Hard News
Door Hard News

Binnenkort is Thera weer te bewonderen in Monte Carlo (de locatie van de voormalige Matrixx). Een reden voor ons om deze energieke held eens aan de tand te voelen.

Veel mensen weten niet dat jij in 2000 – 2005 met Brennan Heart heb samengewerkt, hoe was dit? Ben je van plan om ooit nog eens samen een plaat te releasen?
Dat is natuurlijk al jaren geleden, echt aan het begin van onze carrières. Eigenlijk kun je wel zeggen dat we beiden in die periode superveel geleerd hebben en daar uiteindelijk precies zijn gaan doen wat we allebei zelf wilden. Zo kijk ik er nu ook tegen aan. Om nu nog eens samen de studio in te gaan 10 jaar na dato zou ik persoonlijk wel erg interessant vinden ja. Maar ik weet niet hoe Fabian daar tegenaan kijkt.

We zagen je in de studio met Ophidian? Wat kunnen we daar van verwachten?
Ik denk eigenlijk precies wat iedereen er ook van verwacht. Een melodieuze sfeervolle track die ergens in het midden van hardstyle en hardcore belandt!

Je track “Revenge” met Artifact heeft een euphorisch randje, gaan we dit vaker terug horen in je muziek?
Zeker weten! Als je mijn meest recente tracks luistert, dan valt dat wellicht ook al op. Tracks als The Paranormal en Desolation leunen ook erg sterk op de melodie, maar zoals altijd moet dat in mijn ogen wel samen gaan met harde kicks. Die combinatie is voor mij de ultieme hardstyle: kippenvel tijdens de breaks en losgaan als de kicks erin komen.

Je hebt en mag op super veel toffe feesten/festivals draaien, maar wat was nou echt het hoogtepunt als DJ tot nu toe?
Dat moet wel Q-BASE zijn geweest. Het feit dat je met je label een grote bunker mag hosten die dan ook nog eens van begin tot eind vol stond met een geweldig losgaand publiek, dat is natuurlijk een droom die is uitgekomen!

Theracords Q-Base

Had je van te voren ooit kunnen dromen dat Theracords zo groot en populair zou gaan worden? Wat denk je dat de kracht achter Theracords is?
Gedroomd wel, daarom is het ook des te mooier dat t ook zo gegroeid is. En eerlijk gezegd vind ik dat het nog steeds flink kan groeien. Ik geloof heilig in de muziek die we uitbrengen en dat is denk ik ook de kracht. Het komt simpelweg vanuit ons hart, vanuit onze passie voor hardstyle.

Je steekt veel tijd in je fans, waar haal je deze tijd vandaan?
Ik vind fans extreem belangrijk. Zij zijn de reden waarom alles zo gegroeid is. Ik verplicht namelijk niemand om mijn muziek vet te vinden, dat doen mensen zelf. En die mensen ben ik dan ook dankbaar. Daardoor kan ik muziek blijven maken en draaien over de hele wereld. Het is voor mij dan volkomen vanzelfsprekend om zelf te reageren als je een berichtje krijgt van een fan, om maar iets te noemen.

Heb je van de nieuwe gezichten bij Theracords nog iets bij kunnen leren van hun muziekstijl of persoonlijke dingen? En leer je ook dingen van hun?
Ik ben van mening dat je altijd van iedereen kan leren, dus nieuwe artiesten kunnen van mij wat leren maar ook ik leer van hen. Als je er als persoon maar voor open staat. Niemand weet namelijk alles. En zeker met betrekking op zoiets subjectiefs als muziek zijn er eigenlijk geen regels.

Bij IDENTITY . THE RAW EDITION draai je met MC Da Syndrome, kun je de chemie tussen jullie beschrijven?
Ik ken Wouter inmiddels al een jaar of 12 en wij delen eenzelfde soort enthousiasme met betrekking tot hardstyle muziek. Op een podium komt dat natuurlijk perfect tot uitdrukking! Ik kan in ieder geval niet wachten om samen met hem weer compleet uit ons dak te gaan!

