Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

De afgelopen weken heeft het coronavirus zich in een razendsnel tempo over de hele wereld verspreid. In Nederland zijn er grootse maatregelen genomen om het virus tegen te gaan die in ieder geval tot 6 april zouden duren. Helaas is gebleken dat deze nog zullen doordreunen naar het festivalseizoen, want zojuist is dé kick-off REBiRTH Festival officieel afgelast.   

LEES OOK: Artiesten en organisaties maken massaal statement over coronavirus: #SavetheSummer

Op 10, 11 en 12 zou Haaren compleet worden getransformeerd naar REBiRTH Festival’s ‘Island of Infinity’. Voor deze editie had de organisatie grootser dan ooit uitgepakt: zo zou Phuture Noize zijn comeback maken met Silver Bullet LIVE, zou Gunz for Hire op zondag de mainstage hosten en was er een overvloed aan activiteiten voor de REBiRTH Residence gepland. Helaas is zojuist bekendgemaakt dat REBiRTH Festival met immens grote teleurstelling het event af heeft moeten lassen. Lees de volledige statement van de organisatie hieronder.

Beste fans van REBiRTH Festival,

In verband met de recente ontwikkelingen in Nederland en de rest van Europa met betrekking tot het Coronavirus (COVID-19) hebben we in samenspraak met de lokale autoriteiten besloten om REBiRTH Festival af te gelasten.

Wij begrijpen dat dit voor jullie, als bezoekers en fans uit het binnen- en buitenland een enorme teleurstelling is. We weten dat jullie al maanden uitkijken naar de kick-off van het festivalseizoen op REBiRTH. Ook voor ons als organisatie is dit -na een jaar van voorbereiding- een deceptie.

Het gaat veel verder dan de teleurstelling bij jullie als trouwe fans, dit raakt ook onze artiesten, vrijwilligers, medewerkers, leveranciers en partners. Jullie maken elk jaar ons festival mogelijk en zonder jullie betrokkenheid zou REBiRTH geen REBiRTH zijn.

We moeten onderzoeken wat deze afgelasting betekent in praktische zin. Alle ticket kopers worden zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 1 mei, geïnformeerd via de mail. We gaan er met z’n allen voor om volgend jaar de aftrap van het festivalseizoen weer op REBiRTH Festival te kunnen vieren.

We willen vragen om jullie begrip. Het is fijn als we van jullie even de tijd krijgen om mogelijkheden te bekijken én oplossingen te vinden.

Voor meer informatie en updates verwijzen we je door naar www.rebirth-festival.nl/coronavirus.

“Out of the ashes of this pandemic, we hope to be reborn.”

Team REBiRTH Festival

“De harde waarheid is dat zonder jullie tijd en geduld REBiRTH Festival deze crisis niet zal overleven”

Voor REBiRTH Festival is dit natuurlijk een ontzettend grote klap, en hierom vraagt de organisatie dan ook om zowel jullie tijd als begrip voor deze vervelende situatie. Alle mensen die een ticket hadden gekocht zullen uiterlijk voor 1 mei geïnformeerd worden via de mail, zodat REBiRTH Festival met de best mogelijke oplossing kan komen. Lees hier wat jij kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Reageren