Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

De kans is groot dat de radio tijdens het kerstdiner flink wat harder heeft gestaan. Voor het eerst in de geschiedenis was er hardstyle te horen tijdens de enige echte Top 2000: met ‘Year Of Summer’ van Wildstylez en Niels Geusebroek. “The harder it gets, the faster we seem to fall in love. The deeper we fall, the more we lose control…”

LEES OOK: Nieuw hoofdstuk voor Headhunterz: “Minder verwachtingen, meer muziek”

Dat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen dit jaar opnieuw de nummer 1 plek van de De Top 2000 heeft weten te bemachtigen, kunnen we geen nieuws meer noemen. Veel bijzonderder is de track die pronkt op plaats 1756 – ruim 11 jaar na de release van de plaat die hun leven veranderde, weten Wildstylez en Niels Geusebroek dit jaar met ‘Year Of Summer’ voor het eerst een hardstyle track in de Top 2000 van NPO Radio 2 te krijgen. Daarmee staat de track tussen artiesten van wereldformaat zoals Coldplay, The Who en Ed Sheeran.

“First ever hardstyle track in the prestigious Dutch NPO Radio 2 Top 2000”

Wildstylez en Niels Geusebroek zijn ontzettend trots op deze prestatie. “First ever hardstyle track in the prestigious Dutch NPO Radio 2 Top 2000. Thank you so much for voting on Year of Summer!,” laten ze in een gezamenlijke post op Instagram weten. Op social media regent het verder complimenten van andere bekende artiesten uit de scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wildstylez (@wildstylez)

Zelfs jaren na de release blijft ‘Year Of Summer’ mateloos populair. Op Spotify tikt de track momenteel meer dan 67 miljoen streams aan – ongekend veel voor een hardstyle plaat. Eerder dit jaar bracht Niels Geusebroek het nummer al opnieuw onder de aandacht door een akoestische versie bij Radio 538 ter gehore te brengen, wat bij veel luisteraars voor kippenvel zorgde. Hier vind je een link naar deze akoestische versie.

‘Year Of Summer’ van Wildstylez en Niels Geusebroek was op maandag 25 december tussen 19:00 en 20:00 uur te horen tijdens de Top 2000 op NPO Radio 2. 

Headerafbeelding via Facebook-pagina Wildstylez

Reageren