Hard News
Door Hard News

Na zijn snelle doorbraak in 2015 met hoge noteringen in hardstyle charts en een geweldig begin van 2016 met Hard Bass, staat er een nieuwe uitdaging te wachten voor Regain. Aanstaande zaterdag zal hij voor de eerste keer zijn project “Point of no Return” presenteren op de nieuwe editie van Loudness in het Klokgebouw, Eindhoven. In een aflevering van b2s television heeft hij bekend gemaakt dat MC Renegade deel uit gaat maken van de live-act op Loudness. Om erachter te komen wat er te wachten staat, hebben we aan beide heren gevraagd wat we kunnen verwachten van deze act.

Hee Pawel en Michel! Goed om te horen dat jullie met ons in gesprek willen gaan. Kunnen jullie uitleggen hoe jullie op het idee zijn gekomen om een live-act te doen op Loudness?
Pawel (Regain): Bedankt voor het interview! Een grote reden is dat ik op het moment veel nieuwe tracks heb liggen. Vorig jaar had ik al een kleine live-act op mijn eigen event waar ik voornamelijk wat ouder werk heb gedraaid. Maar voor Loudness wilde ik het naar het volgende niveau tillen. Ik wil graag afwisseling laten zien in mijn producties. Zelfs als ik een volledige set alleen mijn eigen tracks draai. Ik heb nu voornamelijk nieuwe tracks en daarnaast zal ik ook tracks draaien uit het verleden die veel voor mij hebben betekend. Het is de enige manier om een pure Regain set te presenteren.

Michel (MC Renegade): Aan het einde van vorig jaar begon ik te werken met Pawel aan onze eerste samenwerking. De eerste track was een collab met Blackwatch: ‘Go Harder’. Deze werd super goed ontvangen door het publiek. We keken er naderhand op terug en zeiden tegen elkaar: “Waarom zouden we niet nog meer tracks maken?”. Toen ik tekende bij het label waar Pawel is getekend, zagen we elkaar vaker en hebben we ook samen opgetreden. Omdat onze eerdere samenwerkingen zo vlot gingen, heeft Pawel mij gevraagd om deel uit te maken van zijn live-act op Loudness. Ik heb positieve ervaringen uit het verleden toen ik ook de vaste MC was met de live-act van Noisecontrollers. Dit is alweer een tijdje geleden. Nu ik meer bekend ben met het werk van Pawel en de passie zie die hij erin stopt, lijkt mij dit meteen een mooie uitdaging.

regain interview 2
Op dit moment hebben we 1 track gezien van Regain en MC Renegade. Wat kunnen we verwachten van deze live-act en kunnen we een track van jullie beide verwachten?
Pawel: Je zou kunnen denken dat het saai wordt als je alleen maar Regain tracks achter elkaar mixt. Maar weer niet bang. In het laatste half jaar heb ik mezelf opgesloten in de studio en heb ik veel verschillende tracks afgemaakt. Zo is er een track met een hard techno invloeden en daarnaast heb ik tracks waarin ik een melodie laat terugkomen. Sommige van deze tracks heb je misschien al gehoord tijdens mijn optreden op ‘Radical Redemption – The One Man Army’. Naast deze tracks, zal ik ook mijn gloednieuwe solo track, een speciale Loudness track en mijn nieuwe collab track met Phuture Noize ten gehore brengen.

Michel: Op dit moment werken we samen aan nieuwe tracks. Pawel en ik hebben een exclusieve Loudness track liggen genaamd: ‘One Word’. We zullen deze alleen tijdens onze act op Loudness laten horen. Het zal dan ook gelijk het enige moment zijn om deze track überhaupt te horen te krijgen. Dus meteen een goede reden om er zaterdag bij te zijn.

Waarom is Loudness het toneel van deze nieuwe live-act?
Pawel: In 2015 kwam ik voor het eerst met mijn track ‘Broken’ die ik op de Loudness mainstage draaide. Dat was echt onwerkelijk voor mij. De dedication van het publiek was overweldigend. Dit jaar wil ik iets speciaals geven aan deze mensen. Daarnaast vind ik de sfeer tijdens Loudness ook mooi. Beide locaties hebben een industriële uitstraling. Een plaatje dat precies past bij wat ik met Regain wil uitstralen.

regain interview
Met je live-act gebruik je de titel: ‘Point of no Return’. Wat is de betekenis hierachter, Pawel?

Pawel: Ik voel me echt verbonden met het publiek in deze laatste jaren. Elke keer dat ik op een evenement draait, weet ik dat ik daar ben voor de mensen en zij zijn daar voor mij. Het maakt niet uit of ik op een groot of klein evenement draai. Ik houd van wat ik doe en ik geniet daarvan. Op dit moment voelt het voor mij alsof ik een punt heb bereikt waar ik niet meer van kan weglopen. Dit is de ‘Point of no Return’.

We weten nu dat je veel nieuw werk afhebt. Gaat daar ook nog iets van uitkomen in de toekomst?
Pawel: Okay, laat me even kijken. In maart kom ik met de release van mijn track samen met Typhoon: ‘Ultimate Victory’ op Heart for Hard Records. Hiernaast werk ik nog aan andere projecten waar je snel van zal horen.

Gaan jullie met de live-act maskers dragen of speciale kostuums?
Pawel: Natuurlijk heb ik wat andere kleding klaarliggen speciaal voor deze act, maar dat zul je wel zien tijdens Loudness. Maskers en speciale kostuums zijn wel interessant, maar ik heb besloten om de gewone Poolse jongen: Regain te laten zien. De beste manier om op te treden is om mezelf te zijn. Laat de muziek maar voor zichzelf spreken!

Michel: Hetzelfde geldt voor mij. Bereid je maar voor op wat er te wachten staat!

Bedankt voor het delen van jullie verhaal Pawel en Michel. Veel succes met jullie performance op Loudness!

Reacties

  • Ricardo 01 maart 2016 - 13:11

    Leuk stuk om te lezen. Extra veel zin in zaterdag!
    Wel veel foutjes in de tekst helaas.

    Quote

Reageren