Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

In oktober van 2017 liet Audiofreq via zijn socials weten dat hij er doorheen zat. Sinds de release van zijn album Audiology voelde hij zich nogal opgebrand. Om deze reden wilde hij een pauze inlassen om op die manier op kracht te komen en zijn energie voor muziek weer terug te vinden. Dat was lange tijd het enige dat we van Sam hoorden, totdat gisteren een foto verscheen van the Freq in zijn studio met de tekst: “Back where I belong”.

Hoewel dit voor de fans als muziek in de oren klinkt, is er echter wel een keerzijde aan dit nieuws. Het is super dat het weer beter lijkt te gaan met Audiofreq, aangezien een burn-out erg vervelend is. De vraag is nu of Audiofreq terugkeert naar de hardstyle. De DJ/producer had er altijd al een handje van om zich niet te beperken tot alleen hardstyle: zijn albums stonden vol met muzikale uitstapjes naar o.a. drum & bass. Nu lijkt de hardstyletoekomst van Audiofreq onzeker.

“My music is a direct result of a musician trying to fit in”

Op Twitter liet de artiest weten dat hij niet zeker was over zijn toekomst in hardstyle. Niet alleen legde hij uit dat het voelde alsof hij niet in de scene thuishoort, hij is het ook zat om zich aan te passen aan een schijnbaar ongeïnteresseerd publiek. Voor nu is Audiofreq nog niet zeker of hij terugkeert naar de muziekindustrie.

Omslagfoto via Instagram Audiofreq

Reageren