Hard News
Door Hard News

Reporter: Joris de Bruijn

Zaterdag 8 november stond Concertzaal 013 in Tilburg in het teken van Euphoria Invites ‘Evolution of Style’. Dit concept van b2s dekt een avond van euforische, melodieuze hardstyle tot een afsluiter van de rauwere kant. De grote zaal werd bemand door Audiotricz, Code Black, Brennan Heart, Ran-D en Outbreak, onder de leiding van de altijd enthousiaste MC Da Syndrome. De intieme kleine zaal kende opkomende (lokale) talenten die op uitnodiging van het WE R label van Brennan Heart alle vrijheid kregen om tegen de grote namen op te boksen.

De artiesten bewezen zichzelf

De mannen van Audiotricz trapten af in de grote zaal en daarmee zat de sfeer er gelijk goed in. Relatief nieuw in de scene zijn ze al een tijdje aan de weg aan het timmeren en ze bewezen zich een waardige opener. Nummers als ‘Feel Good’ en ‘This Is The Time’ knalden door de volstromende zaal. Er op terugkijkend waren ze zeker één van de beste acts van de avond. Code Black nam het over en met grote hits als ‘Pandora’ en het anthem voor de Australische editie van Defqon.1 dit jaar (‘Unleash The Beast’) ging het publiek gigantisch los. Zelfs zijn track met Wasted Penguinz, ‘Your Moment’, kwam weer voorbij. Code Black heeft wederom bewezen één van de beste euforische producers te zijn!

euphoria1

Aan talent geen gebrek

Galactic, Authentic, Nutralizers, Crisis Era en Aztech draaiden deze avond in de kleine zaal, waar het onterecht veel te rustig was. Gevarieerde sets, met een geweldig geluid door de boxen waardoor zowel euforische nummers als ‘One Moment (Bass Modulators Remix)’ als het hardere werk goed tot hun recht kwamen.

Brennan Heart brengt hitjes

Om 00:30u was het tijd voor Brennan Heart in de grote zaal. Hij weet als geen ander het publiek op te zwepen door de ene na de andere hit voorbij te laten komen. Helaas voor de meer doorgewinterde feestganger ging de nummer #47 dj van de wereld (volgens DJ Mag) niet de diepte in. Als na 3 jaar ‘Wake Up’ nog steeds onderdeel van de set is, is het einde ver te zoeken. Vervolgens werd ook nog ‘De Grote Dikke Basplaat’ van Zaza Front er in gemixt en dan zijn de meer ervaren bezoekers er wel klaar mee. Uiteraard ging het overgrote deel van het publiek goed mee in de nummerkeuze van Heart, waardoor de sfeer nog steeds uitstekend was.

euphoria2

Redding is nabij

Om 02:00u begon het hardere deel van de avond. Hier hadden velen op gewacht! Niemand minder dan Ran-D ging aan de decks staan en hij begon met ‘Born To Die’. Moeiteloos ging het over in een aantal nummers van Hard Driver, waaronder ‘Crank It Up’. De laatste tijd is Ran-D weer steeds hardere tracks aan het maken en daar mocht ook Tilburg van genieten: ‘I Am Legion’ en ‘Wolfchild’ beukten de bezoekers omver! Hij zal op 22 november op Qlimax in Gelredome – Arnhem staan en gaf in de 013 een uur lang een geweldig voorproefje van wat er die avond komen gaat.

De kers op de taart

De afsluiter voor de grote zaal was Outbreak. Deze enthousiaste Australische dj houdt wel van het hardere beukwerk en deed niet onder voor zijn voorganger. Met tracks als ‘#Bassface’ en zijn samenwerking met Digital Punk – ‘Prison of Commercializm’ blies hij het dak er af. Helaas vond Brennan Heart het nodig om het laatste kwartier samen met Outbreak op het podium te staan, waardoor de Australiër eigenlijk aan de kant gezet werd. Toen afgesloten werd met de meest afgezaagde happy hardcore, wisten de bezoekers dat ze geacht werden om naar huis te gaan.

euphoria3

Conclusie

Over het algemeen een goede avond met een flinke dosis energie van het publiek! Het enige minpunt was de grote man van de avond, Brennan Heart, waardoor de kater vooral nog uit plaatsvervangende schaamte bestaat.

Reageren