Hard News
Door Hard News

We spraken Act of Rage over zijn carrière, de charme van kleine feestjes en wat we kunnen verwachten op Evasion – The RAW Conspiracy. Op 16 april gaat The RAW Conspiracy namelijk voor de eerste keer los in Club Stairway, Utrecht! Deze nieuwe beweging zal onder leiding van 6 Conspirators laten zien wat de kracht is van RAW. Wij vroegen één van de conspirators, Act of Rage, naar de hoogtepunten in zijn carrière, zijn plannen voor dit jaar en wat we kunnen verwachten op Evasion – The RAW Conspiracy!

Jacques! Je stond een paar weken geleden nog in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen. Hoe was het om op Reverze te draaien samen met Sub Sonik?
Reverze was écht gruwelijk. Ik heb voorgaande edities vanuit het publiek meegemaakt en dit jaar was het aan mij de beurt om samen met Sub Sonik de tent af te breken. We hebben beide nieuwe tracks van ons getest en het ging onwijs los! Op mijn Facebook heb ik wel een recap staan die deze memorabele nacht goed samenvat.

Je wordt nog al eens de ‘Minus is More rising talent’ genoemd. Wat vind je hiervan als je dit hoort?
Het voelt goed om zo genoemd te worden, maar ik ben hard bezig om van talent naar een sterke gevestigde naam te gaan. Ik probeer mezelf niet alleen op het gebied van producties te verbeteren, maar ook qua performances.

Sinds je doorbraak in mei 2014 is alles de afgelopen twee jaar heel erg hard gegaan. Wat is je hoogtepunt geweest van je Hardstyle carrière tot nu toe?
Er zijn veel mooie dingen gebeurd, maar ik kan niet één specifiek hoogtepunt benoemen. Het moment dat mijn tracks voor het eerst gesupport werden op de grote podia door grote namen in de scene, zoals B-Front, Crypsis en Radical Redemption. Dat blijft indrukwekkend. Het is een onbeschrijfelijk gevoel om op de vloer te staan tussen iedereen en te aanschouwen hoe ze losgaan op jouw track.

Qua optredens staat de eerste keer dat ik op Supremacy draaide hoog in het lijstje. Ook was de B2B set met Radical Redemption op The One Man Army onvergetelijk.

Je bent nog hard bezig met studeren. Hoe combineer je je studentenleven met het artiestenleven? Is het niet erg lastig om je tijd in te delen?
Op dit moment ben ik bezig met mijn master Business Administration aan de Universiteit Twente. Deze master leg ik vertraagd af. Zo heb ik meer tijd over voor muziek door de week en optredens in het weekend. Het is een kwestie van plannen. Toen ik jong was heb ik aan zwemmen op topniveau gedaan waarbij ik 9 keer per week trainde. Dat was een vergelijkbare situatie, alleen is sporten nu veranderd in muziek.

De grote podia als Supremacy, Dominator en Defqon.1 zijn je niet onbekend. Hoe vind je het om op een kleiner event te draaien?
De grootte van een feest hoeft niet altijd wat te zeggen over de beleving. Soms zijn kleine feesten veel vetter om op te treden dan grote feesten. De interactiviteit met het publiek is vaak groter op kleinere feesten. De charme van kleine feesten is de intimiteit die op grote feesten moeilijker verwezenlijkt kan worden.

Wat kunnen we op Evasion van je verwachten?
Op Evasion kan je veel nieuwe tracks van me verwachten. Mijn nieuwe collab met MC Nolz genaamd ‘Raging Reckless’ ga ik sowieso droppen en daarnaast kan je nog een gloednieuwe plaat verwachten. Verder kan ik er nog niets over kwijt. Wees erbij!

Heb je een bepaalde verwachting van Evasion? Waarom moeten mensen naar Evasion komen?
Evasion wordt rammen to the max. Ik neem grof geschut mee naar Utrecht en ik ben er zeker van dat D-Sturb en de rest van de line-up, Saphera, Chemical Soldiers en The Record Breaking, hetzelfde gaan doen. We gaan er samen een knalfeest van bouwen en ik hoop jullie allen daar te zien!

Waar kijk je nog naar uit het komende jaar? Wat zijn de dingen die we van je kunnen verwachten?
Van mij kan je veel nieuwe tracks verwachten dit jaar. Ook collabs met grotere artiesten in de scene. Qua feesten kijk ik erg uit naar onder andere Defqon.1 Festival, Intents, Rebirth en uiteraard Evasion.

Naast boekingen in Nederland komen er ook veel buitenlandse boekingen aan in landen als Schotland, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en België. Kortom, Raging Reckless in 2016!

Reageren