Max de Muynck
Door Max de Muynck

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover, de dag van Shockerz was aangebroken! Dit werd mijn derde editie op rij, waarvan de tweede keer op de nieuwe locatie het Autotron. De line-up dit jaar was weer om je vingers bij af te likken, met het beste wat raw hardstyle op dit moment te bieden heeft. Dat zijn we ondertussen wel gewend van de organisatie van Shockerz. Een goed recept voor een dag vol plezier dus!

Mijn doel voor vandaag was Rejecta meepakken, het zou namelijk de eerste keer zijn dat hij een live-set zou draaien. Er was een goede planning gemaakt, maar zoals altijd gaat er wel iets mis. Na een foutje van de navigator en wat vertraging kwamen we om 3 uur aan. Eenmaal binnen was alles snel geregeld: de kluisjes waren dit jaar naar buiten geplaatst wat een groot pluspunt was na de enorme drukte van vorig jaar aan het einde. Door de winterse kou was het wel even fris in je t-shirt. Even snel wat geld geïnvesteerd in muntjes en met een koud pilsje in mijn hand konden we nog snel de laatste 10 minuten van Neroz bijwonen. Zijn nummer ‘Bodyshock‘ deed het, zoals altijd, erg goed in de zaal. Hij sloot af met een lekker hoog tempootje.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, menigte

Aan het einde van zijn set verplaatsten we naar zaal 1. Het is altijd even zoeken naar het perfecte plekje, maar uiteindelijk kom je dan toch weer uit waar je altijd staat: rechts achter. Na nog even een klein stukje van Digital Punk meegepakt te hebben, was het daarna tijd voor Koning Bob b2b met MYST. Ze openden met de nieuwe B-Freqz track ‘Another Day’, gevolgd door ‘From the Ashes’ van MYST. B-Front slingerde ook even zijn nieuwe collab met Adrenalize, genaamd ‘Elektronic Symphony’, het publiek in. Een meesterwerkje weer! Bij het draaien van ‘Mysterias’ begonnen de Origins kriebels al te komen, deze ultieme B-Front track liet de zaal weer heerlijk meeschreeuwen. Dit uurtje was echt een feest voor de gehoorgang, bedankt heren!

Phuture Noize back at it again

Het was tijd voor mijn persoonlijke favoriet: Phuture Noize met zijn live act ‘Black Mirror Society’. Na 2 weken lang non-stop zijn nieuwe EP A New Day geluisterd te hebben, had ik hier behoorlijk veel zin in. Hij opende zijn set met, hoe kon het ook anders, ‘Black Mirror Society’. Dit is voor mij dé nummer 1 van 2018. Ik was zo erg in mijn nopjes dat ik wel even moest opletten dat ik nog flink wat uurtjes te gaan had en niet alle energie moest verspillen. Naast veel tracks van zijn album kwamen ook al zijn nieuwe nummers van zijn EP aan bod. Met het laatste nummer van het EP, ‘Edge Of Glory’, sloot hij zijn set af. Als er mensen waren die dachten “wat voor idioot staat daar?”  – ja sorry dat was ik. Na 2 weken dit nummer op repeat in de auto kwam die ontlading er even uit.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, menigte

Tijd voor een experimentje, Sub Zero Project: The Experiment LIVE. Ze openen hun set, in de lijn van verwachting, met ‘The Experiment’. De show was weer piekfijn in orde met het nodige vuurwerk.
Nummers zoals ‘Bass Train (Kick Edit)‘ en het Qlimax anthem maakte er een erg fijn halfuurtje van. Ook kwam hun nieuwe track en titelsong van hun debuutalbum ‘The Outbreak’ voorbij. Het was goed te merken dat het weer een uitverkochte editie was, overal stond namelijk het lekker vol. Gelukkig stond iedereen goed verdeeld en kon je nog prima wat dansjes doen.

Zonder dat ik het zelf door had waren SZP en E-Force gewisseld achter de draaitafels. Bij het nummer ‘Kill The Noise’ vond ik het al vreemd dat SZP deze draaide, maar dit bleek dus ook E-Force te zijn. De ‘Fuck the Police’ remix mocht ook vandaag niet ontbreken. Ik volg E-Force niet meer heel nauw dus ben niet meer volledig op de hoogte van zijn discografie, maar het viel me wel op dat hij een enorme hoeveelheid aan edits uit zijn mouw slingerde. Ons Eddie heeft alles behalve stilgezeten de laatste tijd! E-Force is ook een oude bekende van Shockerz, hij was namelijk in 2013 verantwoordelijk voor het anthem.

”To those who fall, I praise to all, may you rest in peace!”

Het was ondertussen al weer 7 uur, en we mochten nu wel concluderen dat het aircosysteem een flinke upgrade had gezien ten opzichte van vorig jaar. Het was een prima temperatuurtje tot zo ver, dus complimenten. Frequencerz waren intussen aangetreden met hun live-act ‘Stealth Mode’. Hun nieuwe nummer ‘Sons of Anarchy’ kwam voorbij, waarna ook nieuwe tracks door de speakers werden geknald. De lasers bij deze editie van Shockerz waren erg gaaf gedaan en zorgde voor een mooi sfeertje.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Tijd voor de anthemmaker van deze editie: Act of Rage. Met een gave show liet hij Subject Hostile aan ons horen. Hierna ben ik snel doorgegaan naar zaal 2 om nog even iets van Clockartz mee te pikken. Hier was het niet super druk dus kon ik even lekker los met mijn danspasjes. Tracks als ‘Victorious’ en ‘Delirium’ kwamen voorbij, en ik kan je vertellen: deze heren weten wat smerige kicks zijn. “Even” een plasje doen zat er helaas niet in als je in zaal 2 stond, de enige wc was aan het einde van zaal 1 en dit was een flinke wandeling. Gelukkig was alles daar wel goed geregeld en was de doorloop vrij vlug. Het laatste half uurtje van Act of Rage heb ik dan ook nog mooi kunnen. Hier werd er flink getrommeld met nummers als ‘Let The Games Begin’, ééntje die de sfeer er altijd goed in brengt. Je hoorde de zaal dan ook keihard meebrullen met “Click, click BOOYAH”. Hij sloot af met zijn ‘Mean Machine Frechcore Edit’, deze deed het erg lekker bij iedereen en zorgde voor een anthemshow-waardige afsluiter.

