Hard News
Door Hard News

Vandaag bestaat Nike Air Max officieel 29 jaar en daarom is het vandaag ‘Nike Air Max Day’! Deze speciale dag werd in in 2014 door Nike zelf geïntroduceerd. Sindsdien wordt het elk jaar op 26 maart gehouden.

Nike Air Max schoenen hadden in de jaren ‘90 een grote rol in de gabberscene. Sindsdien zijn ze nooit meer uit het festivalbeeld verdwenen. Maar niet alleen gabbers dragen de sneakers, ook liefhebbers van andere genres in de hard dance scene stampen op de nog steeds immens populaire kicks. De Nikes kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden, waarbij de ‘1’ en ’90’ lijn het meest populair zijn.

“Nike introduceerde de Air Cushioning Technology in 1979. Door het aanbrengen van Air Max demping in de zolen van de Nike Air sneakers, ging er een wereld open voor sporters en de atletische prestaties werden beter. In 1987 werd de zichtbare Air-unit er “doorheen geduwd” door Nike designer Tinker Hatfield. Hij maakte Nike erop attent dat de Air-unit zichtbaar moest zijn. Waar in eerste instantie niet veel vertrouwen in was en wat Tinker Hatfield bijna zijn baan kostte, is uiteindelijk uitgegroeid tot de verbazingwekkend populaire Nike Air Max sneaker met de Max 1 uit 1987 als prototype.”

Als je een bezoek brengt aan een hardstyle of hardcore festival, dan zijn de Nike Air Max 1 en de Nike Air Max 90 een perfecte match. De Nike Air Max 1 is misschien nog wel het meest populaire model. De laatste tijd zie je ze namelijk overal terugkomen, ook buiten de festival scene. Het is een comfortabele, ademende schoen met een dempingssysteem over de gehele zool. Beide modellen worden telkens weer in nieuwe verrassende kleurcombinaties uitgebracht. Speciaal voor vandaag hebben we een compilatie gemaakt van mooie festivalkiekjes die mede mogelijk zijn gemaakt door Nike Air Max.

air max day 13

air max day 12

nike air max day 11

nike air max day 10

nike air max day 8

nike air max day 7

air max day 6

air max day 5

air max day 4

air max day 3

air max day 2

air max day 1

air max day 14

De foto’s zijn gemaakt door:
We Are The Night
Rossumedia 
Sven Dullaert

Reageren