Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

“‘Moge de beste winnen!” Hiermee werd gisteravond het startsein gegeven van het allereerste Roughstate EA Sports FIFA 18-toernooi. Ja, een hele mond vol maar je leest het goed: Ran-D, Adaro, Frequencerz en B-Front ruilden voor één avondje hun studio in voor een Playstation-controller om de nieuwe game te spelen. Nog voor de daadwerkelijke release van FIFA 18, organiseerden de heren voor het eerst een toernooitje. Speciaal voor collega-artiesten, fans en andere genodigden midden op het station van Utrecht Centraal.

Dat DJ’s graag achter een PlayStation zitten is algemeen bekend. Maar dat je samen met hen een potje FIFA kunt spelen is vrij uniek. In het Roughstate-toernooi konden de fans via een win-actie tegen hun idolen en andere deelnemers spelen voor hele dikke prijzen en natuurlijk om de game alvast uit te proberen. Hiervoor was de pop-up store op het station in Utrecht speciaal omgetoverd tot een hardstyle gamepaleis. Naast de guys from Roughstate, streden ook artiesten zoals Warface, Sub Sonik, E-Force, Digital Punk, ANDY SVGE, Degos en D-Sturb om de prijzen. En daar moesten wij natuurlijk ook bij zijn.

Ran-D: “Dit is de eerste keer dat ik het überhaupt speel”

Waar er normaal gesproken tussen jou en de artiest een heel podium zit, liepen ze nu kris kras door de menigte heen. In deze pop-up store – waar zo’n 25 (!) PlayStation 4 Pro’s stonden – was het dan ook afgeladen vol met deelnemers en andere genodigden. Nadat de artiesten over de acht verschillende poule’s verdeeld waren, konden de groepsfase beginnen. Met een biertje in de hand, wat hardstyle door de speakers en een controller voor je neus zat de stemming er al vroeg in en werd er vrij fanatiek gegamed. Ondertussen maakte iedereen een praatje met elkaar, zoals ook te zien is op de onderstaande livestream. Zo zie je de DJ’s niet vaak op festivals, toch?

B-Front: “Ik speel minstens 2 uur FIFA per dag”

Toen de nummers 1 van de poules naar de kwartfinales doorstroomden, werd het behoorlijk spannend. Iedereen was aan elkaar gewaagd, maar er kon er maar één de winnaar zijn. Op de grote schermen konden de mensen in de zaal de wedstrijden volgen en veel van hen had één persoon van te voren als gedoodverfde winnaar voorspeld. Dit kon natuurlijk niemand anders zijn dan B-Front, die uiteindelijk het toernooi heeft gewonnen. En daarmee kwam er een einde aan een hele toffe avond.

O ja, wij zijn trouwens door de uiteindelijke winnaar eruit geknikkerd in de halve finale. Dus daar valt gelukkig nog wel mee te leven. Gefeliciteerd, B-Front!

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Roughstate / MNO PHOTO

Reageren