Hard News
Door Hard News

NSCLT is een duo dat al een tijdje aangesloten is bij het gerespecteerde label Dirty Workz. Ze hebben gedraaid op de grootste events en onlangs nog een remix mogen maken voor Coone‘s ‘Beat on my Drum’. Met hun uiteenlopende sounds zijn ze geliefd bij een breed publiek. We vonden dat het tijd was om eens een interview te doen met Jasper en Pieter.

Heren, bedankt dat jullie de tijd hebben genomen voor dit interview. Hoe is het met jullie?
Goed! Momenteel zijn wij erg druk met de laatste voorbereidingen voor Reverze, boekingen voor de zomer komen binnen en in de studio werken we lekker door!

Over Reverze gesproken, dit weekend staan jullie daar. Hoe voelt dat en wat deden jullie toen het nieuws bekend werd?
Dit voelt echt als een eer en als een kroon op onze carrière tot dusver! Toen we hoorden dat we hier mainstage mochten aantreden waren we door het dolle. Meteen hebben we de beelden van afgelopen jaar er maar bij gepakt en kregen we al klamme handjes bij het idee om daar zelf te staan.

Dat begrijpen we maar al te goed! Wat kunnen de bezoekers verwachten van jullie set?
Zoals altijd kunnen ze van ons een echt NSCLT setje verwachten, eigen werk afgewisseld met classics, nieuw werk en een stevig laatste kwartier! Twee nieuwe tracks zijn klaar voor Reverze, ‘Time Is Changing’, er zit veel gevoel in deze track en hij bevat een vrouwelijke vocal. ‘Darkness’ is zoals de titel al doet vermoeden voor het laatste kwartiertje beuken!

nsclt 2
We hebben jullie agenda bekeken en er komen naast Reverze nog een hele hoop mooie boekingen aan. Hoe leeft het festival seizoen bij jullie?
Wij leven daar echt voor. De winter heeft lang genoeg geduurd en in de zomer komt hardstyle het best tot zijn recht. Zonnetje, biertje en gezelligheid! Wij zijn inderdaad superblij met het schema dat zich begint te vormen.

Jullie zitten niet stil, want onlangs brachten jullie een nieuwe track uit met Envine. Daarnaast hebben jullie ook een dikke remix mogen maken voor Coone. Hoe was het om zijn track ‘Beat on my Drum’ te mogen remixen?
Klopt! De track met Envine is bewust met invloeden van oude hardstyle gemaakt, we merken dat die het super doet! Gelukkig hebben we nog wat tips en tricks van Josh & Wesz gehad hoe je die sound perfectioneert.

Een remix maken voor Coone stond hoog op onze wishlist dus we waren meteen enthousiast. We hoorden deze track nog wel eens in setjes van Coone en vonden dat een nieuw jasje deze track wel goed zou doen!

Zijn jullie lang bezig geweest met de remix en wat was de reactie van Coone?
De mid stond eigenlijk vrij snel, vanuit de oude melodie naar een beukstuk, dat ligt ons wel. De melodie duurde wat langer en daar hebben we wel vier versies van geprobeerd. Coone was direct enthousiast en zei via Skype dat dit wel eens een hit kon worden!

nsclt 3
Hebben jullie je eigen stijl al helemaal ontdekt in de studio? ‘Freight Train’ is erg stevig terwijl ‘Dances Of The Soul’ juist erg euforisch / emotioneel is.
Eigenlijk produceren we wat we zelf vet vinden in de hele breedte van hardstyle. We merken wel dat het tijdens Dj-sets erg lekker is om stevig te kunnen afsluiten dus maken graag ook wat platen in deze sfeer. Maar ’s middags op mainstages moet er ook ruimte zijn voor melodie en euforie.

Jullie zitten nu al een tijdje bij Dirty Workz. Wat onderscheidt het label van andere labels in jullie ogen?
Het fijne aan Dirty Workz is dat er totale vrijheid van artistieke uiting is. Er is ruimte voor feedback maar ze zullen je altijd vrij laten in je eigen keuze, wat je wel of niet uit wil brengen. Het fijne aan het label is ook dat alles zo gestroomlijnd verloopt wanneer releases gepland moeten worden, zeker als we zelf weer op het laatste moment aankomen met een nieuwe track, haha.

2015 was voor jullie een zeer bewogen jaar. Hoe kijken jullie erop terug?
Als een jaar met verwachtingen die overtroffen werden! Wij hebben zo’n mooie zomer gehad vol met fantastische herinneringen, dat pakt niemand ons meer af. Helaas hebben we wel onze naam moeten veranderen maar inmiddels is iedereen aan de nieuwe naam gewend en krijgen we zelfs wel eens complimenten dat het cooler is dan de oude.

Wat was jullie beste herinnering aan het afgelopen jaar?
Een volle Rebirth tent uit zijn dak op onze ‘Got It’ remix, de Intents Mainstage die onze live-act volledig oppakte, de zonnestralen na de regen op Emporium, anderhalf uur sfeer bij Decibel of Q-BASE waar alle tracks werden meegeschreeuwd. Wij kunnen niet kiezen.

Als jullie één mijlpaal in jullie carrière zouden mogen noemen, die jullie nog graag zouden willen bereiken, wat is dat dan?
Heel graag zouden we ooit eens op een groot outdoor festival in de schemering willen draaien. Zelf vonden we dit altijd een magisch moment als we zelf gingen feesten. Zullen we dan ook maar zeggen dat dit op Defqon.1 moet zijn, haha?

Wat is jullie visie op hardstyle over vijf jaar?
De evolutie van muziek is erg lastig te voorspellen. Wat ons betreft blijft hardstyle gewoon staan waar het nu voor staat; Energie, euforie en beuken!

Ps. We zijn blij dat jullie geen vraag stellen over raw vs. euforisch voor de verandering.

Wat zijn jullie plannen voor 2016 en verder?
In 2016 willen we heel graag een collab doen met een grote naam uit de scene en proberen wij in de studio onze sound naar een hoger niveau te tillen, zodat we zelf kunnen zorgen dat de hardstyle de goede kant op gaat. Ook gaan we in de komende jaren verhuizen naar een professionele studio.

Willen jullie zelf nog wat kwijt?
Zeer binnenkort krijgen we nieuwe NSCLT vlaggen, who wants one? Ga naar onze Facebookpagina en comment onder de link naar dit interview waarom jij een gesigneerde vlag wilt winnen! Wij sturen de twee leukste reageerders een gesigneerde vlag toe.

Reageren