Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Zojuist heeft het kabinet aangekondigd dat alle eendaagse festivals onder strikte voorwaarden plaats mogen vinden vanaf 14 augustus. Zo moet er van te voren getest worden en mogen er maximaal 750 bezoekers aanwezig zijn.

LEES OOK: Kabinet zet definitief streep door festivalseizoen

Demissionair premier Mark Rutte liet vorige week al weten dat alle meerdaagse festivals (inclusief camping) de komende tijd verboden zijn. Omdat de evenementenbranche graag duidelijkheid wil hebben in verband met opbouwtijd (en de lange tijd van stilstand), werd de beslissing voor onder andere eendaagse festivals naar voren geschoven en hier is nu duidelijkheid over.

In het persmoment van vanmiddag heeft Rutte aangegeven dat de festivals zonder camping (eendaagse evenementen) onder bepaalde voorwaarden door mogen gaan. Zo moet het echt buiten plaatsvinden of in een tent die aan alle kanten open is. Voor plaatsgebonden evenementen (waarbij je een zitplek toegewezen krijgt) blijven de regels hetzelfde.

Kabinet hakt knoop door: eendaagse evenementen vanaf 14 augustus onder strike voorwaarden met maximaal 750 bezoekers

Op het gebied van hardere stijlen stonden onder andere Decibel outdoor, Mysteryland en Dance Valley op het programma. Wat dit voor het indoorseizoen gaat betekenen, is nog niet bekend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hard News (@hardnewsnl)

Omslagfoto via Facebook-pagina Mysteryland

Reageren