Juno Coolen
Door Juno Coolen

Crazed Keen is een producer en DJ die de laatste tijd veel van zich laat horen. De man achter deze act heet Bart Telleman en qua producties en optredens heeft hij al de nodige ervaring. Onder zijn andere alias, The Informer, heeft hij ook de Showtek Remix competition. Zijn tracks ‘Make It Sound’‘Temptation’ worden zeer goed ontvangen. We kunnen concluderen dat we nog veel gaan horen van deze artiest. Een ideaal moment om hem wat vragen te stellen over zijn Future Of Hardstyle.

Tof dat je de Euforische mix voor ‘The Future Of Hardstyle’ wil maken. Kan je wat meer over jezelf vertellen?
”Mijn naam is Bart Telleman, sinds kort beter bekend als Crazed Keen. Ik woon in Zuid-Holland. Mijn eerste release was ‘Make it sound’ en de tweede ‘Temptation’, deze is net uitgekomen op het label X-Bone records. Beide platen werden erg goed gesupport door grote namen in de scene.”

Hoe en wanneer ben je in contact gekomen met hardstyle?
”Dat is al een tijdje geleden in het qlubtempo tijdperk. Niet iedereen zal dat weten, maar dat was echt het begin van de hardstyle (early hardstyle). Ik ging toen voor het eerst naar een editie in 2002 en was meteen verkocht door de energie die vrijkwam in elk nummer dat werd gedraaid.”

Hoe ben je erbij gekomen om DJ/Producer te worden?
”Ik draaide toen in die tijd al heel erg veel, o.a. bij een jongerenvereniging en later in een grote dancing in Noord-Hollland. Ik vond het prachtig om muziek te mixen en 1 grote puzzel te maken van meerdere nummers tegelijk. Later ben ik pas gaan produceren, dit is in 2010 gebeurd. Toen heb ik o.a. de Showtek remix competition gewonnen (onder een andere naam).”

Crazed Keen is niet zomaar een voor de hand liggende naam. Hoe ben je tot de keuze van deze artiestennaam gekomen?
”Dat klopt inderdaad. Dit heeft ook wel even geduurd. Na 16 A4’tjes vol te hebben geschreven met vertalingen van woorden die bij mij pasten, waren er 2 woorden die ik veel terug zag komen. En dat waren o.a. Crazed en Keen. Krankzinnigheid en scherp. En samen voor mij de perfecte combi die mijn visie beschrijven. Ook vond ik het belangrijk dat het een naam moest zijn die nog niet bestond als je deze bijvoorbeeld intikt bij een zoekmachine.”

Hoe beschrijf je je eigen unieke en kenmerkende sound?
”Ik zou dit willen omschrijven als muziek met veel euforische melodieën en drive. Ik probeer hierbij soms out of the box te gaan, door bijvoorbeeld tempo verschillen. De plaat ‘Make it sound’ is daar een goed voorbeeld van. In elke track probeer ik de luisteraar mee te nemen op een korte ‘droom’ reis.”

Wat betekent hardstyle voor je en voor je dagelijkse leven?
”Ik haal hier veel energie uit vandaan, ik ben er elke dag mee bezig. Soms tot in de late of vroege uurtjes.”

Wat zijn je favoriete (hardstyle) tracks of all time?
”Dit zijn Tonight van Headhunterz & Wildstylez vs. Noisecontrollers (2009) en Alpha2 – Rebirth (2012). Echt alles klopt in deze platen.”

Wie is je grootste inspiratiebron in de hardstyle scene?
”Ik heb niet echt een grote inspiratiebron, dit zijn eigenlijk meerdere bronnen. Ik haal veel inspiratie uit andere stijlen, maar in de hardstyle is dit o.a. Noisecontrollers.”

Welke herinnering in de hardstyle zal je voor altijd bijblijven?
”Dat zijn er eigenlijk wel meer, maar om er één te noemen is het moment dat je je eigen plaat op de radio hoort.”

Wat is jouw mening over The Future of Hardstyle?
”Ik vind het een super goed concept. Het is goed dat zoiets als dit er is en dat talenten een kans krijgen om zich te laten horen/zien. Het niveau is de laatste jaren onwijs omhoog gegaan en moeilijker geworden om op te vallen door het grote aanbod.”

Momenteel breng je je platen uit op X-Bone Records. Wat zijn de plannen voor de toekomst?
”Er zitten veel nieuwe dingen aan te komen. Momenteel ben ik bezig met drie nieuwe solo tracks, waarvan een net af is en binnenkort online zal komen. Ook staan er een aantal samenwerkingen gepland.”

Is er nog iets dat je kwijt wilt aan je fans bijvoorbeeld?
”Super bedankt voor alle support en alle reacties! Hopelijk zien we elkaar snel bij een toekomstige boeking! Music is a feeling, so let’s share this feeling.”

Reageren