Thomas Sterks
Door Thomas Sterks

Dit weekend zal er een nieuwe editie van Daydream Festival plaatsvinden in het dorpje Lommel in België. De groei van dit festival is ongelofelijk en trekt ieder jaar meer en meer bezoekers. Op dit grootse festival is ook een uitgebreide hardstyle area aanwezig. De grootste namen zullen hier hun harde beats tentoonstellen. Een opvallend duo op de line-up zijn Ran-D & Adaro.

De heren zijn namelijk bekend onder hun alias Gunz for Hire en staan nauwelijks meer onder hun solo-alias samen op het podium. Hier wilden we graag meer over weten, dus we besloten om ze maar eens wat vragen te stellen!

Het moge duidelijk zijn dat jullie samen een goede klik hebben op het podium, maar hoe is die eigenlijk ontstaan?
Randy & Thijs: Randy draaide jaren geleden in een club in Schaijk, destijds genaamd de ‘Hilite’, en Thijs was hier een resident. We raakten aan de praat en het klikte goed. Toen Randy een tijdje later in Zeeland (nabij Schaijk) kwam wonen, besloten we samen eens de studio in te duiken. Hier is een mooie vriendschap uit ontstaan, en veel mooie samenwerkingen. We spreken elkaar iedere dag!

Op dit moment zijn jullie allebei heel druk met jullie solo-carrières en Gunz for Hire, voelt zo’n optreden samen als Ran-D & Adaro dan een beetje als thuiskomen en op de bank ploffen’?
Randy & Thijs: Haha, niet op de bank ploffen natuurlijk, want er zit volop energie in onze b2b sets! Samen draaien is altijd te gek, we hebben een goeie synergie samen on stage, en door de mix van onze draaistijlen komt er altijd een unieke set uit! En het is natuurlijk cool om de collabs te draaien waar je samen hard aan gewerkt hebt in de studio.

daydream festival 2016
Neerploffen bedoelen we natuurlijk figuurlijk, want we begrijpen natuurlijk ook wel dat het dak eraf gaat. Vorig jaar tijdens Supremacy verscheen er een foto van jullie die letterlijk meer liet zien dan 1000 woorden zouden kunnen zeggen. Zouden jullie kunnen uitleggen hoe dat voelt als jullie samen klaar zijn en wachten om het podium op te springen?

Randy & Thijs: Die foto van Supremacy is voor ons ook heel speciaal, we hebben hem ook in huis hangen. Wat is er nou mooier dan later als we oud zijn herinneringen op te kunnen halen aan al die mooie momenten die je op het podium hebt gedeeld! Dat besef is er bij ons wel, dat je van die momenten moet genieten. Het blijft toch bijzonder dat je samen op dat soort grote evenementen mag optreden.

Net voor het optreden hebben we altijd gezonde spanning en overleggen we een beetje waarmee we beginnen en de rest wijst zich uit tijdens de set.

Dit jaar zullen jullie samen op Daydream staan. Wat is het verschil tussen een set van jullie samen en solo?
Randy & Thijs: Het is een mooie mix tussen onze stijlen. We hebben beide een eigen smaak en een eigen draaistijl. Platen die we anders niet zouden draaien in een soloset zul je nu wel horen.

Zouden jullie wat kunnen vertellen over de opbouw van de set? Gaan we ook wat platen als ‘Under Attack’ en ‘Struggle for Existence’ horen?
Randy & Thijs: We draaien regelmatig een gouwe ouwe erdoorheen dus de kans is groot dat een van deze tracks voorbij komt. Er zijn zoveel vette tracks in het verleden gemaakt dat het zonde zou zijn om deze niet meer te draaien.

Qua opbouw zien we op het feest zelf wat er gebeurt, je moet inspelen op het moment, dit kun je niet inplannen.

daydream 2016 2
Deze vraag is voor Thijs (Adaro). Zou je iets kunnen noemen wat je bewondert aan Ran-D in de studio en op het podium?

Thijs: Jazeker, zijn niveau van sounddesign en synthese. Hij behoort hierin tot de absolute top van de dancemuziek in het algemeen, dat weet ik zeker. Een optreden van Ran-D staat garant voor energie vind ik. Door zijn brede stijl van produceren krijg je een mooie mix tussen melodie en raw en hij krijgt een zaal altijd uit zijn dak, wat voor zaal dan ook.

Mooi antwoord! Dan is deze vraag is voor Randy (Ran-D). Zou je iets kunnen noemen wat je bewondert aan Thijs in de studio en op het podium?
Randy: Thijs is een echte brede muziekliefhebber. Het is ongelooflijk hoeveel muziek die jongen kent. Ik noem hem dan ook altijd de muziekencyclopedie, haha. Dit zorgt altijd voor leuke input met coole ideeën voor tracks. Thijs is net als ik een pietje precies met de productie, en dat hoor je terug in zijn tracks. Die klinken altijd top! Ik denk ook dat we daarom zo lekker samenwerken. We vullen elkaar goed aan, en hebben beide onze sterke punten. Daarnaast werken we beide het liefst langer aan een track om deze echt te perfectioneren.

Op het podium is hij een echte entertainer, iedereen kent de bekende Adaro boks-moves, hahaha. Altijd mooi om te zien. De energie en dedication is altijd hoog in de zaal als Thijs draait.

Zoals eerder aangegeven zijn jullie erg druk met de solo-carrières en Gunz for Hire, maar kunnen we in de nabije toekomst weer eens een Ran-D vs Adaro track verwachten?
Randy & Thijs: Zolang Gunz for Hire er zal zijn is de kans klein dat dit zal gebeuren. We hebben al onze tijd al nodig om genoeg tracks voor Gunz en onze solocarrières te maken.

Wat is voor jullie het meest memorabele ‘Ran-D & Adaro’ moment uit jullie carrière?
Thijs: mijn eerste keer Defqon toen ik samen met Ran-D daar b2b moest draaien in de Blue. Dat zal ik nooit meer vergeten, helemaal geweldig. Voor mij is dat de vreugde over onze eerste paar collabs.

Randy: Ik zal nooit meer vergeten dat we de studio ’s nachts uit rolden en amper daglicht hadden gezien, en voor het eerst iets hadden gemaakt waar we echt trots op waren. Dit waren de tracks als ‘Under Attack’ en ‘Struggle For Existence’. De gezelligheid tijdens het produceren is prachtig! Dat maakt het werk extra leuk.

daydream 2016
Laten we afsluiten met het volgende. Als je iets kon zeggen om de ander te bedanken voor alle mooie herinneringen samen, wat zou dat dan zijn?

Thijs: Thanks buddy voor de mooie dingen die we samen hebben gemaakt, gedaan en meegemaakt in het verleden, maar we zijn nog lang niet klaar en we gaan er helemaal voor!

Randy: Vriendschappen maken het leven mooier! En mijn vriendschap met Thijs is super belangrijk voor me! Ook buiten de studio staat hij altijd voor je klaar, en we lachen heel wat af samen. Dus een echte vriendschap voor het leven.

Tickets voor Daydream Festival zijn nog steeds verkrijgbaar op de officiële website: daydreamfestival.be

Reageren