Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het kabinet heeft morgen beter nieuws te melden dan tot nu toe is gelekt voor de cultuur- en evenementensector. Dit laat demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven weten aan Goedemorgen Nederland.

LEES OOK: Shocktoberfest presenteert line-up vol bier, bratwurst en polonaise

Van Engelshoven zegt dat er toch weer gekeken is naar de Fieldlabs, de onderzoeken waarbij gekeken is hoe festivals en evenementen veilig georganiseerd kunnen worden. Hierover is ze met de evenementensector ‘in heel nauw contact geweest’ om te kijken hoe die lessen gebruikt kunnen worden voor het nieuwe beleid. “Ik heb goede hoop dat het morgen de goede kant op gaat, ook voor de evenementen.”

Dat het kabinet deze zomer ondanks de Fieldlabs weinig toeliet, had voor een belangrijk deel te maken met de deltavariant van het coronavirus, zei Van Engelshoven vrijdag nog. Wat daarin nu veranderd is en welke plannen het kabinet heeft voor de versoepelingen, lichtte ze in Goedemorgen Nederland niet toe. Bekend is dat er meer met coronatoegangsbewijzen gewerkt zal worden, maar wellicht dat een maximum aantal bezoekers (tot bijvoorbeeld 70% van een locatie) ook nog tot de mogelijkheden behoort. Volgens Ritty van Straalen (voorman van ID&T) is er ‘geen enkele reden meer waarom binnen- en buitenevenementen (dus ook het nachtleven) niet op de volledige 100% capaciteit toe te laten’.

Evenementen mogen weer plaatsvinden: details worden nog bekendgemaakt

Gisteren is informeel over de maatregelen gesproken in het Catshuis, maar de echte officiële beslissingen worden morgen pas genomen. Wat dit precies voor evenementen als Supremacy gaat betekenen, zal later vandaag of morgen blijken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Unmute Us (@unmute.us)

Omslagfoto via Facebook-pagina Supremacy

Reageren