Lisa van den Broek
Door Lisa van den Broek

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Titan. Met veel werk aan zijn nieuwe studio en het gevoel voor hardstyle dat de DJ kwijt was heeft George een stapje terug moeten zetten met Titan. Maar nu wordt 2018 het jaar van de nieuwe Titan. Wij spraken hem over zijn nieuwe studio, hardstyle en Titan’s toekomstplannen.

Er stonden voor George Pinas, beter bekend als Titan, minder boekingen in de agenda van 2017 dan in die van 2016. Dit had te maken met verschillende omstandigheden. “Het voornaamste is geweest dat ik het gevoel van hardstyle kwijt was. Ik miste de feeling en daardoor was alles wat ik deed
geforceerd”, 
vertelt de DJ.

“De hardstyle scene veranderde zo snel dat ik niet het gevoel had dat ik mee kwam”

De afgelopen paar jaar heeft Titan geen vaste studio gehad en daarom besloot de DJ een nieuwe studio te bouwen. “De nieuwe studio was zeker noodzakelijk. Ik heb de afgelopen paar jaar geen vaste studio gehad, waardoor het produceren niet soepel ging. Met de nieuwe studio ga ik naar mijn werk en kom ik weer thuis. Het geeft mij enorm veel rust nu ik dit gescheiden heb.” Tijdens het bouwen van de nieuwe studio waren en wat tegenslagen. “Er gebeurden er ook dingen zoals een levering die te laat kwam waardoor de bouw twee weken stil lag. Maar uiteindelijk hebben deze mensen een geweldig resultaat geleverd.” Nu de nieuwe studio van Titan eindelijk af is, heeft de DJ weer tijd om tracks te produceren.

Titan

Op persoonlijk gebied had Titan ook een turbulent jaar, begint hij te vertellen. “Ik heb erg moeten leren om de controle los te laten. De scene veranderd(e) zo snel, waardoor ik het gevoel had dat ik niet mee kwam.” Hierdoor kwam Titan in een neerwaartse spiraal terecht. “Je wilt controle houden over de zaken, maar die controle heb je eigenlijk nooit gehad. Daar heb ik leren loslaten.” In 2016 kwam Titan al met een soortgelijke post waarin hij openlijk zijn verhaal deed, maar deze keer gooit de DJ het over een hele andere boeg. “Nu weet ik dat het cruciaal is om de balans te vinden tussen je hoofd en hart. Om vanuit die kracht en rust beslissingen te maken en je leven te leiden.”

“Het is tijd om Titan weer op de kaart te zetten”

Titan heeft andere plannen en heeft inmiddels ook het Fusion label verlaten. “Ik heb veel te danken aan Fusion, voornamelijk wat ik tot nu toe allemaal heb mogen bereiken. Ik heb veel van ze mogen leren op muzikaal en persoonlijk gebied. “In sommige relaties kom je tot een punt dat het gewoon niet meer gaat. In dit geval kwam ik niet meer verder bij Fusion met Titan.”

Niet alleen Titan is weggegaan bij Fusion, maar ook artiesten als B-Front, Frequencerz en Code Black hebben de overstap gemaakt naar een ander label. Titan weet niet precies hoe de vork in de steel zit, maar kan het volgende vertellen: “Mijn enige verklaring hierop is dat Fusion de artiesten een grote bijdrage heeft geleverd aan hun succesvolle carrières.” 

George heeft nog niet bij een ander label getekend, maar zit sinds januari wel bij een ander agency: Capitol Fast. “Het is een hechte club en dat voelt goed”, vertelt Titan. Een aantal andere labels heeft de DJ wel op het oog. “Ik heb een aantal tracks liggen waarvan ik de puntjes op de i moet zetten. Zodra deze perfect zijn, klop ik wel aan bij het label.”

Op de verzamel-CD van afgelopen Hard Bass verscheen het nieuwe nummer ‘Time & Space’, wat volgens Titan net even anders is dan zijn andere tracks. “Het is iets rustiger dan mijn vorige platen, het BPM ligt lager, de kick is minder hard en er zit een alternatief randje aan. Hiermee wilde ik net even buiten de lijntjes kleuren.” George zegt dat deze track op 26 april gereleased wordt op het label van Digital Punk: Unleashed Records.

“Ik produceer nu tracks waar ik écht 100% achter sta”

In 2018 wil Titan heel divers gaan produceren, maar het blijft hardstyle. “Ik produceer nu tracks die vanuit mijn gevoel komen… Waar ik 100% achter sta.” Een ander doel voor 2018 is Titan weer terug op de kaart zetten. Mensen moeten Titan weer gaan horen, meer gaan zien en weer beleven.” Vorig jaar kondigde de DJ een nieuw album aan, maar eerst wil George beginnen met een reeks losse releases uitbrengen. “Maar dat album gaat er zeker komen!”

Met een eigen Megabase Outdoor, een eigen avond in Australië en boekingen op Loudness en Supremacy, heeft Titan al het nodige bereikt in zijn carrière. Maar afsluiten op Mysteryland staat nog hoog op de bucketlist. “Vraag mij niet waarom, maar dat is wel het ultieme waar ik een keer zou willen draaien.” Over een jaar hoopt de DJ terug te kunnen kijken op een succesvol jaar waar Titan zijn plek heeft terug veroverd in de scene. “Dat de mensen weer weten wie Titan is en weer wekelijks voor ze kan optreden. Dat is het ultieme doel.”

Titan interview - Megabase Outdoor

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Titan

Reageren