Hard News
Door Hard News

De Wasted Penguinz maakten deze week bekend dat ze na hun album ‘Wistfulness’ in 2013 met een tweede album op de proppen komen. Het eerste album bestond uit 23 tracks inclusief vijf collabs en werd gereleased op Toff Music. Het album is nog steeds hier te verkrijgen.

De grote doorbraak kwam in 2010 toen zij werden ontdekt door Scantraxx Recordz. Met tracks als ‘Hate Mondayz’, ‘Anxiety’ en ‘I’m Free’ werd de toon gezet voor een mooie toekomst. In 2013 waren de Scandinaviërs medeverantwoordelijk voor het The Qontinent anthem en het jaar erna maakten Pontuz en Jon de overstap van Scantraxx naar het Belgische label Dirty Workz.

Het Zweedse duo staat bekend om haar emotionele en euforische feel-good tracks. Eind december kwamen zij met het meesterwerk ‘Inner Peace’. Deze experimentele track duurt maar liefst negen minuten. Lees hier het verhaal achter de track.

Nieuw album

Een paar dagen geleden stelde het duo op Facebook de vraag of hun fans geïnteresseerd zouden zijn in een nieuw album. Dat bleek natuurlijk een retorische vraag, want meteen stroomde de comments binnen van fans die het album zo snel mogelijk in bezit wilden hebben. Een dag later kwamen Wasted Penguinz dan ook met het verlossende woord: er komt een nieuw album aan!

Wasted Penguinz – Inner Peace

Over een releasedatum en een tracklist is nog niets bekend, maar houd onze website en social media goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Dat het album uit een onverwachte hoek komt, is wel duidelijk, maar Wasted Penguinz zijn lang niet de enigen die een album hebben aangekondigd. Zowel Audiofreq, Alpha², Brennan Heart, Coone, Crypsis, E-Force, Frequencerz, High Voltage en Thera zijn bezig met een album. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat 2016 wederom een mooi jaar voor hardstyle gaat worden!

Reageren