Stan Klein Gunnewiek
Door Stan Klein Gunnewiek

Als we kijken naar het aantal albums dat dit jaar op de planning staan, dan gaat het weer een goed jaar voor hardstyle worden. De albums komen namelijk van zeer uiteenlopende artiesten, waardoor hardstyle in de breedste zin van het woord uitgebreid aan bod zal komen.

De afgelopen tijd hebben we bijgehouden welke artiesten op dit moment plannen hebben om in 2016 een album uit te brengen. Dat zijn er maar liefst tien. Zit er ook eentje bij waar jij naar uitkijkt?

Alpha² – Recharged
Op 20 januari kwamen de heren van Alpha² met het nieuws dat ze hun allereerste album zouden gaan uitbrengen. Om ons niet langer in spanning te houden hebben ze een kleine minimix gemaakt van het album ‘Recharged’, waarin ze vier tracks laten horen. Dit zijn ‘Die Ganze Welt’ met Jack of Sound‘Life Lessons’‘Nowhere to Hide (The Machine Remix)’ en ‘Willow Waly’. Beluister de minimix hier.

Wil je de volledige previews terugluisteren? Klik dan hier om deze te bekijken op hun YouTube kanaal.

Audiofreq – TBA
Eind 2014 kwam deze energieke Australiër al met het nieuws dat hij met een nieuw album zou komen. Zijn eerste album ‘Audioception’ is het perfecte voorbeeld van hoe hij te werk gaat: hoe hij maar wil! Hij sloot zichzelf dagenlang op in z’n studio en kwam met het volgende bericht: “I’ll be starting another album again… Soon-ish? Probably in the next month actually. Need to get some more singles out and then back to album mode.”

Inmiddels zijn we alweer bijna anderhalf jaar verder en is er helaas nog maar weinig nieuws bekend over zijn nieuwe project. In een recent interview dat we deden met Bioweapon vertelde Audiofreq, die onderdeel is van het duo, het volgende over z’n album: “I’m still working on the album, but there have also been other things this year. So my plans haven’t actually been going according to plan haha. I’ve finished seven or eight tunes that I’m already playing and testing on the dance-floors. But they’re still ‘too hardstyley’ haha. So in the process of writing an album, I want to produce something that doesn’t get forgotten after nine months. So it has to be an experience for people.”

Brennan Heart
In oktober vorig jaar kwam Brennan Heart samen met Q-dance met z’n eigen event, genaamd ‘I Am Hardstyle’. ”Over the past 15 years Hardstyle has been more than just a music genre for me. It’s been there for me in good and bad times. Let’s show the world Hardstyle is much more than a music genre and why it’s our passion in life!” aldus Brennan Heart zelf.

Al snel kwamen de speculaties over een album, want met een thema als ‘I Am Hardstyle’ moest wel meer gedaan worden dan alleen een evenement. Nu is dan eindelijk bekend dat dit ook zo is. In een aflevering van de Psyko Vlog, een video-reeks van Wietse (50% van Psyko Punkz), kondigde Brennan Heart zelf aan dat hij met iets nieuws bezig is.

“At the moment I’m working on an album/sampler thingy, which is coming in a month or two. It’s part of an ‘I Am Hardstyle’ sampler. Which is kind of an album, a new thing. I’m still finding my musical way to make it interesting and at the moment I have about six new tracks which will be a part of it.”

Over een maand of twee betekent dat we al heel snel meer informatie mogen verwachten over dit nieuwe project. Daarnaast noemt Brennan Heart het zelf een album/sampler, wat in dat geval betekent dat er ook tracks van andere WE R artiesten op zullen verschijnen.

Coone – TBA
Een tijdje geleden besloot Coone om z’n fans te verrassen met een livestream op Facebook, waar fans hem alles konden vragen. Deze livestream duurde een uur en bevatte een aantal leuke weetjes. Maar de meest opvallende was natuurlijk zijn album aankondiging op 8:10. We konden het daarom niet laten om deze even met jullie te delen: “We are thinking about doing a new album. Probably somewhere around next year. I don’t really know when. Maybe the beginning of next year or around the summer.”

Dit album, wat waarschijnlijk rond de zomer zal uitkomen, is alweer het vierde album van Coone. Helaas is er nog niet veel meer bekend, maar dat zal naar ons idee niet al te lang meer duren.

Crypsis – TBA
Crypsis onthulde een tijdje geleden op zijn Facebookpagina dat hij dit jaar met een nieuw album zal komen. Na zijn eerdere albums ‘Statement of Intent’ in 2009 en ‘Cryptology’ in 2012 wordt de lat hoog gelegd. Het nieuws komt niet helemaal als een schok, aangezien het de laatste tijd nogal stil was rondom de beste man. Het nieuwe album zal vanzelfsprekend uitkomen op het label Minus is More, waar Crypsis al sinds het begin bij aangesloten zit. Helaas is er verder nog niet veel bekend.

