Hard News
Door Hard News

Het klinkt wellicht onwaarschijnlijk maar klassiek en Hardstyle gaan prima samen. Dat bewijst de Hardstyle Pianist door deze elektronische dance-stijl uit te voeren op een klassiek instrument. Op 2 juni vindt in Hedon Zwolle het event ‘Hardstyle Pianist In Concert’ plaats waar te horen is hoe dat klinkt. De Hardstyle Pianist speelt daar 14 klassieke covers van hardstyle nummers samen met diverse klassieke muzikanten en natuurlijk betreden ook een aantal bekende DJ’s zoals Deetox, Zentiments en Reloaded het podium tijdens de afterparty.

Hardstyle Pianist

Jisk Lieftink, die optreedt onder de artiestennaam ‘Hardstyle Pianist’, is een klassiek geschoold pianist, maar sinds zijn puberteit ook een groot fan van stijlen zoals house, hardstyle en hardcore. Sinds enige tijd combineert hij de twee passies en dat blijft niet onopgemerkt. Inmiddels hebben meer dan 17.000 fans, uit binnen en buitenland zich verzameld op zijn Facebook pagina. De video’s die daar worden gepost bereiken soms meer dan 400.000 mensen. Mede hierdoor is de Hardstyle Pianist inmiddels ook opgemerkt door de dance-industrie, één van de belangrijkste muziek export producten van Nederland. De Hardstyle Pianist trad op tijdens het Q-dance event Freaqshow en er lopen momenteel diverse gesprekken met grote dance-events in Nederland én DJ’s/producers die graag willen samenwerken met Jisk Lieftink.

hardstyle pianist hedon zwolle live klassiek piano deetox

Hedon

Tijdens het concert op 2 juni in Hedon speelt Jisk Lieftink samen met een strijkorkest, solo-violiste Judith van der Klip, een percussionist en zangers. “Maar dat is nog niet alles, we hebben nog wel een paar verrassingen in petto”, zegt Lieftink. Direct aansluitend aan het concert vindt een afterparty plaats waar DJ’s het podium beklimmen waaronder Deetox, DJ Zentiments en Reloaded.

Dit evenement is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Jisk Lieftink zijn management, iGNITE! Music management en HEDON productiehuis. Lieftink zegt hierover: “Het is tot zo gaaf om te zien wat wij samen nu al hebben kunnen voorbereiden. Zonder de inzet van het HEDON productiehuis en mijn management hadden we niet zover kunnen komen. Het wordt echt een te gek concert!”

Informatie

De deuren gaan open om 20:30 uur, de aanvang van het concert is om 21:30 uur.
Kaarten kosten € 11,50 per stuk en zijn te koop via de site van Hedon Zwolle.

Meer informatie vind je ook op de Facebook-pagina van de Hardstyle Pianist.

Reageren