Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Één van de bekendste labels in de hardstyle scene krijgt er een gloednieuw platform bij. Vandaag heeft Scantraxx namelijk een nieuw main label gelanceerd, genaamd BLACK, en op dit label zal vooral de hardere kant van de hardere stijlen gepresenteerd worden. Wij spraken met Jorik Helmink, general manager bij Scantraxx, over deze nieuwe ontwikkeling. “Met BLACK willen we onze huidige fans kennis laten maken met de hardere kant van de scene en verfrissende, nieuwe namen een groot podium aanbieden.”

Het idee voor BLACK is ontstaan uit de behoefte om in de gehele breedte van de hardere stijlen en ook hardcore muziek te kunnen releasen op een Scantraxx platform. “Huidige Scantraxx artiesten zoals E-Force maken regelmatig uitstapjes naar of collabs met artiesten uit hardere genres en deze passen niet helemaal in het huidige aanbod van het Scantraxx main label. Denk hierbij aan een D-Block & S-te-Fan en KELTEK, die ook hun muziek op hetzelfde label uitbrengen”, begint Jorik te vertellen.

BLACK staat voor ‘The darker side of Scantraxx’. “Alle muziek die harder, sneller en ruiger is dan op het huidige Scantraxx label kunnen we een plek geven op BLACK. Daarnaast is dit voor Scantraxx ook een mooie kans om met nieuwe artiesten te werken die zich voorheen niet thuis voelden op een Scantraxx main label, omdat het niet aansloot op hun muziek. Op BLACK willen we gevestigde namen samen laten komen met talentvolle producers voor de toekomst en zo bouwen aan een nieuwe generatie Scantraxx artiesten.” Stijlen die we op het nieuwe label kunnen vinden zijn onder andere raw hardstyle, hardcore, frenchcore en alles wat hier tussen zit. “Zolang het aansluit bij ons motto ‘Harder, Faster, Darker’ en het pure kwaliteit is, zullen wij het een platform bieden.”

“We hebben nog een aantal hardere nieuwe acts klaarstaan die we nog even geheim houden…”

Vandaag is het splinternieuwe label gelanceerd en Jorik licht alvast een klein tipje van de sluier op: “De eerste release zal een hele harde raw hardstyle track van Rebelion zijn en een hardcore plaat van E-Force is de volgende release.” Daarnaast wordt het nieuwe label een combinatie van gevestigde namen en nieuwe talenten. “Scantraxx staat sinds jaar en dag bekend om kwalitatief hoogwaardige hardstyle. Deze visie zetten we dan ook door op BLACK en dit verwachten we ook van de artiesten en hun producties: op deze basis worden de keuzes gemaakt welke artiesten wij wel of juist niet geschikt vinden voor BLACK.”

Scantraxx bestaat al 17 jaar en in die tijd hebben ze een behoorlijke fanbase opgebouwd. Deze doelgroep kan zich momenteel alleen identificeren met de euforische kant van hardstyle, maar met BLACK willen Jorik en zijn team juist een stapje verder gaan. “Met BLACK willen we juist ook die fanbase kennis laten maken met de hardere kant van de scene en verfrissende, nieuwe namen een groot podium aanbieden.” Met dit nieuwe label kunnen we ook weer nieuwe doelgroepen aanspreken die zich kunnen identificeren met Scantraxx.

“Harder, Faster, Darker”

Scantraxx is natuurlijk veel meer dan alleen een label. Zo hebben ze ook verschillende hostings op evenementen, maandelijkse mixen, een succesvolle merchandise shop en ga zo maar door. Wij vroegen aan Jorik op welke manier BLACK hierop gaat in spelen: “Met BLACK gaan er weer nieuwe samenwerkingen ontstaan, omdat we andere fans aanspreken. Ook zal er een nieuwe maandelijkse mix gelanceerd worden, gehost door een artiest of event die de energie van BLACK vertegenwoordigd: Harder, Faster, Darker.

De allereerste release op het splinternieuwe label zal al snel verschijnen, namelijk op 19 juni en van niemand minder dan Rebelion. “Een hele dikke raw hardstyle plaat, waarvan wij overtuigd zijn dat het een hit wordt deze zomer.” Tot slot vertelt Jorik dat het splinternieuwe label verder nog grote plannen heeft voor de komende tijd. “Jullie kunnen uiteraard heel veel nieuwe muziek van huidige en nieuwe aan te kondigen Scantraxx artiesten verwachten!”

Scantraxx BLACK is vanaf vandaag de lucht in en hiermee is de scene een ruiger label rijker. Volg Scantraxx op Facebook, Instagram en YouTube om op de hoogte te blijven van de komende releases.

Omslagfoto via Facebook-pagina Scantraxx

Reageren