Rik Houwers
Door Rik Houwers

Marco Spronk, ook wel bekend als Phuture Noize, kwam gisteren met het bericht dat hij zijn nieuwe studio album voltooid heeft. Het is het derde album van Phuture Noize na Music Rules The Noize en Phuture Propaganda. Het is voor Marco zijn eerste solo-album, nadat hij en Antoine Kraaij besloten uit elkaar te gaan en Marco Phuture Noize alleen ging voortzetten.

“Countless hours I’ve spent in the dark.. Now I can step up and let you know my brand new artist album is finished.”

Andere kijk
Een verhaal. Dat is wat Marco graag wil vertellen met zijn muziek. Of het nou gaat over de bewustwording van media manipulatie of de donkere kant van religies, Marco wil dat zijn muziek wat teweegbrengt bij de luisteraars. Het zorgt ervoor dat zijn muziek innovatief is en hij als één van de meest getalenteerde producers in de scene wordt gezien.

“Mensen hebben nog steeds het idee dat ik bij elke set keihard sta te beuken, maar ik wil daarnaast ook een verhaallijn creëren. Het publiek, maar ook ikzelf, lijken soms moeite te hebben met deze tegengestelde verwachtingen.”

14495476_1411564698857191_7071850274479871562_nSplitsing
In 2015 werd bekend dat Phuture Noize uit elkaar zou gaan en dat het optreden dat jaar op Q-BASE het laatste zou worden als duo. Als reden werd aangedragen dat Marco en Antoine meningsverschillen hadden over de te maken muziek, mede omdat Antoine meer interesse kreeg in acid house en dubstep. Beide kunnen zich nu richten op hun eigen toekomst en voor Marco zal dat Phuture Noize en de hardstyle zijn.

Reageren