E-Force – TBA
Tijdens een livestream gaf hij aan dat hij hard bezig is met zijn eerste album. Er waren al langer speculaties, maar deze zijn dan nu eindelijk bevestigd. Wanneer het album uit gaat komen is echter nog niet bekend. Tijdens de stream gaf E-Force al een hoop details over het album weg, waaronder dat er ongeveer 20 tracks op zullen verschijnen, dat de Adaro & E-Force remix van ‘Warface – FTP’ er op komt en dat er ook een hardcore track op het album zal eindigen.

Maar dat is niet het enige, want E-Force onthulde ook nog eens een enorm aantal samenwerkingen die op het album zullen verschijnen. Zo heeft hij (of gaat hij) tracks gemaakt met Psyko Punkz,LunaRegainJack of SoundBass ChaserzWarfaceRadical Redemption en Frequencerz. Daarnaast gaat hij ook werken aan tracks met Sub Sonik en B-Front.

High Voltage – TBA
Op 12 november verontschuldigde High Voltage zich voor het feit dat hij de laatste tijd niet zo actief was geweest op social media. Hij sloot het bericht af met de vraag: “ALBUM: Yay or nay? ;)” Zoals verwacht was er niemand die het slecht idee vond, dus met een lading aan positieve reacties konden we op dat moment niets anders doen dan afwachten wat het verlossende antwoord van hemzelf zou zijn.

Gelukkig plaatste High Voltage vandaag het volgende bericht op z’n Facebook pagina: “Yup, the rumours are true. I’ll be making an album next year. My game, my rules, nothing else!”

Goed nieuws dus voor iedereen die zich er al op had verheugd, en goed nieuws voor iedereen die weg is van zijn duistere sounds. Wanneer het album uit gaat komen is nog niet bekend, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid dit jaar gebeuren. Daarnaast zal het album zeer waarschijnlijk uit worden gebracht op z’n huidige label Nightbreed Records. 

Rebelion – Uprising
Rebelion bracht onlangs nog een update uit over het album, genaamd ‘Uprising’, waar zij mee bezig zijn. Dit album zal niet alleen de aller vetste solo-platen bevatten maar ook nog eens collabs met de grootste namen uit de raw scene in hun optiek.

Het album kun je vóór het eind van de zomer verwachten, natuurlijk op het label waar de mannen zijn getekend: Gearbox.

Stephanie – TBA
De Italiaanse DJ Stephanie, die luistert naar de naam Stefania Alessi, maakte eergisteren bekend dat ze met haar eerste album op de proppen komt.

“Tonight I’m happy to announce that I will start my first ever album in the next few days. Right now I’m a free agent and I’m not sure when it will be finished or where I’m going to release it. All I know is that I’m going to put my all into it for the love of #‎HARDSTYLE!”

De charmante dame draait stiekem al een decennium lang mee in de scene en weet het publiek altijd te entertainen. Luister hieronder naar één van haar bekendste tracks.

Over een releasedatum en een tracklist is dus nog niets bekend, maar houd onze website en social media goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Titan – The One Who Knocks
In een recent interview dat wij hielden met Titan kwam naar boven dat hij bezig is met een album, hij kondigde dit voor het eerst aan op Dancefair 2016. Hij laat met deze nieuwe act wel de collabs en surprise-acts achterwegen, aangezien dit tijdrovend werk was dat hij liever in het album stopt.

Met de klappers van het vorige album zijn wij dan ook niet meer dan blij om te horen dat hij hier met man en macht aan gaat werken. De eerste platen zijn op Megabase – The One Who Knocks al voorbijgekomen, het gehele album laat echter nog even op zich wachten, want dat komt namelijk in 2017.

Als we Titan mogen geloven gaat dit een album worden met alleen maar A-tracks, zoals hij ze noemt, wat wil zeggen: kwaliteit platen die het goed doen in de industrie.

Wasted Penguinz
De Wasted Penguinz maakten eerder bekend dat ze na hun album ‘Wistfulness’ in 2013 met een tweede album op de proppen komen. Het eerste album bestond uit 23 tracks inclusief vijf collabs en werd gereleased op Toff Music.

Het Zweedse duo staat bekend om haar emotionele en euforische feel-good tracks. Eind december kwamen zij met het meesterwerk ‘Inner Peace’. Deze experimentele track duurt maar liefst negen minuten. Lees hier het verhaal achter de track.

Een tijdje geleden stelde het duo op Facebook de vraag of hun fans geïnteresseerd zouden zijn in een nieuw album. Dat bleek natuurlijk een retorische vraag, want meteen stroomden de comments binnen van fans die het album zo snel mogelijk in bezit wilden hebben. Een dag later kwamen Wasted Penguinz dan ook met het verlossende woord: er komt een nieuw album aan!

Reageren