IDENTITY word gehouden op de avond voor Halloween en staat daarom ook in het teken van enge dingen, kun je een preview geven van wat bezoekers kunnen verwachten?
Keihard knallen in een vette duistere sfeer, daar heb ik natuurlijk wel de ideale soundtrack voor. Kom maar op met die pompoenen!

Waarom ben je ooit begonnen met het maken van raw hardstyle nummers en wat maakt dit genre zo uniek?
Toen ik begon met produceren, waren die hokjes er niet zo. Eigenlijk maak ik gewoon wat ik vet vind! Sfeervolle melodieën die je raken gecombineerd met lomp beukgeweld. Voor mij echt de ideale muziek!

Je hebt veel nieuwe tracks uitgebracht tot nu toe in 2015, maar wat is nou echt je favoriete track van 2015 tot nu toe en waarom?
Heel lastig om dan een keuze te maken! Ik ga dan denk ik toch voor mijn track “Desolation”. Daar komt alles samen qua sfeer, melodie en lomp harde kicks. Het beste voorbeeld van de ‘Thera’ sound!

Je draaide vijf keer eerder in de locatie van de voormalige Matrixx, hoe heb je dit ervaren? Hoe vind je het om terug te zijn in deze club?
Ik heb er erg goede herinneringen aan over gehouden. Het is dan ook supervet om terug te mogen komen en opnieuw de tent af te breken!

De maand oktober staat bekend als het begin van het indoor seizoen, waar kunnen fans je vinden en wat kunnen ze van je verwachten?
Het makkelijkste is dan om even op mijn facebook pagina bij evenementen te kijken. Daar staan alle boekingen vermeld. Deze indoor periode is voor mij belangrijk om mijn nieuwe sound volledig ten gehore te laten brengen!

Natuurlijk heb je nog dromen voor in de toekomst zowel zakelijk als persoonlijk, zou je dit met ons willen delen?
Op persoonlijk vlak heb ik zojuist een nieuw huis gekocht met mijn vriendin, dus dat is natuurlijk erg spannend en ik heb er zin in om daar onze toekomst verder uit te bouwen! Op muzikaal vlak wil ik mijn sound nog veel meer gaan uitdragen. Ik ben dan ook ontzettend veel tijd aan het stoppen in nieuwe producties en ik kan niet wachten om deze op het publiek af te vuren!

Wat vind je het leukste voordeel aan bekend zijn?
Ik zie dat zelf eigenlijk niet zo. Het is vooral tof om een stukje waardering te krijgen voor hetgeen wat je doet! Verder doe ik ook gewoon normaal boodschappen en zet ik de containers aan de weg, dus zoveel anders is het niet, haha!

Veel mensen denken dat het aan het zijn van een Dj alleen maar positieve kanten zitten, maar natuurlijk zijn er naast al deze positieve aspecten ook negatieve aspecten aan het zijn van een succesvol Dj, kun je ons een paar voorbeelden geven?
Een goed voorbeeld is natuurlijk het reizen. Als je bijvoorbeeld in Australië moet draaien, dan is dat echt supervet, maar het is wel een gigantisch eind vliegen. En als je dan, als je terug bent, meteen weer een boeking in Nederland hebt, dan heb je dus ook geen tijd voor een jetlag.

Veel jonge mensen dromen van een baan als dj, wat kun je hun meegeven en heb je eventueel nog tips voor hun?
In principe kan iedereen die een beetje ritmegevoel heeft, leren om een dj te worden. Dus bedenk goed wat jou uniek maakt. Daarbij is doorzettingsvermogen echt essentieel. Of je nu een fulltime baan of studie hebt, als je er echt voor wil gaan, dan besteed je elke vrije minuut eraan. Dat is echt van doorslaggevend belang!

Wil jij ook knallen met Thera op Identity? Tickets zijn verkrijgbaar via www.identityevents.nl.

 

Reageren