Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om de horeca en cultuursector weer te openen. Aan de hand van een aantal voorwaarden zouden in dat geval ook de evenementen en festivals binnenkort weer mogelijk moeten zijn.

LEES OOK: REBiRTH Festival kondigt Rebelion aan als mainstage host op zondag: “Inclusief nieuw album”

Het OMT acht het verantwoord om ‘de samenleving volledig te heropenen’, aldus Haagse bronnen tegenover NRC. Het kabinet lijkt het advies op te gaan volgen, maar twijfels nog over welke voorwaarden hierbij van toepassingen zouden moeten zijn. Zoals een maximum aantal bezoekers, de coronapas (Testen voor Toegang) en een verplichte sluitingstijd (van 20:00 of 22:00).

Deze heropening is volgens de ingewijden vergelijkbaar met eind vorig jaar, toen ook evenementen als Supremacy en Vroeger Was Alles Beter werden gehouden. Binnenkort zouden evenementen dus weer mogelijk moeten zijn, en kan er hoopvol uitgekeken naar een festivalseizoen met onder andere REBiRTH Festival en Supersized Kingsday.

OMT-advies: ‘Evenementen binnenkort weer mogelijk onder voorwaarden’

Maandag komen de meest betrokken ministers met RIVM-baas Jaap van Dissel bij elkaar om het OMT-advies te overleggen. Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie en zal er er meer duidelijkheid zijn over de aankomende evenementen.

Omslagfoto via Facebook-pagina REBiRTH Festival

 

Reageren