Peter de Valck
Door Peter de Valck

Tussen de bomen door loop je richting de ingang en kun je in de verte, aan het meer van Beekse Bergen, de contouren van de massive Decibel mainstage zien. De eerste beats bereiken je oren en voor je het weet ligt het gigantische festivalterrein aan je voeten. Dé plek waar je samen met tienduizenden feestgangers helemaal los gaat en geniet van alles wat de hardere dancestijlen te bieden hebben. Dat is waar Decibel om draait!

Na een hele dag volle bak uit je dak te zijn gegaan en alles gegeven te hebben, moet je natuurlijk rijkelijk worden beloond. Daarom is er op de Decibel Mainstage een spetterende eindshow! In een compilatie komen verscheidene tracks van alle stages voorbij en met als klap op de vuurpijl is er natuurlijk een vuurwerkshow waar je u tegen zegt.

Zie hieronder de officiële video van de eindshow op de mainstage vorig jaar.

Decibel 2016 Mainstage line-up

• Atmozfears
• Brennan Heart & Wildstylez
• Da Tweekaz
• Frequencerz
• Noisecontrollers
• Partyraiser
• Ran-D
• Rebourne
• Sound Rush
• Radical Redemption LIVE
Hosted by MC DV8

Peter Aldenzee, beter bekend als DV8, is één van de meest toonaangevende MC’s in de scene. Met zijn krachtige stemgeluid rockt de Brabander al sinds het begin van de 21e eeuw de grootste in- en outdoor podia in de wereld. Je kunt hem wel dé voice van Decibel noemen, want hij is al sinds jaar en dag de host van de mainstage van het festival. Onder zijn leiding gaan deze grootmeesters het hoofdpodium van Decibel outdoor – The Festival in vuur en vlam zetten!

“It’s that hot time in the paradise city
Like Mr. Rose said, all them girls are pretty
Where the grass is green and it’s hot as hell
Sound intense city called Decibel
Party down in the city of light
Chillin’ in the sun, dancin’ in to the night
Lift your hands to the sky we got something to tell
You make the shit go down, you are Decibel!”

De Decibel Mainstage biedt uiteraard weer plaats voor de crème de la crème uit de hardstyle scene. Bas Oskam, beter bekend als Noisecontrollers, wordt ook wel de koning van de hardstyle genoemd. Hij maakte al drie anthems voor Decibel; ‘Summer In The City Part I’, ‘Summer In The City Part II’ en ‘Craving For The Beat’ met Alpha². Eind vorig jaar verscheen er een documentaire over de inspiratievolle en creatieve kunstenaar.

NCRandy Wieland staat sinds 2010 onafgebroken op Decibel en dit jaar keert het lid van Gunz For Hire ‘better than before’ terug. Ran-D is zelfs verantwoordelijk voor het Decibel anthem van dit jaar! Hiervoor werkte hij samen met E-Life. De baas zelf over Decibel en zijn meesterwerk.

“Het is natuurlijk enorm vet om een anthem te maken voor Decibel. Ik heb inmiddels al de nodige anthems gemaakt en Decibel stond zeker nog op de verlanglijst. Het is altijd één van mijn favoriete zomerfestivals geweest en ik heb er super goede herinneringen aan over gehouden, ook als bezoeker. Die herinneringen houd je natuurlijk in je achterhoofd als je een anthem aan het maken bent.

Decibel draait voor mij om een lekkere dag feesten met je vriendengroep, genieten van nieuwe muziek en de zon, helemaal los gaan en even je zorgen vergeten. Dit gevoel heb ik geprobeerd in het anthem te verwerken, niet alleen door een uplifting melodie, maar ook in de lyrics. In de preview die iedereen inmiddels al heeft gehoord in de trailer zijn de lyrics nog niet verwerkt. Mensen die mijn sound volgen en goed kennen, weten dat ik graag met vocalen in tracks werk. Deze kunnen het verhaal van je track versterken. Ik besteed altijd veel zorg aan het sounddesign in een track en de mixdown, dus in deze track zitten ook weer aardig wat uren, maar het is het eindresultaat dat telt. Ik kan niet wachten om de track te draaien op Decibel. De volledige preview komt er snel aan, dus houdt die in de gaten. Zie jullie op Decibel!”

