Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

In mei berichtten we voor het eerst dat Musical Madness een nieuw Hardstyle-festival naar Duitsland brengt. Nu hebben we nog maar een week tot de eerste editie van INTO THE MADNESS plaatsvindt – dus gingen we zitten met creatief directeur Daniel Grassi om wat vragen te stellen. Eén ding is duidelijk: het wordt het grootste Hardstyle-only festival dat Duitsland tot nu toe heeft.

LEES OOK: Musical Madness komt met HET Hardstyle festival in Duitsland: ‘Into The Madness’

Duitsland staat bekend als een van de grootste hardstyle-markten ter wereld en hoewel de meeste festivals ondertussen ook toegewijde hardstyle-podia bieden, had de doelgroep nog steeds niet dat ene hardstyle-festival waar ze elk jaar naar uit kunnen kijken – en dat is iets dat Musical Madness wil veranderen met Into The Madness.

Daniel en zijn team hebben overuren gemaakt voor het debuut van Into The Madness: met artiesten als D-Sturb, Headhunterz en Ran-D en met uitstekende resultaten tot nu toe. “Ook al geven we geen info over de kaartverkoop door (mensen vragen dit vaak), hebben we het toch voor elkaar gekregen”, zegt Daniel. Maar de creative director wil de duizenden bezoekers natuurlijk wel een glimp geven van wat ze kunnen verwachten. “Verrassing, INTO THE MADNESS wordt eigenlijk het grootste pure outdoor Hardstyle festival van Duitsland.”

“Welcome to our new world”

Een gloednieuw festival op een gloednieuwe locatie. Net wanneer het festivalseizoen ten einde loopt, laat Musical Madness ons kennismaken met hun enorme nieuwe thuishaven. “We waren al jaren op zoek naar de perfecte locatie maar met het Seepark in Zülpich hebben we eindelijk alles gevonden wat we zochten: een waanzinnig mooie locatie die de perfecte vibe biedt voor het laatste zomerfestival in 2022!” Het nieuwe festivalterrein heeft zelfs een strand en biedt veel potentie en ruimte om (nog meer) te groeien: op slechts 1 uurtje afstand van Brabant en Limburg.

ITMRunningOrderHardNews

Into The Madness heeft veel specials gepland op de verschillende stages met 27 artiesten en een flink aantal live-acts: waaronder een uniek showmoment dat de nacht in zal luiden. “The Sunset Ritual wordt een show-part van 15 minuten op de mainstage om de bel te luiden voor de laatste drie artiesten van de dag: D-Block & S-te-Fan, Rebelion en Warface – Forgotten Future. Muzikaal gezien wordt het ritueel een mix van enkele Hardstyle-klassiekers en gloednieuwe muziek. Natuurlijk hebben we hiervoor zelfs enkele specials gepland, dus zorg dat je erbij bent!”

Het aftellen is begonnen: nog maar 1 week te gaan. De vraag is of er een eindshow komt, want komt Musical Madness met vuurwerk? “Nou, het antwoord is simpel. Echte die-hards kunnen maar beter tot het einde blijven, want misschien hebben we een verrassing voor je… Don’t miss out on the final part of your transformation process!”

Into The Madness vindt plaats op zaterdag 3 september in Seepark Zülpich. De laatste tickets zijn nu verkrijgbaar via de officiële website van het festival. “Welcome to wonderland”

Beeldmateriaal via Musical Madness

Reageren