Hard News
Door Hard News

Met nog maar één maand te gaan staat Vigorous Indoor alweer voor de deur. Het hardstyle evenement in Panningen is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grotere evenementen in Limburg. Het mag wel duidelijk zijn dat er iets broeit in de meest zuidelijke provincie van Nederland en dus spraken wij met de Limburgers Warface & Thera over Vigorous Indoor en hardstyle in Limburg.

Pieter, je hebt op alle 3 de edities van Vigorous gestaan en dit jaar sta je er met The Opposition. Hoe is deze goede band met de organisatie tot stand gekomen?
Het helpt natuurlijk dat ik uit dezelfde regio kom! Ik heb het grootse gedeelte van mijn leven in Panningen gewoond en zoals wel vaker in een dorp: daar kent iedereen elkaar wel een beetje dus zo ook de organisatie en ik! Het is dat een tijd terug een dorp verder ben gaan wonen. Eerdere edities ging ik namelijk gewoon te voet richting de evenementenhal, haha!

Youri, voor jou is dit de eerste editie van Vigorous Indoor. Hoe is het om in je eigen provincie te draaien?
Yes dat klopt, voor mij is het super leuk om in mijn eigen provincie te draaien, aangezien het de afgelopen jaren erg weinig is voorgekomen. De scene is hier een stuk kleiner qua evenementen, terwijl het wel heel gek is want in Limburg houden ze echt van stampen.

Hoe is volgens jullie de hardstyle scene in Limburg en merk je ook dat daar een groot deel van jullie support vandaan komt?
Pieter:
Uiteraard heb je natuurlijk de vrienden en bekenden, die supporten logischerwijs geweldig! Maar verder is het juist in Limburg best wel lastig om voet aan de grond te krijgen met hardstyle en zit er wellicht juist wel meer support in Brabant en Gelderland. Daarom niets meer dan lof voor de organisatie van Vigorous om elk jaar weer zo’n gigantisch vet hardstyle feest neer te zetten.

Thera Vigorous Indoor 2018

Youri: Ja sowieso! Op 12 januari heb ik voor de 2e keer op rij mijn eigen Live For This – Birthday Bash georganiseerd. Net zoals het jaar ervoor was deze editie tot de nok toe gevuld en uitverkocht. Heel veel bekenden waren die avond aanwezig en dat geeft je als artiest een goed gevoel. Ik weet zeker dat hier nog veel meer in zit.

Youri, hoe is het om fan te zijn van hardstyle in Limburg? We kunnen ons voorstellen dat je flink wat kilometers moet afleggen.
Ja dat kun je wel zeggen. Toen ik als 16 jarig ‘’gastje’’ naar de evenementen ging met een aantal volle bussen vanuit Maastricht, moesten we bijvoorbeeld 3,5 uur reizen voor Defqon.1 Festival. Heeeel lang natuurlijk, maar het was altijd gezellig. Daarnaast gingen we naar evenementen in Rotterdam en Utrecht altijd met de trein, je maakte dan de gekste dingen mee. Dat is wel een voordeel want nu als artiest ben ik het wel gewend om lang te reizen, en dat vind ik helemaal niet erg. Alleen evenementen in Limburg zijn wel ff lekker hoor, maximaal 45 minuten in de auto, haha.

Met jullie eigen carriere gaat het natuurlijk ontzettend hard en jullie blijven druk bezig. Hoe is 2017 voor jullie geweest?
Pieter: Voor ons was 2017 echt een jaar van wederopbouw. Werken met veel nieuwe talenten en het neerzetten van een gloednieuwe live act (The Opposition). Dit jaar gaan we flink doorpakken en dat gaan mensen zeker nog wel merken!

Youri: 2017 was echt een heel goed jaar voor mij en voor Remco. Een War Force album uitgebracht samen met E-Force, natuurlijk de Live For This Volume 2 CD. Je kan wel zeggen dat we niet stil hebben gezeten op productie gebied. Daarnaast heb ik ook een aantal nieuwe landen mogen aan doen zoals Chili en Mexico, dat was echt next level. Ik hoop daar ook snel weer een keer naar terug te mogen gaan om te draaien. Ook is er van alles gebeurt achter de schermen waar je als artiest normaal gesproken niet zo mee bezig wilt zijn. Je leert sommige mensen kennen hoe ze ECHT zijn. Enfin, ik wil hier niet te veel op door gaan. Focus op de toekomst!

Wat waren voor jullie dan de mooiste momenten?
Pieter:
 De allereerste keer The Opposition LIVE op Rebirth Festival was geweldig! Verder heb ik ook extreem hard genoten van de diverse Theracords hostings wereldwijd (Australië, Noord-Ierland en Duitsland onder andere) en ik heb afgelopen jaar 2x in Chili mogen optreden wat ook echt te vet voor woorden was!

