Juno Coolen
Door Juno Coolen

Op 4 februari is het weer zo ver. Dan komen maanden van voorbereiding samen in de GelreDome voor het eerste grote indoor event van het jaar: Hard Bass. Ieder jaar weer verzamelen vele duizenden liefhebbers van hardstyle in al haar vormen zich in Arnhem om verrast te worden door alles wat onze scene te bieden heeft. Zoals voorgaande jaren is ook deze keer Team Red het afsluitende team. Ditmaal bestaat zij uit het duo Rebelion, welke in korte tijd een enorme bak populariteit hebben weten te verzamelen, samen met E-Force en Warface, die beiden niet meer weg te denken zijn uit deze scene én ook nog eens een de act War Force samen zijn begonnen.

Gisteren verscheen er een foto op Facebook waar de vijf heren te zien zijn op de bank bij de studio van E-Force. Op zich is dit niet zo’n groot nieuws, want het is begrijpelijk dat dit team zich samen wil voorbereiden op de afsluiting bij Hard Bass. Maar toch kwam E-Force zelf met een interessant bericht op z’n eigen pagina: “Let’s make some distorted noises and phat kicks!”

Later verscheen er een foto online dat ze allen in de studio van E-Force aan het werken waren. Dan beginnen de hype-kriebels toch wel een beetje te komen. Alle drie de acts zijn namelijk enorm populair op het moment, dus een samenspel als dit zou veel teweeg kunnen brengen. E-Force weet al jaren met zijn duistere sounds veel emotie over te brengen naar het publiek. Warface heeft daarnaast al twee albums uitgebracht die vol zitten met lompe kicks die de energie letterlijk uit je trekken. Als laatste staat de act Rebelion voor alles dat lomp is. Voeg deze drie elementen en visies samen en je hebt een recept voor een ware klapper van een track.

warfaceRecentelijk kondigde E-Force aan dat hij met zijn eerste album genaamd The Edge Of Insanity gaat komen. Het album zal bestaan uit ongeveer 20 tracks en zal eindigen met een hardcore track. Daarnaast zullen er een aantal samenwerkingen op het album verschijnen waaronder samenwerkingen met de artiesten Psyko Punkz, Luna, Regain, Jack of Sound, Bass Chaserz, Warface, Radical Redemption en Frequencerz en ook de Adaro & E-Force Remix van ‘Warface – FTP’.

Warface heeft ook niet stil gezeten de afgelopen tijd. Samen met Remco is hij bezig geweest aan een compilatiealbum, genaamd Live For This met daarop alle Warface releases van 2016 én vier nieuwe, exclusieve tracks waaronder de gelijknamige track. Daarnaast is hij begonnen met een nieuwe vlog waarvan de eerste aflevering online staat.

Last but not least, heeft Rebelion hun debuutalbum Uprising uitgebracht aan het eind van afgelopen jaar. Het album werd gereleased in drie stages en bestaat in totaal uit 20 tracks met verschillende samenwerkingen met artiesten zoals Delete, Deetox & Warface. Daarnaast staat de agenda van het Schotse duo momenteel bomvol en worden de optredens druk bezocht.

Reageren