Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

De release van het nieuwe mini-album van Headhunterz liet even op zich wachten, maar het moment is nu toch erg dichtbij. Reden te meer om Willem eens een bezoekje te brengen in zijn nieuwe studio. Naar aanleiding van de winactie van Hard News waren er een aantal toegewijde fans uitgekozen om langs te komen in de nieuwe studio van Headhunterz. Daar stopte het feest echter niet: we mochten namelijk de opnames van de nieuwe aflevering van HARD with STYLE bijwonen en kregen een sneakpreview van het nieuwe mini-album van Headhunterz, dat op het nieuwe label Art Of Creation wordt uitgebracht.

LEES OOK: “Headhunterz & Wildstylez richten nieuw label op: Art Of Creation”

Na een lange en zeer koude reis, belden we rond de klok van half 4 aan bij een ogenschijnlijk gewoon huis. “Staan jullie op de lijst?”, klonk een bekende stem toen de deur openging. Het was Mr. G-Flow die de deur opende. Ja, dat stonden wij. Wij waren namelijk 2 van de gelukkigen die deze hardstyleheld mochten ontmoeten. Na binnenkomst werden de jassen opgehangen en kon de dag beginnen. De studio stond goed vol, want er waren 10 uitverkorenen die aanwezig mochten zijn. Dit zorgde ervoor dat we vanuit de kou ineens in een drukke, knusse studio terecht waren gekomen.

De middag begon vrij rustig: even voorstellen, een drankje drinken en aftasten wat de dag ons zou brengen. Gelukkig werd dat vrij snel duidelijk toen Headhunterz ten tonele verscheen. Ineens was de man, die elk podium ter wereld kan betreden en elk feest in een spektakel kan veranderen, in dezelfde ruimte als wij.

Te gast bij de opnames van HARD with STYLE

Een aantal deelnemers van de winactie had een taart voor Heady meegenomen en deze werd voor de opnames begonnen aan hem overhandigd. Dit vond Willem zichtbaar leuk, de toon van de middag was direct gezet: een luchtige, gezellige sfeer met alleen maar mensen met dezelfde passie.

Nadat iedereen zijn plekje in de kamer voor de opnameruimte had gevonden, kondigde Headhunterz aan dat de opnames zouden beginnen. Voor de podcast-leken onder ons, zal ik even kort uitleggen wat je als toeschouwer moet doen.

  • Stap 1: genieten, het is niet elke dag dat je aanwezig bent bij de opnames van HARD with STYLE.
  • Stap 2: staat het rode lichtje aan? Beroep je dan op je zwijgrecht, want in de studio wordt je dan ook opgenomen. Gelukkig hoefden de winnaars zich geen zorgen te maken over de rode lamp, want wij stonden veilig aan de andere kant van het glas.
  • Stap 3: pak een colaatja, een biertje, een wijntje of een handje chips, want er werd goed voor ons gezorgd.

Niet zomaar een Hard With Style Aflevering

Toen Willem eenmaal de studio in ging, begon de soundcheck. Het moment van de waarheid was aangebroken. Uit de speakers die overal in de ruimte hingen, klonk de iconische jingle. Op het deuntje van ‘Psyko Punkz – BassBoom’ klonk de stem van Headhunterz door de speakers: “Checking, Checking, The checking mic session” – aan de andere kant van het glas van de opnamestudio verscheen een brede grijns. Nadat het geluid zowel in de opnamecabine als de rest van de studio correct was afgesteld, kon de live-opname van Hard With Style dan eindelijk beginnen. Dat dit een speciale aflevering van de podcast was, was duidelijk. Deze aflevering werd namelijk gebruikt om het mini-album van Headhunterz te lanceren. Tijdens de aflevering werden de aanwezigen getrakteerd op nieuwe tracks en een kijkje in de keuken.

headhunterz album release party hard with style studio
Om nog niet de hele tracklist van de aankomende HARD with STYLE aflevering te verklappen, gaan we uiteraard niet alles vertellen. Echter zijn de 7 tracks op het mini-album precies wat je mag verwachten van een producer als Headhunterz. Willem lichtte bij het draaien van ‘Takin’ It Back’  dat hij net als bij ‘From Within’  zijn eigen stem had gebruikt voor de vocals. Het is een stuk beter hoorbaar bij ‘Takin’ It Back’ dan bij ‘From Within’, maar dat geeft de track juist iets vertrouwds. Ook kwam de samenwerking van Headhunterz, Wildstylez en Noisecontrollers voorbij. Dit was niet de eerste keer dat de drie heren samen aan de slag gingen in de studio. We zijn allemaal bekend met de successen van de vorige samenwerkingen. Er is geen hardstyle liefhebber die ‘Tonight’ nooit heeft gehoord. Ook is ‘World Of Madness’, het Defqon.1 anthem van 2012 geen onbekende. Op het internet werd de track na aankondiging ook al snel “Tonight 2.0” genoemd. Niet als kritiek, maar als eerbetoon. En deze track maakt dit dan ook helemaal waar: een lekkere drive, melodie en een prachtig compleet plaatje! Precies wat je mag verwachten van producers van formaat.

Een kijkje door de ogen van HARD with STYLE

Tijdens de opnames werden in groepjes van 2 of 3 steeds wat mensen in de studio gelaten. Een kijkje nemen op die manier had ik in elk geval nooit gedaan. Door de geluidsdichte deur stapten we het koninkrijk van Headhunterz binnen. Een praatje met Willem, een koptelefoon op en verbergen dat je stiekem een fan-boy/-girl bent: wát een ervaring.

Ondertussen was de sfeer er zeker uitstekend op geworden. Toen het eindsein van de podcast gegeven was, kwam Headhunterz weer terug bij de groep. Nadat de nodige Instagram-filmpjes en -foto’s gemaakt waren, was het tijd om de middag even na te bespreken en gewoon lekker te kletsen.

The Return of Headhunterz album release party

Aan al het leuke komt helaas een eind, en na een paar uur was het jammer genoeg tijd om de kou weer te trotseren. Ditmaal wél met Art Of Creation poster in de hand, en met een leuke middag achter de rug. 2 Maart, de dag dat Hard With Style online komt, wordt het album gereleased. Ben jij Headhunterz fan? Dan is het overduidelijk dat je geen verlanglijstje voor je verjaardag hoeft te maken, want dit album staat 100% bovenaan je lijstje.

Headhunterz album artwork

Foto’s via Facebook-pagina en Instagram Headhunterz 

Reacties

  • Tony 19 april 2019 - 19:02

    I’m up for it…

    Quote

Reageren