Youri: De DJ MAG TOP 100 lijst binnenkomen op nummer 65 staat by far op nummer 1 bij mij. Het grappige hiervan is dat we eerder te horen hadden gekregen dat we er niet in stonden. Je hoort namelijk een aantal weken voor de uitreiking of je erin staat of niet. Persoonlijk zat ik toen echt in een mentale dip, want ik had het echt gehoopt en op de een of andere manier had ik ook het gevoel dat het in 2017 ging lukken. Toen ik op de dag voor de uitreiking van de DJ MAG TOP 100 lijst Sarah van DJ MAG Nederland tegenkwam op het Hard Dance Event en mij vroeg of ik de champagne al had klaar gezet voor morgen, stond ik aan de grond genageld. Ik verklaarde haar voor gek, maar ze liet mij het artikel zien wat in het officiële DJ MAG magazine kwam… nummer 65! Door een miscommunicatie was het niet doorgegeven aan het management van Most Wanted DJ Agency, maar ik stond er toch echt in! De dag voor de uitreiking. Daarna hebben Remco, ik en een aantal van mijn managers en de DJ MAG NL samen een feestje gevierd op het HDE. Het was misschien wel 100 x mooier om het via deze manier te horen te krijgen, als ik er nu nog aan terug denk krijg ik nog steeds kippenvel. We hebben het gewoon geflikt. Ik kan mijn fans nog steeds niet genoeg bedanken voor hun toewijding. Zonder hun was dit nooit mogelijk geweest.

Vigorous Indoor 2018

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar als 2018 net zo veel gaat brengen als 2017, staat er nog een hoop te gebeuren. Wat kunnen we zoal van jullie verwachten?
Thera: Sowieso komt er erg veel nieuwe en diverse muziek aan! Niet alleen op Theracords, maar ook op ons classics label en ik heb de afgelopen maanden behoorlijk wat remixen gemaakt! Verder staan we met The Opposition ook weer op enkele mooie plekken, dus mis dat zeker niet!

Youri: Ik heb zo veel ideeën in mijn hoofd wat ik met Warface nog allemaal wil doen, dat een jaar eigenlijk veel te kort is om het allemaal uit te voeren. Sinds wij Live For This – Volume 2 hebben uitgebracht zijn we direct door gegaan met produceren van nieuwe tracks. Die ga ik wel nog even bewaren voor later voor een speciaal moment. Ik wil dit jaar ook nog gekker gaan doen qua samenwerkingen tussen andere artiesten, sommige iets euforischer/melodieuzer en de andere iets meer naar de experimentele en duistere kant. Ik heb er sowieso al een aantal op de planning staan. Hou hiervoor mijn social media kanalen goed in de gaten.

Pieter, om even terug te gaan naar Vigorous, je staat daar met de ijzersterke Theracords act The Opposition. Wie zijn er naast jou nog meer onderdeel van en kun je over iedere artiest van de vertellen?
Voor de Vigorous versie van The Opposition, word ik bijgestaan door Caine en Riot Shift. De Schotse Caine is met zijn grote baard natuurlijk perfect op zijn plek op deze viking editie van Vigorous. Riot Shift is een relatief nieuw duo uit Duitsland en zij hebben me het afgelopen jaar echt omvergeblazen met hun tracks. Iets wat je zeker live moet ervaren!

Het concept blijft dat we vooral de mensen willen verrassen, verbazen en wegblazen met onze muziek die elk moment een compleet andere wending kan krijgen!

En als je 1 Theracords track zou moeten kiezen die de act perfect zou omschrijven, welke zou dat dan zijn?
Dan ga ik toch voor B-Front & Thera – R.E.M. Coma (Dj Thera Live Mix). Deze live mix heb ik speciaal voor de allereerste Opposition LIVE gemaakt. De compleet onverwachte climax knalt er extreem hard in en dit geeft precies de kracht van The Opposition aan!

Warface Vigorous Indoor 2018

Youri, Vigorous zal een van je laatste indoor evenementen worden. Hoe ben je van plan dit in stijl af te sluiten?
Typisch wat je van mij kunt verwachten, beginnen met mijn melodieuzere platen en dan opbouwen van hard naar hardcore en uptempo, gewoon keihard snoeien.

En wil je nog iets zeggen tegen je Limburgse fans?
Ten eerste wil ik iedereen bedanken die mij al vanaf ‘Day One’ support. Het is heel apart voor mij dat ik al sinds het begin van mijn carrière nog veel herkenbare fans in het publiek zie staan die er vanaf het begin al bij waren. Ook wil ik zelf Limburg meer op de kaart zetten met eigen evenementen en ik denk dat de Live For This – Birthday Bash in de Mondial in Beek een goed begin was.

Tickets Vigorous Indoor 2018

Op zaterdag 10 maart vindt een nieuwe editie van Vigorous Indoor plaats. Deze dag staat volledig in het teken van hardstyle. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat evenementenhal de Heuf in Panningen klaargestoomd wordt voor een groot muziekspektakel. Tickets voor Vigorous Indoor 2018 zijn voor slechts €19,95 verkrijgbaar via www.vigorousindoor.nl.

Reageren