Nina van Zelst & Rachelle Baljeu
Door Nina van Zelst & Rachelle Baljeu

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een hoogtepunt in de hardere stijlen: de allereerste 2-daagse editie van B-Front’s Silent Disco Coffee Club. Honderden liefhebbers verenigden zich een weekend lang op het Dorpsterras in Udenhout, waar het ouderwets genieten geblazen was in de buitenlucht op de lekkere combinatie van koffie en klappers – en wij nemen je 2 dagen mee!

LEES OOK: Kaarten voor de B-Front’s Silent Disco Coffee Club Weekender vliegen de deur uit: nieuwe middagshows aangekondigd

B-Front’s Coffee Club kennen we natuurlijk al een tijdje, maar dit jaar is het concept hélemaal tot leven gekomen. Tijdens deze Silent Disco vind je namelijk in Udenhout het hardste terras van Nederland, waar je zodra je de koptelefoon opzet kan genieten van de geliefde 150 BPM. Met 2 succesvolle voorgaande edities in het achterhoofd wisten liefhebbers dan ook genoeg toen de allereerste weekender aangekondigd werd: dit wilde je niet missen! De kaarten vlogen letterlijk de deur uit, waardoor de organisatie nog twee extra middagshows aankondigde en we afgelopen weekend de zomer konden afsluiten met 4 (!) shows.

Vanaf de eerste momenten genieten van een unieke sfeer

Er bestaat natuurlijk geen beter gevoel dan die eerste stappen zetten op het terrein van je favoriete festival. Door de sfeer die er hing op het Dorpsterras afgelopen zaterdag voelde binnenkomen eigenlijk precies hetzelfde, want wát ging iedereen vanaf het eerste moment al los! Terwijl Jones Udenhout verzorgde van een hoop klappers, zag je links en rechts alleen maar grijnzende gezichten die met een hoop cafeïne of biertjes ultiem aan het genieten waren. Ook wij namen dus snel plaats, zodat het feesten kon beginnen!

B-Front’s Silent Disco Coffee zaterdag zondag weekender dorpsterras udenhout

Voordat we het wisten was het al tijd voor de absolute held van de dag om plaats te nemen in de booth: de Coffee Club’s eigen B-Front! De sfeer steeg naar een hoogtepunt terwijl muzikale hoogstandjes als ‘Above Heaven’, ‘The Paradox’ & ‘Energy’ door de koptelefoons dreunden, en dit was éxtra leuk om te zien als je deze juist even afdeed. Iedereen zwaaide, klapte en zong in geweldig valse noten mee – het was écht weer genieten van dat ultieme gevoel van saamhorigheid.

Dit was zelfs te merken op de toiletten: waar je normaal in de dixie loopt te balen dat je ergens in de verte jouw favoriete track hoort, kon je afgelopen weekend gewoon je koptelefoon op standje maximaal zetten en daar lekker met z’n alle losgaan! Dat is toch helemaal top geregeld zo?

Met z’n alle los tijdens de laatste setjes

Vervolgens kwam niemand minder dan Ran-D het Dorpsterras op, om met de remix van de mooie ‘Living For The Moment’ de geweldige sfeer nog even naar een hoger niveau te tillen. Gevolgd door de lekkere ‘Dreamers Of The Universe’, ‘The Solution’, ‘Run From Reality’ en ‘Hurricane’ was het toch wel bijzonder lastig om te blijven zitten! Natuurlijk kon ook Adaro kon niet ontbreken op deze line-up, die voordat we het wisten alweer het stokje van Ran-D overnam. Het zonnetje brak inmiddels ook lekker door, wat natuurlijk tijdens een ‘When The Stars Connect in Space’ of ‘Touch A Star’ een heerlijke lading bijgeeft.

B-Front’s Silent Disco Coffee zaterdag zondag weekender dorpsterras udenhout

Wat deze dag ook zo leuk maakte was dat er zoveel interactie was tussen het publiek en de DJ’s, die regelmatig even een rondje liepen om een praatje te maken. Daarnaast werd er onder gezellige leiding van DV8 en B-Front nog een Left Right in Silent Disco stijl gedaan, wat natuurlijk een behoorlijk uniek plaatje is met al die zittende feestgangers!

