Martijn Veenman
Door Martijn Veenman

Foto’s door: Festigraaf

True Survivorz is anders dan andere hardstyle feesten. Alle opbrengsten van het feest gaan namelijk naar de KWF Kankerbestrijding. Wat is het mooi om te feesten terwijl je tegelijkertijd de wereld een stukje beter maakt. Maar hoe is dit concept ontstaan? Om daar achter te komen vroeg ik het aan Faye, de oprichtster van True Survivorz. Zij schreef het volgende:

“Zelf ben ik mijn vader 5 jaar geleden kwijtgeraakt aan kanker. Hardstyle was voor mij altijd al een grote uitweg, iets waar ik mijn emoties in kwijt kon. Zowel als bezoeker van feesten, maar ook als DJ en producer.

Ik kreeg vier jaar geleden het idee om die dingen te gaan combineren en een feest voor het goede doel (KWF Kankerbestrijding) te organiseren. De eerste editie vond plaats in een jeugdcentrum in Meerlo, het dorpje waar ik destijds woonde.

Ik wil iedereen die er dit jaar bij was ontzettend bedanken! Jullie hebben er een ongelooflijke editie van gemaakt! Deze editie heeft al onze verwachtingen overtroffen dankzij jullie!”

true survivorz 2
Tijd om te feesten
Aangekomen in Club Rodenburg (Beesd) liepen we meteen de raw zaal in waar Act of Rage op dat moment draaide. De sfeer zat er bij aankomst al lekker in. De zaal stond al helemaal vol met hardstyle liefhebbers en er zouden er nog velen bijkomen. Met drie stages was er genoeg voor iedereen.

Power Stage
In de grootste zaal werd raw gedraaid. De line-up was zelfs voor een raw stage erg hard. Met alleen maar goede namen was het bijna ieder uur weer lastig om een stage te kiezen. Één van de hoogtepunten was de showcase van Gearbox. Het podium stond vol met Adventum, D-Sturb, Luminite, Malice en Rebelion. Het was een uur vol snoeiharde kick-rolls zoals het publiek ze graag heeft. Een paar keer werd de verkeerde playknop ingedrukt met als gevolg dat er een stilte viel, maar dat maakte het publiek niet zo veel uit. De energie van deze talenten werd goed overgebracht op de aanwezige liefhebbers en dat resulteerde in een geweldige sfeer.

Een ander hoogtepunt van de nacht was Warface. Naast zijn ijzersterke tracklist, weet hij ook keer op keer een hele energieke set neer te zetten. Zijn set bij True Survivorz was weer een technisch hoogstandje en dat vertaalde zich goed naar een publiek vol adrenaline.

true survivorz
Na Warface liep de zaal langzaam leeg, maar dat drukte de sfeer niet. De laatste twee uurtjes is er nog heerlijk gedraaid en gefeest.

Breathe Again Stage
Ook hebben we (relatief kort) een kijkje genomen op de Breathe Again stage. Op het moment dat wij daar waren hoorde we klassieker na klassieker. Er werd heerlijk tijdloos gedraaid. Het publiek kende als trouwe fans alle nummers en er hing een heerlijk sfeertje!

Met namen als Zany en Josh & Wesz durf ik te zeggen dat deze stage ondergewaardeerd was, het was namelijk niet erg druk in deze zaal.

Survivorz Stage
Op de Survivorz Stage werd voornamelijk early hardstyle gedraaid. Het geluid op deze stage was erg hard doch helder. Met als hoogtepunt Dozer b2b Pavo hebben veel mensen weer veel herinneringen opgehaald hier. Het was erg warm en benauwd bij de stage, maar dat mocht de pret niet drukken. Met ruimte genoeg kon iedereen compleet uit zijn plaat gaan!

true survivorz 3
Het vervolg van True Survivorz

Faye gaf aan dat er zeker een gevolg gaat komen. De volgende editie zal volgend jaar rond dezelfde tijd plaatsvinden. Binnenkort wordt via Facebook bekend gemaakt wat de opbrengsten van dit jaar zijn. Houd de pagina van True Survivorz dus goed in de gaten!

Reageren