Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De mannen van Rebelion staan op het punt om hun gloednieuwe album uit te brengen: A.I. (Artificial Intoxication). Precies op tijd voor het festivalseizoen, waar ze op de zondag van REBiRTH de mainstage zullen overnemen om alle nieuwe muziek te draaien. Wij spraken alvast met deze Acid Reign-labelbazen over de aanstaande release.

LEES OOK: Rebelion lanceert eigen label: ‘Acid Reign’

Het Schotse duo Rebelion heeft al zo’n 2 jaar lang het idee voor het album A.I, maar toen kwam de bekende pandemie. “We wilden geen Spotify-album maken, maar eentje speciaal gemaakt voor de dansvloer”, zegt Rebelion. Toen begin dit jaar eenmaal duidelijk werd dat het festivalseizoen er dan toch eindelijk aan zou komen, schakelden de mannen een tandje bij in de studio; met het nieuwe album als resultaat.

Rebelion’s album A.I. heeft in totaal 11 tracks, met extra aandacht voor speciale collabs. “We hebben de afgelopen jaren veel op onszelf gefocust, waardoor samenwerkingen een klein beetje buiten de boot vielen. Nu hebben we dat eindelijk kunnen verkennen met een aantal vette artiesten.” De tracklist is voor nu nog even geheim, maar bezoekers van REBiRTH krijgen tijdens de Rebelion Mainstage hosting het album voor het eerst in zijn volle glorie te horen.

Check hier het interview met Rebelion over het nieuwe album: ‘A.I.’ (Artificial Intoxication)

Het nieuwe Rebelion album A.I. wordt op 22 april uitgebracht op het eigen Acid Reign-label en is nu al te pre-orderen via de shop van Dirty Workz. Deze hardcopy’s worden allemaal voorzien van handtekening, dus wees er vlug bij om het album in huis te halen.

Omslagfoto via MNO Photo

Reageren