Brennan Heart & Wildstylez, twee grootheden, twee verhalen, één missie. De harten van de mensen veroveren met hun muziek. Fabian Bohn en Joram Metekohy zitten allebei al ontzettend lang in het Hardstyle wereldje. Met samenwerkingen als ‘Lose My Mind’, ‘Lies Or Truth’, ‘Reputation Game’ en een Wildstylez & SMD remix van Brennan Heart’s ‘Just As Easy’, zijn de twee absoluut geen onbekenden voor elkaar.

Brennan Heart & WildstylezJoey van Ingen, beter bekend als Radical Redemption, is inmiddels een fenomeen op het gebied van Raw Hardstyle. De Denekamper heeft met ‘Annihilate’, ‘The Spell Of Sin’ en ‘The One Man Army’ al drie albums achter zijn naam staan. Hij krijgt de opgave om tussen al zijn tracks een selectie te maken en deze in een speciale live-act op een volle Decibel Mainstage ten gehore te brengen. Dit is voor de artiest van Minus Is More een fluitje van een cent, want hij kreeg begin dit jaar het voor elkaar om maar liefst 32 tracks in een half uur te verwerken en hij stond al eerder met een live-act op Decibel.

“Ik ga veel tijd steken in de live-act, zoals altijd ben ik daar wel 15-20 uur druk mee. Het gaat rammen worden met een hoofdletter R!”

RRHet knotsgekke duo Da Tweekaz is al lang niet meer weg te denken uit de scene. Kenth en Marcus brengen sinds 2010 hun platen uit op het platenlabel Dirty Workz en hebben al twee keer de Euphoria area volledig op z’n kop gezet. In augustus mogen ze dit kunststukje op het Beekse Bergen terrein herhalen, maar ditmaal op de gigantische mainstage. Het Noorse tweetal gaat weer alles uit de kast halen.

Atmozfears, die luistert naar de naam Tim van de Stadt, heeft zich de laatste jaren ongelofelijk hard omhoog weten te werken. Het lijkt wel alsof er niets is dat deze jonge producer niet uit zijn studio weet te creëren. Van euforische melodieën, tot snoeiharde kicks en experimentele sounds, het kan allemaal bij Tim. Naast het feit dat hij op vrijwel elk evenement heeft mogen draaien, heeft hij vorig jaar ook het Weekend Anthem van Decibel outdoor mogen verzorgen.

Deze Hardstyle Rockstars vonden elkaar in 2005 en het bleek een gouden combinatie. Sinds hun eerste release op Fusion Records in 2009 ging hun carrière als een speer. Op 30 maart jongstleden werd hun album ‘Medium Rare’, uitgebracht op het label Roughstate. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Pepijn Hol en Niels Koster, oftewel de Frequencerz. De twee vrienden hebben sinds 2011 geen editie van Decibel gemist en ook dit jaar zijn ze weer een heel weekend van de partij. Euphoria, Loudness, Decibel Main, preparty, afterparty; de Freqz stonden er. Ze laten je ook dit jaar niet in de steek.

Freqz_800x450De Nederlandse tweelingbroers Jeroen en Martijn Boeren hadden de eer om in 2014 de Decibel Mainstage te openen. Het talentvolle, euforische duo stond ook al op de Decibel afterparty en in de Euphoria. De artiesten van Lose Control Music zetten altijd gevarieerde setjes neer en zullen op de main de meest opzwepende melodieën uit hun hoge hoed toveren.

“De Decibel Mainstage is voor ons het grootste podium waar je als Hardstyle artiest kan staan. Wij hebben altijd de droom gehad om hier een keertje te staan. Nu wordt het zelfs al onze tweede keer.”

Op 17-jarige leeftijd werd Timon van Merriënboer, a.k.a. Rebourne, de jongste artiest die bij Fusion Records tekende. Dat was onder zijn voormalige naam Profite. Het wonderkind scoorde met ‘Split Second’, een knaller van formaat. Onder de naam Rebourne kwam hij onder andere met een remix van ‘Alive’, ‘Leaving’, ‘Univerze’ (met Wasted Penguinz), ‘Louder’ (met D-Block & S-te-Fan) en het anthem ‘The Universe Of Hidden Dreams’.

Partyraiser zal dit jaar de Decibel mainstage hardcore afsluiten. Hij zal er persoonlijk voor zorgen dat de laatste restjes energie uit je lichaam worden gepompt. “Time to raise the party!”

PR_800x450

Reageren