Voor het laatste uurtje kwamen alle DJ’s nog even samen achter de draaitafels, en hiervoor had de muziekkeuze werkelijk niet beter kunnen zijn. ‘Angels in the Sky’ en ‘Zombie’ zorgden ervoor dat de sfeer helemaal opbouwde, en toen daarna ook nog eens ‘The Show Must Go On’ gedraaid werd kon je aan kippenvel niet meer ontkomen. Voor iedere hardstyle-liefhebber heeft dit nummer inmiddels een grote lading gekregen, en dat was te merken! Het uitstampen van de laatste beetjes energie gebeurde tijdens ‘Pussy Motherfuckers’ die nog even door de koptelefoons werd geknald, wat ook alweer het einde betekende van de iconische eerste dag van B-Front’s Silent Disco Coffee Club.

Dag 2 – de Sunday Funday kan beginnen!

Op zondag was het tijd om aan te schuiven bij dag twee van B-Fronts Coffee Club! Na een busreis van 20 minuten en een klein stukje lopen kwamen we een kwartier van tevoren aan op de locatie. Er stond al een flinke rij met vroege vogels die niet konden wachten om een mooi plekje te bemachtigen. Gelukkig werd het terrein al iets eerder geopend zodat de rij erg vlot doorliep en we na het ontsmetten van onze handen plaats mochten nemen aan een eigen tafeltje. 

Via de QR-code op de tafel bestellen we een lekker bakje koffie: het feest kan beginnen! De stage in het midden maakt dat het dorpsterras is omgetoverd tot een toffe locatie in festivalsfeer. Jones staat inmiddels achter de draaitafel en start de dag met een nostalgisch setjes classics! Heerlijke nummers als ‘Life Beyond Earth’ en ‘Everyday’ dreunen door de koptelefoons. Een beter begin van de zondagmorgen is er niet, toch?!

Tijd voor Koning Bob

Na een half uurtje neemt B-Front plaats achter de DJ booth en ook MC DV8 wordt aangesloten op het silent disco kanaal. De set wordt afgetrapt met het anthem van Intents: ‘Step Into The Game’. Het publiek begint steeds meer los te komen en zingt vrolijk mee met de bekende woorden! Als verrassing voegt Adrenalize zich vervolgens bij het gezelschap om samen met B-Front de collabs ‘Electronic Symphony’ en ‘Above Heaven’ te draaien. Ook ‘Beautiful Fantasy’ kan natuurlijk niet ontbreken en de set wordt afgesloten met ‘Touch A Star’.

B-Front’s Silent Disco Coffee zaterdag zondag weekender dorpsterras udenhout

LEES OOK: B-Front’s Silent Disco Coffee Club: “Het is echt ontpopt tot iets unieks”

De zon begint door te breken terwijl Frequencerz het stokje overneemt en de set wordt ingezet met hun Decibel Tribute: ‘Stay Loud’.  Gevolgd door onmisbare nummers als ‘The Unknown’, ‘Renegades’ en ‘Starlight’  wordt het publiek meegenomen in de festivalsfeer die we zo lang hebben moeten missen! Heerlijke muziek, de zon op je gezicht, een drankje in je hand: dit is genieten als vanouds. Overal waar je kijkt zie je bezoekers met een grote glimlach genieten van deze fantastische middag, wat hebben we dit gemist!

Knallend het laatste uur in

Nadat we wat te eten hebben besteld en genieten van een ijskoud drankje zijn we helemaal klaar voor de afsluitende set van de middag. Het is nu aan Rebelion om te laten zien wat ze in huis hebben! ‘Never Back Down’, door velen bestempeld als hét zomernummer van 2020, knalt door de koptelefoons en ook ‘Outta Control’ en ‘Bring It On’ komen voorbij. Tijdens het feest werd er rekening gehouden met de regels omtrent corona, maar gelukkig was er ook ruimte om tijdens jouw favoriete nummer goed los te gaan!

Als afsluiter nemen alle DJ’s samen plaats achter de draaitafel om de middag gezamenlijk af te sluiten met nummers als ‘Embracing The Madness’, ‘Rockstar’ en ‘Together’. Als toegift gaat het evenement iets langer door en wordt het publiek verrast met een aantal flinke knallers waaronder ‘Ode To The Godfather’. Zo sluiten we B-Fronts Coffee Club met een lekker tempo af!

Met een glimlach op het gezicht blikken we terug op een fantastisch weekend! In de vreemde tijd waarin we ons begeven, was het onverwachts zo dicht bij het vertrouwde festivalgevoel te kunnen komen. De organisatie heeft écht een uniek evenement neer weten te zetten, waar alle bezoekers ongetwijfeld nog lang aan zullen terugdenken! 

B-Front’s Silent Disco Coffee zaterdag zondag weekender dorpsterras udenhout

Beoordeling

  • LINE-UP90%
  • LOCATIE95%
  • GELUID95%
  • STAGE85%
  • SHOW90%
  • SFEER100%

Overall
waardering

93%

Reageren