk begonnen we aan Beyond Dreams en daar waren we zo tevreden over dat we een 2e collab hebben gemaakt. Wie weet komen er meer collabs aan met X-Pander!

Eind maart organiseer je je eigen event, Visions Of Hardstyle. Hoe zie je de avond voor je?
Een avond met verschillende stijlen binnen hardstyle waar talent, gevestigde namen en iconen uit het verleden bij elkaar komen. Het thema is visie op hardstyle. Daarom zal alles voorbij komen.. Van euforisch tot rauw tot oldskool.. Ik ben erg trots op mijn eigen evenement en ik weet zeker dat het een knallend feest wordt!

De ene na de andere sterke productie rolt uit je studio. Waar komt deze creatie-boost ineens vandaan?
Momenteel zit ik in een positieve flow. Mijn hoofd zit vol met ideeën en dit pakt nu goed uit. Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Van trailers tot thema’s of vocalen die een bepaald idee geven over een track. Alles wat iets met me doet gebruik ik voor een track.

Dus je zit in de studio en start een nieuw project. Waar begin je dan mee?
Dat verschilt. De ene keer begin ik met een melodie, de andere keer met een midpart. Ook kan een vocal een begin zijn om daar omheen te bouwen. Neem ‘The Evil Dead’ als voorbeeld. Vanuit de trailer ben ik begonnen aan de track. Het mooie van muziek maken is dat je alle vrijheid hebt en er zijn geen regels hoe je begint met een track.

Wat is je favoriete track van The Vision?
Beyond Dreams en Visions Of Hardstyle zijn platen platen waar ik erg trots op ben. Maar er komt een nieuwe track aan waar ik ook een erg goed gevoel over heb.

De scheiding tussen Raw Hardstyle en Euforische Hardstyle wordt steeds groter. Denk je dat dit uiteindelijk 2 compleet aparte genre’s zullen worden?
Dat ligt eraan hoe je er naar kijkt. Ik zie het als Hardstyle. Ik kijk niet in hokjes en daarom produceer ik ook beide kanten. Ik maak me wel zorgen om de negativiteit over bepaalde dingen binnen de Hardstyle. Laten we 1 visie delen.. En dat is een visie waar we positivieit uit halen.

Met wie zou je nog graag een track willen maken, zowel Hardstyle als non-Hardstyle?
Qua Hardstyle zijn er zoveel waarmee ik wil werken. Namens als B-Front, Hard Driver, Adaro of Ran-D staan op mijn lijstje. Maar ook mijn helden van Deepack.. En niet te vergeten E-Force haha.. Teveel dus.. Als we kijken naar non Hardstyle lijkt het mij vet om een andere genre te combineren met Hardstyle. Denk aan en vette metal band of orkest..

Met je eigen podcast ‘Visions of Hardstyle’ geef je ook veel nieuw talent een kans, wat we erg waarderen! Welke artiest is volgens jou een echt opkomend talent?
Momenteel draai ik veel tracks van Noisecult! Twee jongens die ik al lang ken en die erg vette producties maken de laatste tijd! Houd ze in de gaten!

Als laatste, wat is je ‘vision’ over de verandering van de Hardstyle scene de komende jaren?
Ik hoop dat het positieve wint van het negatieve. Wanneer we met z’n allen één visie delen op Hardstyle gaat het alleen maar groter worden! Be positive and share your Vision of Hardstyle!

Volg The Vision:
Twitter: https://twitter.com/TheVisionNL
Facebook: https://www.facebook.com/TheVisionOfficial/
Website: http://www.djthevision.com

Reageren