Peter Aldenzee (DV8)
Door Peter Aldenzee (DV8)

Zo’n 1,5 week geleden werden de opnames voor de Decibel outdoor – STAY LOUD uitzending gedaan op de Beekse Bergen, en deze wordt aanstaande zaterdag uitgezonden. De zo herkenbare stem van Decibel, MC DV8 schreef een kleurrijk verhaal over zijn eerste festival gevoel sinds lange tijd.

LEES OOK: Decibel outdoor kondigt line-up aan voor 7-uur durende stream: “Stay Loud!”

“Dat 2020 tot nu toe ronduit een kutjaar is mag duidelijk zijn. Een jaar zonder festivals verdient immers geen andere titel. Waar we elkaar voorheen wekelijks in binnen- en buitenland troffen om samen uit ons dak te gaan, bijten we nu op een bitter coronahoutje. Het festivalgemis van deze zomer blijkt groot. Heel groot. Het contact met publiek, crew en collega’s werd in een klap tot een minimum beperkt. En ja, er is dan wel nog social media maar er gaat voor een artiest niets boven de directe feedback van een live publiek.

“Terwijl ik het terrein bij Beekse Bergen betreed, komt het pas echt binnen: ‘Damn, geen Decibel dit jaar.'”

Maar goed, er gloort een beetje hoop. Gelukkig mogen er (tenminste ten tijde van dit schrijven) voorzichtig weer wat dingen. Daar speelde B2S deze maand dan ook perfect op in door publiek aanwezig te laten zijn tijdens de opnamedagen van hun Decibel outdoor uitzending. Terwijl ik het terrein bij Beekse Bergen op kom bekruipt me, voor de zoveelste keer deze zomer, een onontkoombaar gevoel van weemoed. Geen knallende stages, geen begroetende feestgangers, geen bonkende beats, alleen maar een kale vlakte. Op zo’n moment komt het eigenlijk pas echt bij je binnen: ‘Damn, geen Decibel dit jaar.’

Na een kort ritje komt aan die weemoedigheid gelukkig direct een einde. Een groepje enthousiaste Decibel fans staat bij het Pussy Lounge gedeelte van het terrein al te popelen om deel uit te mogen gaan maken van de opnames. Na een kort praatje en wat flauwe grapjes begeef ik me naar de prachtige stage om wat technische zaken te regelen. Na een doorloop van het programma met de organisatie stromen inmiddels de eerste fans naar hun aangegeven plekken.

“Eindelijk een geweldig allround festivalgevoel, waardoor 2020 voor heel even niet zo kut was.”

Terwijl ik mijn ‘oortjes’ in aan het doen ben, arriveert Fabian (Brennan Heart werd als allereerste opgenomen) backstage. We doen een drankje, kletsen wat bij en spreken af weer eens in de studio te gaan zitten voor een track. De opnameleiding geeft aan dat we gaan starten en als de eerste introshow klinkt besef ik me dat ik voor het eerst dit jaar het ware festivalgevoel weer eens ervaar. En dat voelt heerlijk!

Vanaf het moment dat Brennan Heart zijn eerste track start voelt alles als een ‘normale’ festivalregistratie. Dit keer niet keer ‘blind’ richting een camera staren, maar gewoon lekker onbezonnen je optreden doen, terwijl de showmomenten je links en rechts om de oren vliegen. Het publiek geniet met volle teugen van ons en wij van hen. Overal spot ik lachende gezichten en heeft iedereen ouderwets plezier. Dat blijft tijdens alle daaropvolgende sets onveranderd. Het is overduidelijk te merken dat iedereen het enorm heeft gemist.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Decibel outdoor (@officialdecibeloutdoor) on

B2S heeft er alles aan gedaan om er ondanks de geldende beperkingen een ware happening van te maken. Daarin zijn ze met verve geslaagd. De knallende special fx, de danseressen, onze geliefde muziek. Het gezellig weer eens kletsen met collega’s, maar vooral het weer ontmoeten van en feesten met de Decibelcrowd maakten dit voor mij een unieke ervaring. Compleet met een geweldig allround festivalgevoel waardoor 2020 voor heel even niet zo kut was.

Hopelijk tot snel en STAY LOUD!”

– DV8

De stream van Decibel outdoor – STAY LOUD wordt aanstaande zaterdag uitgezonden van 17:00 tot 0:00 en is te zien via live.b2s.nl.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Decibel outdoor

Reageren