Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Het platenlabel van onder andere Warface, Delete en D-Sturb heeft zich met een nieuwe aanwinst versterkt: Bloodlust. Deze DJ heeft al een aantal jaar in de scene gewerkt onder de naam Magnificent, maar nu komt hij met een nieuwe naam en een gloednieuw concept bij het label van End of Line.

In 2012 begon Manji Deckers met produceren, euforische hardstyle om precies te zijn. Hij had al snel door dat de hardere, rauwe kant hem beter lag en ging daarmee verder. Na een aantal jaar als Magnificent, is het nu tijd voor Bloodlust en dat betekent een heel nieuw imago.

“Bij de naam Bloodlust moet ik meteen denken aan Katana’s, Ninja’s, Samoerais en de oude Japanse cultuur, iets wat mij zelf heel erg aanspreekt”, begint Bloodlust te vertellen. “Ninja’s en Samoerais zijn voor mij echt iets fascinerends omdat het discipline, eer en kracht uitstraalt. Ik herinner mij nog goed dat ik in mijn kinderjaren maar al te graag buiten Ninja wilde spelen, waarschijnlijk zijn dat de eerste stappen richting Bloodlust geweest, haha.”

“Na die track bood End of Line me aan om te tekenen”

Onder zijn vorige alias kwam hij al een aantal keer op de Rookie EP’s van End of Line met nummers als ‘Wanna Play’ en ‘Hypnotized’. Het contact is daarna altijd goed gebleven en hij hield de mannen van Warface, net als de labelmanager goed op de hoogte van zijn nieuwe tracks en opzetjes. “Toen ik ‘Imma Boss’ aanleverde werd er zo enthousiast gereageerd van beide partijen dat ze me aanboden om bij End of Line te tekenen, met deze track als eerste release.”

De DJ en het platenlabel waren het erover eens dat de naam Magnificent niet sterk genoeg was en daarom wel een upgrade kon gebruiken. Toen is hij aan de slag gegaan met het uitschrijven van zijn Bloodlust concept. Hij presenteerde zijn project uiteindelijk aan End of Line: “Switchen naar Bloodlust is voor mij persoonlijk het beste besluit dat ik ooit heb gemaakt in mijn carrière.”

“Qua sound pas ik het beste aan de hardere kant van de hardstyle scene”

Net als de andere DJ’s van End of Line is Bloodlust een raw-hardstyle producer. Hij zegt dat dit genre het best bij hem past en dat hij dit momenteel ook het vetste vindt. Dat betekent niet dat er geen melodieuze drops bij zitten, want die gaan we ongetwijfeld nog genoeg horen in de toekomst. Hij heeft de afgelopen tijd de verschillende stromingen zien veranderen ten opzichte van elkaar. “Ik ben echt blij dat in de de raw en de euphoric meer naar elkaar toe zijn gegroeid”, legt Bloodlust uit. “Je merkt aan de muziek dat de producers aan de euforische kant wat hardere mid intro’s en kicks hebben toegepast in hun tracks, terwijl de raw artiesten juist meer met melodieën zijn gaan werken.”

“Catchy ritmes en melodieën, harde sound en feeling, heel veel drive, experimenteel maar toch een tikkeltje melodieus”, dat is hoe Bloodlust zijn muziek omschrijft. Dat zijn ook de elementen die hij belangrijk vind in een track, want het is belangrijk dat het publiek helemaal los kan gaan. Bloodlust vergelijkt zichzelf niet met andere artiesten, maar vond het wel mooi om te zien dat zijn track ‘Imma Boss’ aan andere grote producers gelinkt werd. “Het gaf me een trots gevoel dat mensen dachten dat producers als Warface, D-Sturb, Rejecta of Radical Redemption erachter zaten”, zegt hij met een lach.

“De eerste release is al gepland en daarna komt er al snel nieuwe muziek”

De eerste release bij End of Line staat al gepland, want ‘Imma Boss’ komt op 18 april uit. “Ik heb ook een hele vette clip laten maken voor deze release die ook rondom deze datum online gaat komen.” Niet alleen zijn eerste release staat gepland, maar ook zijn eerste optreden als Bloodlust. Het is gelijk één van de grotere evenementen, want hij draait voor de eerste keer onder zijn nieuwe alias tijdens Intents Festival.

“Dit is persoonlijk ook mijn favoriete festival aangezien ik traditiegetrouw al jaren samen met mijn vrienden een heel weekend hier naartoe ga.” Hij vindt het daardoor ook vreemd dat hier zijn Bloodlust avontuur begint, maar is Intents Festival wel heel dankbaar voor deze kans. Het echte Bloodlust concept uitwerken met showelementen is nog een van zijn toekomstplannen waar hij keihard aan werkt. “Eerst nog meer muziek en die komt na ‘Imma Boss’ al vrij snel.”

“Supremacy, Defqon.1 en Decibel staan heel hoog op mijn bucketlist”

Bloodlust heeft duidelijk een aantal dingen die hij in de toekomst wil bereiken. Boven alles wil hij mensen blij maken met zijn muziek. Daarnaast heeft hij een aantal events waar hij graag nog ooit wil draaien, Supremacy, Defqon.1 en Decibel Outdoor staan erg hoog op zijn bucketlist. Ook een eigen evenement met een album release zou hij in de toekomst erg graag willen.

We gaan de komende tijd dus nog een hoop horen van Bloodlust. Ga voor meer informatie over deze nieuwe artiest naar zijn Facebook-pagina.

Omslagfoto via Facebook-pagina End of Line

Reageren