Hard News
Door Hard News

Vorig jaar had Members of Hardstyle een unieke battle met de drie raw musketiers, namelijk Regain, Requiem en Jason Payne, die momenteel hun krachten hebben gebundeld als 3 The Hard Way. Dit jaar doet Members of Hardstyle er nog een schepje bovenop. Bezoekers mogen zich gaan opmaken voor drie battles én een Throwback hour. Zowel de battles als de throwback bevatten niet de minste namen.

frequencerz-vs-ran-d
Frequencerz vs. Ran-D

Frequencerz, het hardstyle duo dat bestaat uit Niels Koster en Pepijn Hol, bestaat al sinds 2005 en loopt dus al flink wat jaren mee in de hardstyle scene. Hun grote doorbraak vond plaats door de track ‘Tomorrow and Beyond’, welke in de huidige tijd wordt gezien als een classic track. In 2009 werden de heren vastgelegd door Fusion Records en kon het grote werk beginnen. Binnen de kortste keren stond Frequencerz op grote festivals en was hun ontwikkeling stormachtig. Inmiddels staat het duo bekend als Medium Rare artiesten, gelijknamig aan hun nieuwe album Medium Rare.

Ran-D, ook wel bekend als Randy Wieland, is een artiest die al lang deel uitmaakt van de hardstyle. In 2006 bracht hij zijn eerste EP uit. In 2009 bracht Ran-D de track ’Living for the Moment’ uit en die track heeft enorm geholpen bij zijn doorbraak in de hardstyle. Sindsdien is Ran-D uitgegroeid tot één van de grootste namen in de hardstyle en van A2 Records. Helemaal sinds hij in 2011 de act Gunz for Hire opzette met Adaro. Deze live-act werd de standaard voor alle, sindsdien, opgerichte live-acts.

Een combinatie van Medium Rare en melodieuze raw hardstyle, dat is wat de bezoekers van Members of Hardstyle kunnen verwachten van Frequencerz vs. Ran-D. Een battle tussen deze twee, is een battle tussen twee van de grootste namen in de hardstyle hedendaags!

ph-bf-2
B-Front vs. Phuture Noize

B-Front, oftewel Bob van de Palen, wordt door velen in de hardstyle wereld gezien als een living legend. Al op 10-jarige leeftijd begon Bob met het produceren van muziek, trance in dit geval. Al snel stapt hij over op de hardstyle en is dit sindsdien blijven produceren. Bob brak in 2005 door met de track ‘Motherfucking Psycho’ en al snel gevolgd door de hit ‘Lunatick’, die hij samen maakte met Jones. Dit jaar kreeg hij dan de erkenning die hij al heel lang verdiende. Hij kreeg zijn eigen X-Qlusive en behoort daarmee tot een select gezelschap die zijn eigen X-Qlusive heeft mogen organiseren!

Phuture Noize, a.k.a. Marco Spronk, was tot vorig jaar september een duo. Door verschillen in muzieksmaak besloten Marco en Antoine om uit elkaar te gaan. Marco ging solo door met Phuture Noize en is langzaamaan een grote naam aan het worden. Hij staat bekend als enorm getalenteerd en innovatief. Marco wil met zijn muziek een verhaal vertellen, mensen binden en ervoor zorgen dat zijn muziek wat teweegbrengt. Of het nou gaat over de manipulatie van de media of de donkere kant van religies.

bfront-ph

De battle tussen B-Front en Phuture Noize gaat een hele mooie worden. De donkere en rauwe sound van Bob tegenover de verhaallijn die Marco in zijn nummers en sets heeft. Het is overigens niet de eerste keer dat Bob en Marco samenwerken. Onlangs zijn ze samen de studio ingedoken, met ‘The Paradox’ als eindproduct. Deze track zegt precies wat een samenwerking tussen B-Front en Phuture Noize inhoudt. Rauwe en donkere sound en een ijzersterke verhaallijn over de paradox tussen goed en slecht en wie wij nu eigenlijk zijn. Het gaat ervoor zorgen dat dit een battle is waar nog lang over gesproken zal worden!

battle-3
Unresolved vs. Main Concern vs. Rebelion

Last but not least, Unresolved, Main Concern & Rebelion. Een set van een zwaarder kaliber. Bij het horen van deze namen zijn de verwachtingen direct hooggespannen. Deze buitenlandse heren zullen zonder enige twijfel Members of Hardstyle op zijn grondvesten laten trillen en Nederland laten horen dat de hardstyle uit het buitenland niet vergeten mag worden.

Rebelion bestaat uit Raymond Baird & Gary O’Dea. De heren uit Schotland hebben een opzienbarende groei doorgemaakt de afgelopen tijd. De agenda van het duo wordt hedendaags gevuld in een mum van tijd. De schotten hebben bewezen met hun debuutalbum Uprising dat ze voor flink wat schokgolven kunnen zorgen. Hier is een interview te vinden met de mannen van Rebelion over hun groei. Voor deze battle gaat Rebelion de strijd aan met Main Concern & Unresolved.

Unresolved is dan wel alleen, hij doet echt niet onder voor de duo’s. De Oekraïner, die op jonge leeftijd verhuisde naar Italië, begon in 2014 pas met het produceren van Raw Hardstyle. Vanaf dat moment heeft Unresolved een enorme groei doorgemaakt. Hij werd al snel gesupport door diverse grote namen in de scene en heeft al een legio noemenswaardige festivals achter zijn naam staan zoals Q-BASE, Defqon.1, Intents Festival & QAPITAL. Met zijn harde kicks en felle screeches zal hij een belangrijk aandeel in deze battle gaan hebben.

De meeste aandacht van deze set gaat natuurlijk uit naar Main Concern die steeds meer aan het einde van hun carrière komen. Main Concern wil hun laatst jaar met een knal afsluiten en mooie herinneringen opdoen. Ongetwijfeld zal deze battle één van die mooie herinneringen worden. De artiesten uit Zweden weten wel hoe ze het publiek kunnen trakteren op een stevige en degelijke set. Meer informatie over hun End of Days is hier te vinden in ons interview met de mannen van Main Concern.

max-enforcer
Throwback hour Max Enforcer

Naast alle battles is er ook nog tijd voor een uur vol nostalgie en herinneringen. Max Enforcer zal dit uur terugblikken op de afgelopen jaren. Zijn set zal gevuld worden met tracks die van grote betekenis zijn geweest voor de scene. Een Throwback hour kun je uiteraard aan een pionier zoals Max Enforcer overlaten, doordat hij flink wat ervaring heeft in de scene met tracks zoals ‘Gold’ & het anthem van Black 2010 ‘Fade to Black’ samen met The Rush. Naast dit anthem was hij ook nog mede verantwoordelijk voor de anthems van Decibel 2004, Hard Bass 2009 & Decibel 2011. Genoeg redenen om de set van deze veteraan te bezoeken dus.

Reageren