Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De pas 13-jarige Miss Isa pakt een primeur met haar optreden als jongste vrouwelijke hardstyle DJ ooit. Op de zaterdag van Elektrum Festival maakte ze grote indruk door compleet foutloos én zonder zenuwen te draaien tijdens haar debuut. “Is zij pas 13!?”

LEES OOK: Intents & WiSH Outdoor breiden Elektrum Festival nog verder uit

Isabella zit in het tweede jaar van havo/vwo en is begonnen met draaien tot ze 9 jaar was. “Ik wilde samen iets met mijn vader doen en zo kwamen we bij een DJ-cursus terecht in Amsterdam”, zegt ze op het terrein van Elektrum Festival. Vader en dochter leerden samen de kneepjes van het vak en zo kwam Miss Isa in aanraking met hardstyle – waar ze talent in blijkt te hebben. “Ik draai vooral RAW Hardstyle met een klein beetje hardcore: Mutilator, Miss K8 en Vasto zijn mijn grote voorbeelden.” Ze draait op zo’n jonge leeftijd al behoorlijk stevig: “Ik houd van lekker veel kicks.”

Miss Isa is de jongste vrouwelijke Hardstyle-artiest ooit op een groot festival

Onder begeleiding van haar ouders mag ze (nu ze net 13 jaar geworden is) volgens de wet optreden op een evenement. Organisaties Intents Festival en WiSH Outdoor geven haar een podium als onderdeel van de 125+ artiesten op de afsluiter van het festivalseizoen – dat vandaag compleet uitverkocht is en met nog enkele beschikbare kaarten voor de zondag. Alsof ze in de wieg gelegd is voor het artiestenleven loopt ze samen met haar trotse familie volledig ontspannen richting het podium: “Ik heb eigenlijk nooit last van zenuwen.”

miss isa @ elektrum festival 2023 intents wish outdoor

De bekende Boombox-stage staat behoorlijk vol als Miss Isa haar set begint. Ze trekt veel bekijks en ook de nationale media hebben haar bijzondere verhaal opgepikt: bij ieder nummer komen bezoekers naar voren toegelopen voor een selfie of een high five. Achter de booth zie je de plaatjesbeugel van een stuiterende Miss Isa met mega grote glimlach: ze heeft alles onder controle. De vlonders stuiteren op-en-neer terwijl ze platen als ‘Cryex – Madness’ afwisselt met ‘Rebelion – Bassline Junkie’, waar het Elektrum-publiek iedere kickroll raakt.

De sfeer zit er ontzettend goed in en de area wordt steeds voller. De Boombox een springplank voor talenten, maar Miss Isa breekt de records als de jongste hardstyle-artiest ooit. Afsluitend wordt er een groepsfoto gemaakt en trots loopt ze – nog vol enthousiasme en adrenaline – onder luid applaus het podium af. “Het ging zo snel voorbij, maar ik vond het heel erg leuk!”

Elektrum Festival luidt de ontknoping van het festivalseizoen groots in: nog enkele kaarten voor zondag verkrijgbaar

Elektrum Festival is goed van start gegaan en geeft een uitstekend vervolg op de eerste editie van vorig jaar. Er zijn nog een beperkt aantal zondag tickets beschikbaar: als je bij dé afsluiter van het festivalseizoen met onder andere Rooler, E-Force’s Album Showcase en vele anderen wil zijn, ga dan nu naar de officiële website van het festival.

elektrum festival 2023 tickets

Omslagfoto via Facebook-pagina Elektrum / KVDM Photography

Reageren