D-Sturb speelt Level 2: ‘The Beginning’

Een nieuw level van D-Sturb zijn live act was aangebroken, waar ik zeer benieuwd naar was. Hij opende zijn set met zijn Shockerz anthem van vorig jaar, ‘Conflict Override’, toch één van de betere raw anthems die ik de laatste jaren heb mogen horen. Het hele assortiment aan D-Sturb rammers kwam langs, waaronder ‘Open Your Eyes’, ‘Chop ‘m Down’ en ‘Apocalyptic Darkness’. Ook kwam zijn anthem van Supremacy voorbij. Anthems maken is duidelijk een taak die je kan overlaten aan de beste man! D-Sturb zijn set was heerlijk, maar persoonlijk mis ik toch net de extra toevoeging aan de live-act. Misschien komt dit omdat ik normaal al ontzettend van zijn sets geniet.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Tijd voor de Poolse sloopkogel: Regain – Out of Bounds LIVE. Hij opende met ‘This is Regain’, en zoals hij in het interview met Hard News uitlegde maakt hij voor zijn live-act elke keer een nieuwe versie van deze track. En deze set zou speciaal worden, het werd namelijk de laatste maal Out Of Bounds. De sfeer zat er goed in, een half uurtje vol het gas erop. Heerlijke rammers als ‘Brains Hit The Floor’ en ‘Dominate’ kwamen voorbij. Aan het einde van set had hij nog een grootse aankondiging voor het publiek. Regain komt namelijk met een splinternieuw album, vernoemd naar zijn live-act ‘Out Of Bounds’.

Na Regain was het tijd om even een kijkje in zaal 2 nemen, hier was het namelijk de beurt aan Killshot. Het was redelijk druk bij de doorgang, maar de beveiliging had dit keurig opgelost door de in- en uitgang te scheiden. Killshot draaide de 2.0 versie van ‘Beastmode’. Bij de track ‘Disco Weapon’ ging de zaal er flink tegen aan, maar hierna heb ik me toch maar weer even verplaatst naar zaal 1. Dit om nog wat minuutjes van Radical Redemption mee te pakken. Hier kreeg ik het vaste menu voorgeschoteld met ‘One Man Army’ en ‘Brutal 6.0’. Ik vond het wel weer prima zo en een mooie tijd om de beentjes eens te laten rusten. Dit kon je mooi doen boven zaal 1, hier kon je lekker genieten van het uitzicht en wat eten.

De laatste loodjes rammen

Bij Rebelion Live had ik weer een plekje gevonden op de dansvloer en mochten we genieten van het feit dat ze een edit van ‘Bring it On’ draaiden. Je kon dan ook goed horen dat iedereen thuis aardig had geoefend op de zangkunsten. Bij de kick ging iedereen tegelijk los, altijd een mooi moment. Je kon merken dat iedereen er al aardig wat uurtjes op had zitten. Het punt van survival of the fittest was aangebroken, maar nummers als ‘Gladiator Remix’ en ‘Corruption” maakten het makkelijk om over dit dipje heen te komen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Één van de setjes waar ik het meest naar uit keek deze avond was Delete VIP, en deze begon al lekker met een gloednieuwe track. Ik dacht ‘V3P’, maar neem het me niet kwalijk als dit niet klopt. Knaller na knaller draaide hij, en de sfeer bij deze set was ongelooflijk gaaf. De temperatuur steeg tot een tropisch klimaat en het was dan ook geen overbodige luxe om heel even af te koelen. Delete maakte zijn naam eens temeer waar, alle energie werd gedelete.

Na weer afgekoeld te zijn ben ik bij de rest van de groep gaan staan in zaal 2 bij Mind Dimension. Dit is niet helemaal mijn vakgebied, dus tijdens dit setje heb ik me geconcentreerd op luisteren en genieten. De sfeer zat er lekker in, maar toch blijft het een liefhebbers dingetje dat Spoontech. Klaplongen was de geprefereerde danspas en de echte fanatici vulden de zaal. Na paar keer heen en weer gewandeld te hebben tussen Malice en Mind Dimension was het voor mij wel mooi geweest en werd het tijd om de jassen te pakken. In de tussentijd was er buiten een mooi pak sneeuw gevallen en beloofde dit veel goeds voor een magische winterwonder terugweg.

Beoordeling

  • LINE-UP95%
  • GELUID85%
  • STAGE75%
  • SFEER75%
  • LOCATIE85%

Overall
waardering

83%

Al met al was het een meer dan geslaagde dag. De line-up was top met veel leuke live-acts. Het geluid was perfect en de hitte was veel beter geregeld dan de vorige editie. Ook was de variatie in raw hardstyle erg goed gedaan: van B-Front tot Rooler. Hoogtepunten van dit feest waren voor mij al vroeg op de dag met de sets van B-Front b2b met MYST en Phuture Noize. Het feest was uitverkocht, maar ik heb gelukkig weinig last gehad van drukte. Applausje voor de organisatie dus! Het enige minpuntje was dat ik een wc miste bij zaal 2, je moest hiervoor toch best ver wandelen.

Reageren