Juno Coolen
Door Juno Coolen

Het was al bekend dat het niet goed ging met SFX entertainment, het moederbedrijf van een aantal grote evenementen zoals Mysteryland, Tomorrowland, Awakenings, Sensation en Decibel outdoor. Tot voor kort was het nog onduidelijk waar de toekomst van het bedrijf lag. Door de doorstart en de naamsverandering is het duidelijk dat het bedrijf klaar is voor een fris begin onder leiding van een nieuwe CEO genaamd Randy Philips. Daarmee haalt Philips een aantal belangrijke bedrijven zoals b2s, Q-dance en Paylogic uit de problemen. De naamsverandering zal verder geen gevolgen hebben voor de onderliggende bedrijven zegt de nieuwe CEO. “We have no plans to sell anything.”

Randy Philips is geen onbekende. Voorheen was hij de CEO van AEG Live, een bedrijf dat ook al gericht is op de muziekindustrie zoals festivals en het promoten van wereldtours van artiesten zoals Justin Timberlake, Bon Jovi & Justin Bieber. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de comeback tour van Michael Jackson. Philips wil de focus van het bedrijf een tikkeltje aanpassen en hij vermijdt het woord EDM. “We’re going to be a music company that specializes in electronic music.”

Begin dit jaar kwam naar buiten dat SFX Entertainment faillissement aangevraagd had doordat het bedrijf in de eerste zes maanden van 2015 een flink verlies had geleden. Het bedrijf heeft door middel van het inleveren van de beursnotering alles staande kunnen houden. Na de aanvraag was wel al duidelijk dat het mogelijk was om een doorstart te maken voor het bedrijf, wat nu dus is het geval is.

Bron: LiveStyle.com

Reageren