Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Op de eerste dag van Defqon.1 kondigden Bass Modulators hun debuutalbum aan: Limitless. Nu, maar enkele maanden verder, is het gereleased. Wij praatten met de mannen over hun allereerste album, de weg erheen en hoe het hun carrière veranderd heeft. 

Hoewel Bass Modulators al jarenlang meedraaien in de scene, hebben ze gewacht met het uitbrengen van een album. 5 maanden geleden was het wachten afgelopen, en besloten Rick en Roland om te starten met hun allereerste album. “We vonden onze flow weer in de studio, nadat we een minder productief jaar hadden gehad daarvoor. Alles viel op z’n plek en we hadden onze drive en inspiratie helemaal teruggevonden. Nu hadden we ook de kans om een verhaal te creëren van het album.“ Sinds het album gereleased is, hebben de mannen ontzettend goede reacties erop gehad. “We zijn overweldigd door alle positieve reacties, zowel in het publiek als online.“

“One day we decided to change everything around and we worked on so many aspects of our career“

De naam van het album is Limitless. Deze naam is erg speciaal voor Bass Modulators, aangezien ze besloten hadden een drastische verandering te maken in hun leven. Dit omdat ze allebei door het drukke DJ leven bijna een burnout kregen. “Dus op een dag besloten we dat we alles gingen veranderen, en gingen werken aan verschillende aspecten van onze carrière, ons persoonlijke leven, onze mindset en onze gezondheid om volledige potentie te vinden, en onszelf en onze act te herontdekken. Na een tijdje veranderde alles in positieve zin, alsof alle puzzelstukjes in elkaar vielen, en voelden we ons ‘Limitless’ (zoals de film).” Dit resulteerde ook in de gelijknamige track. “Het voelde alsof we na al die jaren alles ineens duidelijk konden zien. Iedereen die op zoek is naar een flow of passie in zijn leven, waarin alles lijkt te werken, kent dit gevoel.” Daarnaast past de uitdrukking ook bij de muziek van het album. “We hebben allerlei soorten sounds, kicks en vocals geprobeerd en zijn zelfs van heel euforisch naar hardcore gegaan.”

“Toen we aan deze track werkten, wisten we dat het iets speciaals ging worden“

De grootste uitdaging voor Bass Modulators was het op tijd af krijgen van het album. “We wilden de première op Defqon doen en niet lang daarna het album releasen.” Bass Modulators konden uiteindelijk vrij eenvoudig het album afkrijgen en daarnaast zat ‘Change The World’  in de Defqon.1 Endshow. “Toen we hieraan werkten, wisten we meteen dat het iets speciaals ging worden. Dus toen Q-dance vroeg of we een track voor ze hadden voor in de eindshow, hebben we ze uitgenodigd in onze studio. Ze vonden het heel vet en wilden de track gebruiken. We hebben toen extra edits gemaakt, afgestemd op het vuurwerk.” Het gevoel van de twee toen ze hun track hoorden in combinatie met de eindshow, was onbeschrijfelijk volgens het duo. “Het is een heel speciaal gevoel, waar je niet gewend aan kan raken.”

Zo staan er onder andere tracks zoals ‘The Pit’ op het album, waardoor het publiek veel heeft gerend en gesprongen dit festivalseizoen. “We zagen de laatste tijd veel moshpits en de mensen gingen hierbij helemaal los. Meestal was dat tijdens hardere tracks met een lange build-up voor de drop, dat gaf ons de inspiratie om onze eigen plaat met dit thema te maken. We hadden al een nieuw soort kick liggen en vroegen Villain voor de vocals; hij vond het een heel tof idee. Meestal doen we nu zelf ook mee tijdens de moshpits tijdens onze sets.” Naast MC Villain, hebben de heren nog met andere artiesten gewerkt, waaronder een aantal remixes. “Het grappige is dat Clockart en Never Surrender zelf met het idee kwamen om een remix te doen. Ze wisten niet eens dat we bezig ware met een album, maar we vonden deze remixes zo vet dat we besloten om deze op ‘Limitless’ te zetten. Het was een grote verrassing voor ze, maar ze hebben het absoluut verdiend.”

“We hebben al onze passie en energie in dit album zitten“

Het is een lastige keuze voor Bass Modulators als we vragen naar hun favoriete track van het album. “We wilden elke track speciaal en uniek maken; daarom hebben we geen enkele album-filler ertussen staan.” De laatste jaren komen er ontzettend veel albums uit, maar waarom zouden we naar ‘Limitless’ moeten luisteren in plaats van al die anderen? “We gaan altijd voor producties van de hoogste kwaliteit en geven 100% voor iedere track. Al onze passie en energie zit in dit album. Dat zal je niet alleen horen, maar ook zeker weten voelen.”

Nu de release van het album achter de rug is, kijkt Bass Modulators al weer naar de toekomst. “We zijn bezig met een ‘Limitless’ tour en willen misschien meer masterclasses of tutorials van ons album doen. Daarnaast hebben we een aantal toffe boekingen staan en zijn we bezig met nieuwe tracks en een collab. Dus houd onze socials goed in de gaten.” Een optreden waar ze flink in betrokken zijn, is Euphoria 2018. Deze wordt gehost door Spirit of Hardstyle, het label dat zij samen met Noisecontrollers, Audiotricz en Atmozfears hebben opgericht. “We hebben de krachten gebundeld met b2s en deze avond zal volledig in het teken staan van Spirit of Hardstyle. Voor de die-hards en leden van de hardstyle familie, zullen we vieren waar Spirit of Hardstyle voor staat.”

Het debuutalbum Limitless is inmiddels gereleast en verkrijgbaar via verschillende streamingplatformen. Tickets voor Euphoria presents: Spirit of Hardstyle zijn in huis te halen via de officiële website van b2s.

Reageren