Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Na een succesvolle zaterdag, gaat Karnaval Festival op deze zondag helaas niet door. Door het extreme weer, heeft de organisatie een streep door vandaag moeten zetten en is het afgelast: “Een grote teleurstelling.”

LEES OOK: In 2016 ook al carnavalsfeesten afgelast door weersomstandigheden

Gisteren was het nog één groot verkleed feest, toen er tienduizenden bezoekers naar Moergestel kwamen voor het uitverkochte Karnaval Festival. Ook voor de zondag waren er geen kaartjes meer te krijgen. Ondanks de regen en harde wind gisteren, verliep de zaterdag dag zonder problemen. Maar vandaag is dat een ander verhaal: “Grote teleurstelling. Bij zowel bezoekers, crew en organisatie. Na bijna een jaar voorbereiding en weken opbouwen hebben wij na 1 dag het Karnaval Festival weekend al stop moeten zetten”, aldus Karnaval Festival. Op de foto’s hieronder is goed te zien dat de dansvloeren zijn ondergelopen door het vele regenwater en dat parkeerterreinen zijn veranderd in grote modderpoelen.

Voor bezoekers en de organisatie is dit natuurlijk een vervelende situatie. Maar de veiligheid van bezoekers staat natuurlijk voorop. Vier jaar geleden werden er ook al verschillende carnavalsevenementen afgelast door het extreem slechte weer, waarop Intents Events (de organisatie achter Karnaval Festival) zelfs binnen no-time een plaatsvervangend evenement uit de grond stampte in een locatie in de buurt. De grote bezoekersaantallen van Karnaval Festival zouden hier niet terecht kunnen, maar het geeft wel aan dat de organisatie alle (nood)scenarios is afgegaan, voordat het besluit van vandaag is gevallen.

Extreme regen en wind de boosdoener: zondag van Karnaval Festival afgelast

Karnaval Festival geeft aan dat ze achter de schermen druk bezig zijn. “Indien je in het bezit bent van een zondagticket ontvang je aankomende week meer informatie over je ticket.” Houd de socials van Karnaval Festival in de gaten om op de hoogte te blijven.

 

Beeldmateriaal via Instagram-pagina Karnaval Festival

Reageren