Hard News
Door Hard News

Ecstatic hebben sinds kort getekend bij AVIO en zijn hard aan het werk om grote namen binnen de euforische hardstyle scene te worden! Hun harde werk is niet onopgemerkt gebleven en daarom zagen we ze als de perfecte kandidaten voor The Future of Hardstyle podcast. We hebben de mannen een aantal vragen gesteld, om meer over dit duo te weten te komen.

Jullie zijn goede vrienden. Is dat door de muziek gekomen of gaat jullie vriendschap al verder terug?
Een beetje van beide. We kenden elkaar al voordat we samen achter de knoppen gingen zitten, dat was in de eerste klas van de middelbare school. Wouter had al enige ervaring met het produceren van muziek en Jordy had een visie. Deze ervaring en visie hebben we laten samensmelten en is er uiteindelijk een duo ontstaan, en vanaf daar is die vriendschap verder gegroeid.

Jullie zijn onderdeel van de AVIO familie, waarom passen jullie daar goed tussen?
AVIO biedt ons heel veel vrijheid en we voelden ons daardoor meteen thuis. Het label straalt passie uit en geeft ons alle ruimte om ook onze passie te ontwikkelen. Daarnaast kunnen we het met iedereen op professioneel-, maar ook sociaal gebied, erg goed vinden.

Nieuwe talenten binnen de hardstyle scene, maar toch al op Q-Base mogen staan. Hoe hebben jullie dat ervaren?
Het was een ervaring om nooit meer te vergeten!  We hebben er maanden lang naar toegeleefd, dagen lang produceren voor die ene dag, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor! Q-BASE was voor ons het perfecte podium om al onze nieuwe tracks aan het publiek te presenteren.

En wat voor publiek! We gingen ervan uit dat er nauwelijks publiek aanwezig zou zijn tijdens onze set, aangezien we de Theracords Bunker opende en het dus behoorlijk vroeg was. Maar niets was minder waar! De hele bunker was bezet en onze set werd zeer goed ontvangen, dit maakte het hele plaatje compleet!

Binnenkort zijn jullie te bewonderen op Xxlerator XX-Mas. Waarom moet iedereen naar jullie set komen luisteren?
We spelen voor het eerst in onze eigen stad, in het ó zo mooie Nijmegen. Dat geeft ook meteen een extra kick. En daarom zullen wij ook groots gaan uitpakken en nemen we iedereen mee in een reis door de tijd afgewisseld met onze eigen knallers. Dus prop dat kerstdiner naar binnen en haast je om op tijd te zijn voor onze set!

Wat kunnen we qua producties binnenkort verwachten? 
Er zitten heel veel nieuwe tracks aan te komen, momenteel zijn we bezig met een Remix van een oude AVIO knaller en we hebben afgelopen week onze collab met Aeros ‘Time To Dance’ afgerond. Ook komt er in dit jaar nog een nieuwe free release om het eenjarige Ecstatic jubileum te vieren. In 2016 zal je niet alleen euforisch werk van ons horen maar ook harder werk, dus voor ieder wat wils.

Daarnaast is het voor ons belangrijk dat we altijd door ontwikkelen. Als we de lat per track een stukje hoger kunnen leggen tovert dat een glimlach op ons gezicht. We zijn constant op zoek nieuwe sounds en technieken. Daarom zal je ook nooit veel van het zelfde horen. Natuurlijk zijn onze signature sounds altijd wel terug te vinden in elke track.

Wat is de laatste track waar jullie kippenvel van kregen, en waarom?
Zonder twijfel het Qlimax anthem van dit jaar door Atmozfears. We vinden het heerlijk dat de lijn van het anthem van vorig jaar is doorgetrokken. Ook op technisch gebied zit het verfijnd in elkaar. Het is een mooie mix van stevige en melodieuze hardstyle samen met heel veel sfeer in de break, we vinden het echt een parel van een track!

Waar komen we jullie over twee jaar tegen?
Als het aan ons ligt op heel veel feesten en festivals, haha!  We hebben al een aantal festivals gehad maar natuurlijk hebben we er nog genoeg op onze bucketlist. Om er maar eens een paar te noemen Defqon.1, Decibel, Emporium, Intents Festival, Tomorrowland en Matrixx at the park! Natuurlijk zijn dit niet de minste feesten maar hey, wij hebben gewoon grote ambities!

Je zit in de Future of Hardstyle podcast. Kun jullie iets meer vertellen over jullie trackkeuze en opbouw?
Omdat het een podcast is die gericht is op talenten, hebben wij ook gekozen om alleen tracks te gebruiken van andere talenten. Afgewisseld met onze allernieuwste tracks proberen we een blik op de “future” te werpen. Wat betreft de opbouw, wij kiezen er altijd voor om de set heel euforisch te beginnen en dit op te bouwen naar steeds het hardere werk.

Luister hier naar hun mix voor The Future of Hardstyle:

— Tracklist Ecstatic –
1. Ecstatic – Run Away (Worldwide Premiere)
2. Notoriouz – Follow Your Heart
3. Ecstatic – Wonderful
4. Udex – Crazy
5. Ecstatic – Elevation
6. Firehaze – ID
7. Stephanie – Sicknite (Devin Wild Remix)
8. Ecstatic & Aeros – Time To Dance (Worldwide Premiere)

— Tracklist D-Sturb –
1. D-Sturb – Until Its Gone
2. Artifact – The End Of All
3. D-Sturb – Anxious
4. Sub Sonik – Go! (Welcome To My World)
5. D-Sturb & Luminite – Sound Of The Bassdrum
6. Primefire – DIE
7. Digital Mindz – I’m Your New God
8. X-Pander & Sub Zero Project – Hell On Earth
9. Rebelion – Represent
10. D-Sturb – Before The Start

Reageren