Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Loudness is zo lang als we kunnen herinneren een toonaangevend evenement als het aankomt op raw hardstyle. Veel DJ’s die nu tot de grotere behoren draaiden vroeger al op dit event, toen ze nog aan de voet stonden van hun carrières. Daarnaast pakken artiesten graag uit voor dit rauwe evenement en zie je regelmatig bijzondere live-acts voorbij komen. De aanstaande editie in de Maassilo is daar geen uitzondering op, waar we live optredens van Deetox ‘Bring The Riot’, Delete VIP, Apexx en Degos & Re-Done kunnen verwachten. Wij spraken met deze artiesten over hun acts en Loudness ‘The Intensity of Sound’.

Deetox: ‘Nog één laatste keer knallen met Bring The Riot’

Op zaterdag 11 november draait Deetox alweer voor de vijfde keer op het raw hardstyle evenement van b2s en dus mogen we haar inmiddels wel een expert noemen. Wat Loudness zo speciaal maakt weet ze razendsnel op te noemen. “Ten eerste is de locatie een van de vetste die Nederland kent”, antwoordt Deetox. “Zo’n industriële sfeer als bij de Maassilo is uniek en past echt perfect bij het concept Loudness. Daarnaast vind ik het publiek op Loudness enorm dedicated. De sfeer is ongekend en vanwege de dedication van de fans geven de artiesten altijd wat extra aandacht aan hun sets.”

Voor deze stoere chick wordt het al helemaal speciaal deze maand. Ten eerste omdat Loudness het eindstation is van haar ‘Bring The Riot’-tour. De afgelopen twee maanden is Deetox in vijf verschillende landen geweest voor negen shows. “It was one hell of a ride en ik had me geen betere tour kunnen wensen”, vertelt The Queen of Raw. “Met Loudness als eindstation van deze tour schakel ik een tandje bij en dat kan maar op één manier: keihard knallen en alle energie met de fans delen.” Deetox werd afgelopen zomer getroffen door een blikseminslag en keerde gelukkig een paar maanden later terug op de Extreme Loudness-stage tijdens Decibel outdoor. “Bij de eerste optredens na mijn ongeluk merkte ik dat ik doordeweeks nog echt moest uitrusten van de boekingen in het weekend. Dat gaat nu ook steeds beter en daardoor heb ik ook weer rustig een begin gemaakt in de studio. Het is natuurlijk een enorm zware klap op mijn lichaam geweest en het herstellen kost daardoor ook echt veel tijd. Ik ben daarom heel erg blij dat ik gewoon zonder problemen mijn optredens kan doen en kijk dan ook ontzettend uit naar Loudness.”

Delete: “Loudness is the original raw hardstyle event”

In 2012 had Delete met Loudness in de Maassilo zijn allereerste optreden in Nederland. “Het was überhaupt mijn eerste boeking buiten Australië en hier is het voor mij allemaal begonnen”, vertelt Delete enthousiast. “Toen ik werd gevraagd om aan de andere kant van de wereld te komen draaien, in het land waar hardstyle is geboren, had ik zoiets van: ‘Woah, shit is happening!’ Loudness zal altijd speciaal blijven voor mij. Bovendien ben ik helemaal weg van de industriële vibe die hier hangt. When you step into Loudness, don’t expect to relax and chill. Expect to sweat and getting assaulted by the intensity of sound!”

Zaterdag zal de Australische DJ alles uit de kast trekken als Delete VIP. De live-act is erg populair geworden de laatste maanden en Ryan verklaart waarom. “Ik probeer me altijd te onderscheiden, maar met Delete VIP gaat dit op een nog hoger niveau. Het is voor mij elke keer een uitdaging om continu met iets nieuws te komen, zoals een nieuwe kick onder een oude track te zetten of deze helemaal om te bouwen. Ik ben dan ook druk bezig met nieuw materiaal voor Loudness en wil in 30 minuten zoveel mogelijk chaos veroorzaken. Ik hoop dat de bezoekers er klaar voor zijn en kan niet wachten tot mijn eerste Delete VIP set in de beruchte Maassilo.”

delete loudness special live acts interview b2sHet live debuut van Apexx op Loudness

In slechts een korte tijd heeft Apexx een aardige naam voor zichzelf opgebouwd en zijn track ‘AK-47’ werd op zo’n beetje alle festivals gedraaid afgelopen zomer. De carrière van de Schotse DJ gaat als een raket en op Loudness wil hij de volgende stap zetten. “Dit wordt mijn eerste keer live en dit moet hét hoogtepunt van mijn loopbaan tot zover worden”, zegt Apexx. Hiermee hoopt hij zich te scharen tussen de grote artiesten uit de raw en daar werkt hij op dit moment hard aan. “Ik heb grote plannen voor 2018 en ben nu bezig met ontzettend veel nieuw materiaal. Op Loudness zal ik hier een voorproefje van geven met diverse rawstyle en dat allemaal live gemixed. Dit vormt de fundering voor The Apexx Machine. What more could you ask for!?”

Daarnaast kijkt Apexx uit om de sets van zijn collega’s bij te wonen aanstaande zaterdag. “Ik ben een groot fan van B-Front, dus ik ga hem zeker even checken. En die van Regain natuurlijk ook: mijn Poolse broeder stelt nooit teleur.” Van enige spanning is totaal geen spake bij de Schot, die nooit nerveus is voor een optreden. “Having a few beers and ripping out the hardstyle to a dedicated crowd is the most fun I have in my life – I am built for this shit.

Degos & Re-Done laten zich van hun beste kant zien

Thijs en Peter, beter bekend als Degos & Re-Done, draaien voor de verandering live op Loudness nadat ze hier al vijf keer eerder hebben gestaan. Afgelopen zomer ging hun fake drop het hele internet over, maar kunnen we zoiets ook verwachten tijdens hun zet aankomende zaterdag? “De fake drop die we met ‘Ready For Madness’ maakte kreeg als bestandsnaam: DEFQON1 DJ TOOL 1X EN OOK NOOIT MEER.wav”, biechten Degos & Re-Done op. “Die fake drops komen in een opwelling en ontstaan binnen een minuut. Maar aangezien we allebei lekker koppig zijn, sluiten we het zeker niet uit.” Onlangs zagen we ook remix van het tweetal voorbij komen van de legendarische track ‘Rocking With The Best’ door Evil Activities & Neophyte. “We vinden hem zelf zeer geslaagd en het geeft precies de sound van Degos & Re-Done weer. Deze track ga je zeker horen op Loudness!”

Het duo is afkomstig uit de Achterhoek en dit betekent dat zij – zoals gebruikelijk – weer honderden kilometers moeten afleggen om naar de Maassilo te komen. Voor Loudness vinden ze het echter helemaal niet erg om zo lang onderweg te zijn. “Als Peter tenminste zijn mond houdt, is het over het algemeen best gezellig”, grapt Thijs.

De laatste tickets voor Loudness ‘The Intensity of Sound’ zijn hier nog verkrijgbaar. Naast deze live-acts zijn er nog 20 andere namen uit de raw hardstyle aanwezig die zullen rammen in één van de drie area’s van de Maassilo. Bekijk hier de volledige line-up:

B-Front
Digital Punk
Jason Payne
Bass Chaserz
Regain
High Voltage
Prefix & Density
Clockartz
Ncrypta
Killshot
Deluzion
Invector
Neroz
D-Attack
Ceazar
Mind Dimension & Vyral
Deetox ‘Bring The Riot’
Delete VIP
Apexx live
Degos & Re-Done live
Hosted by Nolz, Livid & Democian

Reageren