Hard News
Door Hard News

Sinds zijn eerste editie in 1974 heeft Paaspop een ware metamorfose ondergaan van een gemoedelijk regionaal festival naar een driedaags internationaal gerenommeerd evenement dat tot de top van de Europese openlucht evenementen behoort.

Voor de mensen onder ons die snel kunnen rekenen was Hardstyle in 1974 inderdaad nog niet ‘uitgevonden’. Het festival is echter sinds haar oprichting al zeer open-minded en besloot daarom om voor de komende editie maar liefst drie Hardstyle artiesten uit te nodigen! Voor ons genoeg reden om maar eens een kijkje te gaan nemen, maar dat is bij lange na niet het enige dat het festival te bieden heeft.

De website van Paaspop heeft het volgende te zeggen over het festival:
“Alsof je een euforische rit in de achtbaan maakt: door elkaar geschud; vlinders in je buik en alle zintuigen op scherp. Alleen duurt dit gevoel bij Paaspop niet slechts anderhalve minuut, maar drie dagen en nachten!”

paaspop 2016
Op Paaspop is namelijk van alles te vinden. Op 25, 26 en 27 maart zullen artiesten als The Prodigy, De Jeugd van Tegenwoordig, Bassjackers, Jett Rebel, Pendulum en Noisia de grote festivalwijde in Schijndel onveilig gaan maken. Nu horen we je denken; “Wow erg vet, maar welke Hardstyle artiesten staan hier dan?” Laten we dat hieronder eens toelichten.

1. Adaro
Oh yes, The Haunter of the Dark zal aanwezig zijn om zijn duistere beats door The Warehouse te laten galmen. We kennen Adaro allemaal van tracks als ‘No Time To Sleep’, ‘Open The Gates’ en ‘For The Street’, dus zijn optreden zal op z’n zachtst gezegd flink rammen worden!

Naast zijn carrière als Adaro is Thijs Ploegmakers, want zo heet hij eigenlijk echt, ook nog eens onderdeel van het illustere duo Gunz for Hire. Deze gangsters weten ieder publiek omver te blazen met een gigantische show en een arsenaal aan harde hits.

Wist je trouwens dat Adaro vroeger onderdeel is geweest van de groep Driftwood? Die hadden een grote hit met het nummer ‘Freeloader’. Één ding is dus zeker: een diverse set als die van Adaro zal je nog lang bijblijven!

paaspop 4
2. Brennan Heart
Ken je het gezegde “There are two sides of the medaillon?” Waar Adaro bekend staat om zijn rauwe hardere sounds bevindt Brennan Heart zich aan de andere kant van het medaillon met een meer euforische en toegankelijkere sound.

Het is dan ook niet voor niets dat meerdere tracks van Brennan Heart op de radio zijn verschenen. Waar sommige Hardstyle fans het niet altijd eens zijn met het idee dat hun favoriete muziek het grote publiek op de radio bereikt, vinden velen het juist fantastisch.

Brennan Heart, bekend van tracks als ‘Imaginary’, ‘Lies or Truth’, ‘Lose My Mind’ en ‘F.I.F.O.’ is één van de grootste spelers uit de Hardstyle scene. Het afgelopen jaar stond hij over de hele wereld en is er geen event waar hij niet gestaan heeft. Wat je van zijn set kunt verwachten? Een hoop euforie onder het luide gedreun van een diepe bass.

3. Dana
Dana van Dreven, ook wel Dana of Lady Dana genoemd, is één van de grondleggers van de hedendaagse Hardstyle scene. En met grondleggers bedoelen we ook echt grondleggers! Ze stond namelijk op de eerste edities van grote evenementen als Mysteryland, Defqon.1, Hard Bass en Qlimax. Dat is dus niet zomaar iets.

paaspop 2016 2
Een vluchtige blik op haar verleden maakt duidelijk dat deze dame al meer dan 1400 optredens op haar naam heeft staan. Hoog tijd dus dat ze een keer langskomt op Paaspop om het publiek daar kennis te laten maken het haar visie op het verleden, het heden en de toekomst van de Hardstyle.

Zoals we eerder al aangaven is er op Paaspop nog veel meer te vinden naast Hardstyle. Hoewel de volledige line-up nog niet eens bekend is, zijn er al een hoop namen bekend gemaakt.

The Prodigy / Underworld / De Jeugd van Tegenwoordig / Noisia / Fresku / Bingo Players / Jack Parow / Jett Rebel / Balthazar / De Staat / Pendulum DJ Set & Verse / Baroness / Bassjackers / Dr. Lektroluv / Feest DJ Ruud XXL / Joe The Ripper / Memphis Maniacs / Baby Blue / The Bohicas / Buster Shuffle / Che Sudaka / Circle J / Encore on tour / Erick E / Haty Haty / Krema Kawa / La Fuente / Once / One Liner Live / Sensi Simon and his Brother / Slamboree / Spiritual Beggars / Woodie Smalls & nog veel meer.

Tickets voor het evenement zijn nog beschikbaar, maar zorg dat je niet te lang meer wacht! Kijk voor meer informatie op http://www.paaspop.nl/

Reageren