Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Na meerdere uitverkochte edities in AFAS Live en SilverDome, hebben Dr. Peacock en organisatie BKJN Events ervoor gekozen om dit jaar terug te keren naar de plek waar het allemaal begon. Op 2 december 2023 wordt Peacock in Concert na vier jaar weer gehouden in Poppodium 013 in Tilburg. “013 creëert een intieme setting met het publiek.”

Na onder andere shows op drie edities van Defqon.1 (één keer op de RED, twee keer in de BLACK), een uitverkochte AFAS Live én de SilverDome, keert het orkest van Peacock in Concert eind dit jaar weer terug naar Poppodium 013 in Tilburg. “Ik vind dat zelf de mooiste locatie voor een concert,” laat Dr. Peacock weten. “Het geluid is perfect en de vloer loopt schuin omhoog, zodat het hele publiek de show kan zien. Het publiek staat veel dichter op de artiest dan bij de voorgaande locaties, waardoor de show intenser beleefd kan worden.” 

Peacock in Concert is “een rollercoaster aan emoties” 

Dr. Peacock beschrijft de sfeer van zijn concerten als machtig en euforisch. “Ik probeer een rollercoaster aan emoties te creëren. We gaan de diepte in, raken duistere thema’s aan, denken na over het leven en kunnen helemaal los gaan met vrolijke Trip To Ireland-muziek. De sfeer is één en al ontlading, magisch zou ik het bijna noemen.”

Dr. Peacock & Sacha Hoedemaker (pianist) werken intensief samen om de show muzikaal naar ongekende hoogte te trekken. “Samen met een dedicated team van muzikanten, met inmiddels ook een hart voor deze muziek, is het fantastisch samenwerken.”

Peacock in Concert 2024 - In The Year 2222

Vanwege de intensieve voorbereidingen vinden er op dit moment niet meer dan twee Peacock in Concert shows per jaar plaats. “Per show zijn we zo’n vier tot vijf maanden bezig met de voorbereidingen. Van notenschriften schrijven tot oefensessies door het hele land, er komt veel kijken bij het repeteren en voorbereiden.” Dit jaar heeft hij zich bemoeid met alle facetten van het concert, van de show tot het lichtplan en het geluid. “Zo krijgen de bezoekers écht de experience zoals ik mijn show bedoel.” 

In The Year 2222

Het thema van Dr. Peacock in Concert in december is ‘In The Year 2222’. Hiermee hint Dr. Peacock naar de gevaren van AI, omdat hij meer awareness wil creëren voor dit onderwerp. “AI is een actueel en intrigerend onderwerp. Ik vind het super interessant om me hierin te verdiepen en er inspiratie uit te halen. Ik wil op een luchtige manier de boodschap meegeven dat technologie momenteel zo hard gaat, dat we ons dat niet eens kunnen beseffen.” 

Op dit moment is er een anthem in de maak die deze boodschap ook overbrengt. “Het is een diepe, melodieuze track die je laat nadenken.” Door middel van het anthem, de verhaallijn in de sets en visuals tijdens de show word je steeds verder in het verhaal gezogen. Verder wil Dr. Peacock niets verklappen over de aankomende editie. Hij wil vooral dat bezoekers zich laten verrassen. “Kom met een open mind naar het concert en laat je meenemen door het verhaal.”

De volgende editie van Peacock in Concert wordt gehouden op 2 december 2023 in Poppodium 013 in Tilburg. Tickets zijn vanaf 23 oktober 19:00 te koop via de officiële ticketwebsite. Pre-registreer nu om 1 uur eerder toegang tot de ticketverkoop te krijgen. 

Peacock in Concert 2024 - In The Year 2222

Reageren