Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Last of Us gaat vanaf vandaag door het leven onder een nieuwe naam. Na een intensieve zoektocht is deze eindelijk gevonden: voortaan heet het Art of Creation: Eternity-duo namelijk Break of Dawn.

LEES OOK: Last of Us: “Dat Art of Creation zo groots zou uitpakken, hadden we niet verwacht”

Het begin van Last of Us als Hardstyle-duo was mooi, toen het samen met twee andere acts werd aangekondigd voor de start van het nieuwe Art of Creation-label. Na verschillende releases zoals ‘High’ en met mooie boekingen zoals Defqon.1 in het vooruitzicht begon het duo een reputatie op te bouwen. Totdat er ‘een behoorlijke brief’ van het bekende Sony Interactive op de deurmat viel: het zou namelijk in conflict zijn met hun merk…

De multinational/game-ontwikkelaar gaf Last of Us tot eind februari om een nieuwe naam te verzinnen en hiervoor wendden Mark en Mischa zich tot de fans. Er kwamen 583 inzendingen binnen voor een naam van hun act (waarvan creatieve suggesties als ‘Part of Creation’ en ‘FIFA 22’ het logischerwijs hebben gehaald). Maar uit de uiteindelijke Top 5 is nu eindelijk de knoop doorgehakt: met Break of Dawn als resultaat.

“Het afgelopen jaar zat voor ons vol mijlpalen welke we met Last of Us hebben behaald”, legt Break of Dawn uit. “Om dan ineens je naam aan te moeten passen is een enorm zware last, niet alleen op creatief vlak, maar ook op emotioneel vlak. We zijn daarom blij dat we zoveel positieve reacties en input hebben ontvangen van onze fans. Dit geeft de nieuwe naam voor ons nog veel meer waarde.”

Last of Us is voortaan Break of Dawn

De eerste release staat volgens Break of Dawn al op de planning, hierover wordt later meer bekendgemaakt. Houd Break of Dawn dus goed in de gaten op Instagram voor meer informatie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Last of Us (@lastofusnl)

Omslagfoto via Instagram-pagina Wanyama-photo

Reageren