Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Qlimax Distorted Reality heeft sinds zaterdag een diepe indruk achtergelaten bij behoorlijk wat hardstyle-liefhebbers over de hele wereld. Vanuit maar liefst 102 verschillende landen schakelden fans in tijdens de livestream, dat in slechts een week tijd uit de grond werd gestampt als alternatief: “Een race tegen de klok.”

LEES OOK: Qlimax The Source schrijft geschiedenis: eerste hardstyle-productie ooit op Netflix

Slechts 7 dagen voordat het echte Qlimax begon, werden de nieuwe lockdownmaatregelen aangekondigd. Q-dance moest noodgedwongen de stekker uit het iconische event trekken, dat het grootste hardstyle evenement zou worden sinds de hele pandemie. Een flinke domper dus voor de gehele evenementenindustrie, maar toch zette Q de knop om, om aan de slag te gaan voor ‘de meest uitdagende livestream ooit’: Qlimax Distorted Reality.

Binnen een week werden alle artiesten uit de originele Qlimax line-up opgetrommeld en werd het imponerende toneel opgebouwd, bestaande uit originele stukken van het podium dat ‘eigenlijk’ in het GelreDome zou komen te staan. Van flitsende lichtshows tot bijzondere kostuums en van indrukwekkende augmented reality tot nieuwe muziek: fans raken op social media niet uitgepraat over wat zij zaterdagavond hebben gezien tijdens Qlimax Distorted Reality.

Met Sub Zero Project, Sefa, D-Block & S-te-Fan en vele anderen, en zelfs 4 surprise acts: Devin Wild, Vertile, KELTEK en Frequencerz. Vorig jaar maakte Qlimax al indruk door als eerste hardstyle-productie ooit op Netflix te komen, maar wellicht dat deze prestatie (onder deze tijdsdruk) van nog grotere klasse is. Op het moment dat iedereen dacht dat we eindelijk van de livestreams af zouden zijn (en weer écht konden gaan feesten), legden Q-dance en de artiesten opnieuw de lat op het gebied van digitale ervaringen nog hoger – en dat in slechts 7 dagen tijd. Hulde.

‘Qlimax Distorted Reality heeft laten zien dat de organisatie en haar fanbase wederom niet te stoppen zijn’

90.000 liefhebbers schakelden afgelopen zaterdag tijdens Qlimax Distorted Reality in en was bovendien gratis te bekijken. De sets van Qlimax Distorted Reality worden binnenkort gepubliceerd op Q-dance Network.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Q-dance (@q_dance)


Omslagfoto via Instagram-pagina Q-dance / MNO Photo

Reageren