Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het beroep van een Hardstyle MC is een vak apart, zegt ook MC Da Syndrome. De meest energieke master of ceremony uit de hardere stijlen schuift bij de podcast PLAFONDDIENST aan om de kneepjes van zijn baan te bespreken. “Je mag niet zomaar de microfoon pakken om wat te zeggen: je moet het aanvoelen.”

LEES OOK: Aversion over indrukwekkende collabs bij PLAFONDDIENST: “Jeugdhelden waar ik nu opeens mee in de studio zit”

MC Da Syndrome loopt sinds het begin van de Hardstyle mee. Als host van de grootste festivals zoals Defqon.1, Decibel outdoor en Intents Festival is hij een van de meest veelzijdige MC’s uit de scene. “Of het nou classics, early hardcore of de polonaise is: ik vind het allemaal mooi”, zegt Wouter Koops in PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast. Zo begon hij met optreden voor €50 per avond, maar inmiddels heeft hij meer dan 1500 boekingen (!) achter zijn naam staan.

“MC’s hoeven niet de overhand te hebben on stage”

Sommigen zijn MC’s liever kwijt dan rijk, maar de evenementen kunnen haast niet zonder deze hosts. De energieke MC Da Syndrome onthult in deze aflevering dat hij zich vaak als schietschijf opwerpt wanneer het fout gaan. “Het kan me niet schelen: ik neem altijd de schuld op me als er iets fout gaat”, legt hij uit. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat de muziek uitvalt. “Ik blijf altijd in de buurt om een artiest uit de wind te houden. Die moet lekker zijn ding kunnen doen.”

Tijdens de evenementen heeft Mister ADHD maar drie dingen nodig: een blikje Heineken, 2 frikadellen met mayo en een microfoon. Hij geeft aan nog steeds hoogpolig kippenvel te krijgen van die oude hardstyle sound en kan dan ook niet wachten tot Vroeger Was Alles Beter. “Die melodieën die je tijdens evenementen hoort zijn echt fantastisch. Het publiek kent alles en iedereen dolenthousiast.” Het wordt alweer zijn vierde keer op het Hardstyle Classics-feest.

Luister naar MC Da Syndrome bij PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

MC Da Syndrome wist zoveel te vertellen over MC’s binnen de Hardstyle, dat er zelfs twee afleveringen van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast aan te pas moeten komen. “Wat denk je dat we in 2044 hebben: een classics-evenement met PVC-kicks!?”

Wat komt erbij kijken als je MC bent en kun je überhaupt dan wel een half uurtje naar de WC voor de grote boodschap? Luister naar Deel 1 van MC Da Syndrome op je favoriete platform en beoordeel de podcast ook via Spotify.

Omslagfoto via Facebook-pagina MC Da Syndrome

Reageren