Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Vanavond heeft er dan eindelijk een gesprek plaatsgevonden tussen een aantal ministers en enkele vertegenwoordigers van Alliantie van Evenementenbouwers en Unmute Us. Maar ook dit overleg over de situatie waarin de evenementenbranche zich bevindt, heeft niets opgeleverd.

LEES OOK: WiSH Outdoor presenteert line-up van exclusief festival: “The Start of a New Adventure”

Bij het gesprek waren ministers Ferd Grapperhaus, Hugo de Jonge, Ingrid van Engelshoven en Stef Blok aanwezig. Zij hebben nu beloofd om de argumenten vanuit de evenementenbranche mee te nemen in besluitvorming richting de persconferentie van 14 september: dat is dus over ruim 2 weken. “Dat is mooi, maar op geen enkele manier een concrete toezegging”, laat Unmute Us weten. “Dat betekent dat wij op 11 september weer de straat op gaan voor een vreedzame demonstratie. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat de sector hier nog steeds nagenoeg stil wordt gelegd. Wij blijven doorgaan totdat we eindelijk open mogen op volle capaciteit.” 

Evenementenwereld laat opnieuw van zich horen: sluit je aan bij het tweede protest van Unmute Us op 11 september

Op zaterdag 11 september vindt voor de tweede maal ‘Unmute Us!’ plaats. De evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wederom van de partij zijn.

Naar verwachting worden in de komende periode nog meer steden aangekondigd. Bovendien hebben zo’n 4000 organisatoren zich aangemeld als deelnemer op 11 september, een vervolg op de eerste protestmars van 21 augustus. Daarvoor kwamen in totaal zo’n 70.000 mensen op de been. De boodschap van ‘Unmute Us!’ is duidelijk: “Een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MNO Photo (@mno_photo)


Omslagfoto via Instagram-pagina MNO Photo

Reageren