Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Afgelopen week heeft niemand minder dan Wildstylez een Q&A gedaan op het Hardtraxx platform. In deze Q&A beantwoordt hij vragen over het aankomende Project One album, waarom hij weinig classics sets draait, de huidige scene en véél meer!

LEES OOK: De nieuwe tracks van Project One op een rij: komt er een album aan? 

Één van de brandende vragen die fans hadden was natuurlijk hoe het ervoor staat met het aankomende Project One album. “Er is nog geen datum, maar ik verwacht dat het album dit jaar uitkomt! Gelukkig is het jaar nog lang haha. Het is zo lastig om een moment te vinden om samen in de studio te zitten, dat het helaas allemaal wat langer duurt dan ons lief is.” Ook op de vraag waarom hij vrijwel geen classics sets meer draait, geeft Wildstylez uitgebreid antwoord.

“Het werd te veel. Had ik in de studio gezeten en nieuwe dingen af, kon ik alle oude platen weer draaien. Toen op een gegeven moment een promoter vroeg of ik een keer wat andere platen wilde draaien was ik er helemaal klaar mee. Het is niet zo dat er nog nieuwe classics bij komen ofzo. Het moet speciaal blijven, dus ik neem er max 1/2 per jaar aan. Ik was ook bang voor een verkeerde beeldvorming, dat mensen je op een gegeven moment als vergane glorie gaan zien terwijl ik nog elke dag nieuwe dingen in de studio zit te maken.”

Wildstylez Q&A Hardtraxx 1

“Alles is wat zakelijker geworden; er zijn onder artiesten best wat concurrentie strijdjes gaande”

En die nieuwe muziek ligt alweer op de planken! Zo vertelt Wildstylez dat hij plannen heeft voor een collabs met B-Front én Ran-D, gaat hij een anthem maken voor een internationaal feest (“Niet Q-dance”) en komen er platen aan met Aftershock en Jay Reeve. Of de ‘Legends Never Die’ remix nog gaat uitkomen, kan hij nog niet vertellen. “Ben nog steeds bezig met mijn mensen om iets voor elkaar te krijgen, maar heb er een hard hoofd in. Wel komt er binnen een paar maanden een plaat uit met een hele grote artiest buiten hardstyle.”

Als laatste deelt Wildstylez ook zijn mening over de huidige scene. Van de leukste dingen (“het groeit nogsteeds wereldwijd en ik heb daar mijn steentje aan bij mogen dragen”) tot de minder leuke. “Waar ik zelf tegenaan loop is social media. Ik wil muziek maken en optreden, en niet de hele tijd met mijn telefoon lopen filmen. Helaas hoort dat er wel bij tegenwoordig. Ook is alles wat zakelijker geworden; er zijn onder de artiesten best wat concurrentie strijdjes gaande.”

Voor de volledige Wildstylez Q&A kun je naar de website van Hardtraxx gaan. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent Wildstylez kun je zijn socials in de gaten houden.

Omslagfoto via Facebook-pagina WIldstylez

Reageren